Mai aveam prin frigider un avocado și o jumătate de punguță de surimi și, citisem pe undeva că salatele cu avocado și surimi sunt foarte bune. Așa că m-am decis să fac o salată care să poată fi mâncată atât ca garnitură, cât și ca atare, seara sau dimineața.

M-am hotârât să mănânc cât mai sănătos și cât mai multe ciudățenii care nu se prepară termic, să-și piardă proprietățile în totalitate, ori se prepară prea puțin. M-am hotărât să fiu mai grijulie în privința lucrurilor pe care le bag în stomac căci, până la urmă, este în joc sănătatea și longevitatea mea.

Dar să nu ne mai lungim atât cu vorba și să vă prezint rețeta care, de altfel, este foarte simplă de făcut.

Ingrediente:

– o jumătate de avocado
– o jumătate de pungă de surimi
– boabe de porumb (jumătate de cutie)
– suc de lămâie de la o jumătate de lămâie

ingrediente salata surimi si avocado

Mod de preparare:

1. se taie batoanele de surimi rondele cu dimensiuni mici
2. avocado se spală, se curăți și i se scoate sâmburele; apoi se taie fâșii longitudinale și ulterior în cubulețe potrivite, cu o dimensiune dublă față de rondele de surimi
3. se pun la scurs jumătate din boabele de porumb din cutie
4. se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie
5. rondelele de surimi se amestecă cu porumbul și cubulețele de porumb, peste care se pune sucul de lâmăie
6. se bagă la rece jumătate de oră

Modul de servire:

1. Se poate servi ca atare, dimineața sau seara, într-un castron. Nu se mănâncă foarte multă, căci surimi este destul de greu.
2. Se poate servi ca garnitură la diferite preparate din carne, piureuri de cartofi de morcovi, etc.

Personal, mie mi-a plăcut ce a ieșit. Atenție însă cu lămâie, dacă nu vă place mai acrișor, vă recomand să puneți jumătate din sucul de lâmie pe care l-ați obținut. Sucul de lămâie are însă rolul de a nu face ca avocado și surimi să pice greu la stomac, ajută la o digerare mult mai ușoară. În plus, conține multă vitamina C.  Eu, pentru început, fiind prima dată când am mâncat așa ceva, nu am riscat să mănânc foarte mult. Am folosit parte din salată pe post de garnitură la un piure din legume. Vă recomand însă această salată cu dragă inimă. Este cât se poate de sănătoasă, păstrând proprietățile tuturor ingredientelor folosite prin faptul că nu au fost absolut deloc preparate termic :).

Dacă o să o încercați, aștept cu mare drag părerile voastre :).

https://danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2014/11/salata-avocado.jpghttps://danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2014/11/salata-avocado-150x150.jpgDaniela Bojincă - PishkyBucătărieindrediente salata surimi,ingrediente salata avocado,salata avocado,salata avocado si surimi,salata sanatoasa,salata surimiMai aveam prin frigider un avocado și o jumătate de punguță de surimi și, citisem pe undeva că salatele cu avocado și surimi sunt foarte bune. Așa că m-am decis să fac o salată care să poată fi mâncată atât ca garnitură, cât și ca atare, seara sau dimineața....
Webstock