Întâmplarea, ce-i drept, a avut loc acum ceva timp. Mai exact, acum vreo 3-4 săptămâni. Cum n-am avut timp să scriu despre asta și nici idee despre cum aș putea să abordez subiectul ăsta astfel încât să nu pară că dau vina pe întreaga echipă Urgent Curier, care, din punctul meu de vedere, uneori nu tratează lucrurile atât de urgent precum spune, am tot amânat scrierea lui. Și constat că, atunci când lași să treacă timp și te calmezi, e mult mai bine să scrii despre un subiect care ți-a dat ceva bătăi de cap și te-am cam scos din pepeni. Acum pare amuzant. Totuși, cei de la Urgent Curier ar trebui să trateze problema cu seriozitate și să facă ceva pe partea de comunicare și coordonare a tuturor comenzilor.

Acum aproape o lună de zile, prietenul meu a sunat la Urgent Curier să facă o comandă pentru o livrare la Iași, de tip ramburs. Curierul a venit pe 31 Decembrie să preia coletul. N-au fost probleme aici. Sa apucat să scrie cu mânuța lui datele expeditorului, datele destinatarului, suma de ramburs și o observație cât se poate de clară: „ROG LIV. SÂMBĂTĂ!!!”.

urgent curier

Ei bine, de aici încolo a apărut prima problemă. Și anume asta:

– Cum doriți să vi se facă rambursarea banilor?
– Prin depunerea sumei în contul bancar.
– Îmi pare rău, dar noi nu avem acest serviciu. Noi doar înapoi prin curieratul nostru și prin plata a 20 de lei, atunci când vă este înmânată suma de bani.

Dragă Urgent Curier, concurența voastră oferă acest serviciu. Și anume rambursarea banilor prin depunerea în contul bancar a acestora și fără vreo plată ulterioară pentru acest serviciu, singura plată fiind cea a transportului. Așa că, dragă Urgent Curier, fă ceva în privința asta.

Prietenul meu a trecut peste asta… și a plasat totuși comanda la ei.

A fost preluat coletul și am așteptat să fie livrat. Și am așteptat. Și am tot așteptat. A intrat în depozit, în Târgu-Jiu, pe 31. Și n-a mai plecat spre București. A plecat abia sâmbătă, când a și intrat în depozit, dimineața, în București. Unde a și rămas până pe 5 ianuarie, luni. Abia pe 6 a ajuns în Iași și a fost livrat la destinatar deși, săracul, voia ca livrarea să-i fi fost onorată sâmbăta. Așa cum voiam și noi. Și așa cum a scris și curierul.

urgent curier

Dacă nu a plecat pe 31 către București, ci abia pe 3, cred că ar fi trebuit să plece tot atunci și către Iași, iar livrarea să fi fost făcută luni, nu marți. Iar dacă livrarea nu putea fi făcută sâmbătă, dată fiind și perioada revelionului, măcar să ne fi spus curierul asta și să nu fi scris cu mânuța lui să fie livrată sâmbătă, dacă nu se putea întâmpla acest lucru. În plus, numele de Urgent Curier spune de la sine că-i urgent. Nu văd nimic urgent în livrarea asta. Absolut nimic.

Eu, prin urgent, de la Urgent Curier, aș fi înțeles ca livrarea să decurgă așa: o trimit pe 31. Pe 31 pleacă din Târgu-Jiu și ajunge și în București. Apoi, pe 3 noaptea pleacă către Iași, intră dimineața în depozit și iese în aceeași dimineață pentru a putea fi onorată comanda în ziua respectivă, cea precizată chiar de către curier. Asta aș fi înțeles eu prin urgent.

Adică ați putut face, cu cei de la Cargus, o livrare de o zi a unei biciclete, din Tulcea până în Constanța, făcând înconjurul țării, dar nu ați putut livra un colet pe traseu direct (Tg-Jiu – București – Iași), decât în 6 zile? Asta-i tare ciudat. Și urât.

urgent curier livrare

Știu că pe 1 și 2 Ianuarie nu s-a lucrat. Tocmai de aceea am și spus în paragraful de mai sus cum aș fi înțeles eu o livrare urgentă cu două zile nelucrătoare. Desigur, nu toată echipa Urgent Curier este de blamat și arătat cu degetul, ci doar cei responsabili de această livrare, cât și coordonatorii lor. Lucrați mai mult pe partea de comunicare și respectare a termenelor. E important pentru clienți. Pe mine una, spre exemplu, m-ați pierdut definitiv. Nu-mi plac angajamentele nerespectate. În plus, dacă pentru prietenul meu nu a fost o mare problemă că nu aveți serviciul de a livra banii în cont, precum fac cei de la Fan Courier, pentru mine este. Iar eu caut cele mai performante și ofertante servicii. Sper ca, dacă cineva din echipa voastră va citi acest articol, să schimbe ceva pentru viitorii și actualii clienți.

Facebook Comments
https://i2.wp.com/danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2015/01/urgent-curier.png?fit=650%2C400&ssl=1https://i2.wp.com/danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2015/01/urgent-curier.png?resize=150%2C150&ssl=1Daniela Bojincă - PishkyPersonallivrare urgent curier,urgent curierÎntâmplarea, ce-i drept, a avut loc acum ceva timp. Mai exact, acum vreo 3-4 săptămâni. Cum n-am avut timp să scriu despre asta și nici idee despre cum aș putea să abordez subiectul ăsta astfel încât să nu pară că dau vina pe întreaga echipă Urgent Curier, care, din...