Ieri a fost 8 martie și, dacă pe zi am avut cursuri și m-am chinuit să prind niște apă caldă de la RADET (fără succes), pe seară m-am răsfățat într-un loc de vis, în Casa Eliad, delectându-mă cu un concert de folk marca Alina Manole și Marius Matache & Cristi Mihai (sorry, Make, dar fetele au prioritate în enumerări și, practic, în orice în viața asta).

concert folk 8 martie

***Cine nu are oglinzi din astea, să-și cumpere! :))

Undeva într-o fostă pivniță frumos amenajată, și-a început recitalul Alina Manole. Îi știam mare parte din melodii pentru că sunt cântate de către concurenți pe la festivalurile de folk. Să o asculți pe Alina e o adevărată încântare. Are o voce care te unge pe suflet și te face să te simți în paradis. Te urcă, cumva, undeva sus în norișori. O ador de-a dreptul.

alina manole concert 8 martie

Sursă YouTube (user TVR)

Apoi a venit Marius și a stricat toată atmosfera aia de vis. Ne-a stricat seara de 8 martie. Glumesc. A venit și ne-a introdus în propria lui atmosferă, plină de amuzament și voie bună căci, la Marius Matache, din trei propoziții două sunt glume. Are o voce specială. Îți ajunge la suflet, dar cu totul altfel față de cum o face Alina. Au două stiluri total diferite, deși cântă aceeași muzică.

Marius a cântat alături de Cristi Mihai – la nai. Au făcut amândoi spectacol și ne-au antrenat să cântăm cu ei. Și să dansăm pe scaune, atât cât ne-a permis spațiul dintre noi. Ce să mai, au fost o adevărată încântare într-un spațiu de-a dreptul de vis.

cristi mihai concert 8 martie nai

Sursă YouTube (user Marius Matache)

Acum, Marius Matache vrea să-și ia un Mercedes. Și apelează la ajutorul nostru, că cică suntem mai bune de 8 martie. Însă, cum chiar și el știe că suntem suficient de nasoli și invidioși încât să nu-i dăm bani de-un Mercedes, speră măcar să donăm de-o lansare a albumului Alchimie în campania de crowdfunding. Așa că, dacă vă place muzica lui Marius simțiți-vă liberi să-i dați măcar suma minimă de 5 euroi. Dacă nu vă place, dați 10 euroi!

Cred cu tărie că oamenii care încearcă să aducă ceva frumos în lumea asta, merită sprijiniți. Iar Marius nu doar că ne încântă cu vocea lui, dar face și glume faine în timpul concertelor. Așa că dacă vreți să vedeți un concert de folk și un moment de stand-up comedy în acelaști timp, donați euroi și îndemnați-l să susțină cât mai multe concerte. 

Pe lângă concert, m-am bucurat de un tur al Casei Eliad (doamne, v-am spus că m-a cucerit casa asta?), de o expoziție de picturi a doamnei Dinu în vârstă de 107 ani și de un vin Sâmburești care să completeze o seară de socializare. Și să nu uităm de minunatul trandafir pe care l-am primit de la gazde (frumos gest!!! – m-ați cucerit de tot).

Ce cadou mai frumos să-ți și dorești de 8 martie?

Aruncăm cu credite foto și gulii în Iulia Matache!

https://i0.wp.com/danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2016/03/marius-matache-concert-8-martie.jpg?fit=650%2C430https://i0.wp.com/danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2016/03/marius-matache-concert-8-martie.jpg?resize=150%2C150Daniela Bojincă - PishkyBloggingMuzică8 martie,alina manole,casa eliad,concert,cristi mihai,folk,marius matacheIeri a fost 8 martie și, dacă pe zi am avut cursuri și m-am chinuit să prind niște apă caldă de la RADET (fără succes), pe seară m-am răsfățat într-un loc de vis, în Casa Eliad, delectându-mă cu un concert de folk marca Alina Manole și Marius Matache &...