Tu când ți-ai făcut ultima dată timp pentru sănătatea ta? Să te gândești efectiv la ea? Să ai parte de un moment de singurătate și să-ți analizezi propria ta stare de sănătate? Când a fost ultima dată când ai luat în serios și cel mai mic semn asupra faptului că nu stai tocmai ok cu sănătatea?

Poate faci asta zilnic. Ce-i drept, eu mă gândesc zilnic la sănătatea mea. Mă gândesc de fiecare dată când mă apucă o tuse care mă sufocă efectiv. Cică sunt alergică, asta după ce m-au suspectat vreo lună de zile de TBC. Iar dacă vă întrebați la ce sunt alergică, n-aș putea să vă spun exact. Au ajuns la concluzia că-s alergică, dar nu au reușit să afle și la ce (asta după destule teste).

Deocamdată am reușit eu să descopăr anumite substanțe la care sunt alergică (și fără teste și consultații prin spitale, fără niciun rezulat). Am descoperit pur și simplu mergând prin hipermarket-uri că sunt alergică la detergenți, parfumuri și orice este frumos mirositor. Apoi, pe stradă, la mirosul acela specific din parc, dat de frunze, copăcei și flori. Iar acum am descoperit că încep să tușesc și când port diferite haine. Soluția? Păi în afară de a elimina statul prin preajma mirosurilor puternice și purtatul hainelor respective, nimic. Doar un doctor, în urma unor teste, mi-ar putea prescrie un tratament. Cu siguranță trebuie să existe ceva. Mai trebuie doar să găsesc un doctor bun care nu doar să-și dea cu presupusul, ci și să descopere ce am.

Faptul că mă gândesc zilnic la sănătatea mea, nu mă însănătoșește. Și nici pe alții nu-i însănătoșește momentul în care acordă atenție sănătății lor. Ceea ce ne însănătoșește cu adevărat este momentul în care facem ceva pentru sănătatea noastră, mai mult decât a ne gândi la ea. Ne însănătoșim doar atunci când acționăm. Când, chiar și după ce ne-am confruntat cu o grămadă de doctori care nu au reușit pur și simplu să dea de cap problemelor noastre, nu încetăm să căutăm o clinică și niște medici competenți și stăpâni pe situație.

Când clinica Hipocrat din București a propus, în cadrul unei campanii, să ne gândim mai mult la sănătatea noastră atunci când trebuie, încă de când suntem tineri și indiferent că problemele sunt minore ori grave, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă uit pe site-ul lor să văd dacă au secție specială de alergologice.  Și nu doar că au secție de alergologie, ci au o multitudine de secții, o salină și piscină. În plus, spitalul arată impecabil atât pe exterior, cât și pe interior (asta din câte am văzut eu în poze). Mai multe puteți găsi însă pe site-ul clinicii, Clinica Hipocart.

clinica hipocrat

Cred că pentru a putea să reușim aproape tot ce ne-am propus în viață, alături de persoanele dragi nouă, este important să avem grijă de sănătatea noastră. Este important să facem mai mult decât să ne gândim zilnic, ori din când în când la ea. Cel mai important este să acționăm și să nu ne dăm bătuți. Și nici să nu generalizăm și să aruncăm doctorii și spitalele din România în aceeași oală, doar pentru că unii nu au fost suficient de buni. Cu siguranță există doctori care să poată da de cap, chiar și aici, la noi în țară, problemelor noastre de sănătate. Vreau să cred în asta. Vreau să cred în ei și în faptul că și aici poate exista excelența și devotamentul pentru o meserie nobilă.

Chiar, tu ce ai făcut pentru sănătatea ta în ultimul timp?

Facebook Comments
https://i2.wp.com/danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2015/02/sanatate.png?fit=650%2C400&ssl=1https://i2.wp.com/danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2015/02/sanatate.png?resize=150%2C150&ssl=1Daniela Bojincă - PishkyPersonalclinica bucuresti,clinica hipocrat,probleme alergologice,sanatate,secție alergologieTu când ți-ai făcut ultima dată timp pentru sănătatea ta? Să te gândești efectiv la ea? Să ai parte de un moment de singurătate și să-ți analizezi propria ta stare de sănătate? Când a fost ultima dată când ai luat în serios și cel mai mic semn asupra faptului...