Home Blogging 6 lucruri pe care le-am aflat la Webstock

6 lucruri pe care le-am aflat la Webstock

by Daniela Bojincă
webstock

webstock

Am zis să vă spun 6 lucruri pe care le-am aflat la Webstock, vineri – întâlnirea anuală a bloggerilor în cadrul unei conferințe organizate de Evensys. Se întâlnesc bloggerii cu bloggerii și bloggerii cu companiile. Se leagă prietenii, se află chestii noi și te distrezi cât cuprinde la standurile companiilor, după cum urmează: poze la HP, poze la Coke Stream, poze pentru cană și biscuiți, poză la Bitdefender, poze la Mc Donald`s, poze la prăjiturele și poze în timpul conferinței. Noi ne distrăm făcându-ne amintiri frumoase și durabile. Ohhh, și socializăm o grămadă.

Dar să trecem la lucrurile pe care le-am aflat de la Webstock și care, cel puțin mie, mi s-au părut interesante și demne de a fi date mai departe, spre cititorii mei.

1. Trupa Vunk a avut 4 ani un manager fictiv

Ne-a povestit asta Cornel Ilie, la Webstock. Paul Filip se numea. Un nume fictiv. Un rol jucat chiar de solistul trupei Vunk, Cornel Ilie. El răspunde ala telefon drept Paul Filip și rezolva toate problemele de neseriozitate care apăreau, contractele și restul treburilor unui manager, într-ul alt stil față de cum ar fi făcut-o în mod normal Cornel. Și-a luat o altă față. O mască. Și așa a reușit să o scoată mereu la capăt cu problemele care apăreau.

2. Un nevăzător pedalează 2000 de kilometri

Da. Ai citit bine. 2000 de kilometri. Din România până la Londra. Nu singur, desigur, ci în tandem, el fiind cel din spate. Dar nu contează asta. Contează că, Florin, căci așa îl cheamă, pedalează 2000 de kilometri până la Londra, fără să îi pese de problema pe care o are. Asta înseamnă să ai ambiție și să demonstrezi că, în orice situație, se poate doar dacă vrei și te lupți cu tine însuți să reușești să faci ceva. E un exemplu bun de urmat. Pe mine, personal, m-a impresionat prezența lui la Webstock.

3. Vloggingul poți să-l faci cum vrei tu, unde vrei tu

Exact. Am auzit o grămadă de teorii, că-ți trebuie nu știu cum, că-ți trebuie nu știu ce, cum ar fi luminatoarele, panourile alea verzi din spate, nu știu ce microfoane și altele de genul. Alții, însă, îți zic că trebuie să fii natural și că, vloggingul, îl poți face oriunde: în mașină, pe stradă și oriunde în casă, fără iluminatoare, fără microfoane și fără alte cele. E important să fii natural. Să ai gesturi naturale. Să-i arăți celui din fața monitorului propria ta persoană și nicidecum o mască. 

Iar eu, personal, am văzut vloggeri de succes care așa fac. Se filmează pe oriunde, pur și simplu, cu camera și cu microfonul de la cameră. Și nu, nu le pasă că, uneori, se aude ciudat. Au urmăritori. Desigur, uneori, mai filmează și profi, ca să zic așa. Vezi Joe Sugg, Alfie Deyes, Zoe Sugg, Marcus și alții. 

4. Articolele au modă și tendințe

Da. Din punct de vedere SEO, articolele au moda lor și tendințele lor. Iar moda și tendințele sunt date de Sfântul Google, în funcție de căutările pe care le fac oamenii pe internet. Spre exemplu, cea mai căutată sintagmă în România este funny baby. Așa că, dacă vrei să ajungă lumea la tine pe blog, scrie ceva legat de funny baby. Apoi, mai sunt articolele alea scrise cu 10 modalitățicum să faci nu știu ce și tot așa. Sunt căutate x chestii și cum să faci anumite lucruri. Practic, asta-i moda și tendința.

5. Articolele, dacă vrei să fii mare, nu se scriu după ureche

E ca și cu rețetele de mâncăruri, în bucătărie. Nu pui nimic după ochi și în ce ordine vrei tu, dacă vrei ca mâncarea să iasă bine și să fie comestibilă. E o rețetă în tot și în toate, ca lucrurile să iasă cum trebuie. Desigur, se adaptează totul după propriile tale gusturi.

Ca să ai un articol bine scris, trebuie să ai următoarele elemente: propriile tale idei expuse în propriul tău fel, paragrafe, subtitluri, poză de început, cuvinte cheie în titlu, cuvinte cheie în articol, cuvinte cheie pe imagini, titlu relevant și link-uri interne (în articol, pe anumite cuvinte cheie, sau link-uri de recomandare către alte articole, cum am eu, sub fiecare articol în parte) și externe, relevante. Toate astea îmbinate cu ideile tale despre un anumit lucru sau întâmplare.

6. Trebuie să ieși din casă pentru beneficii

Dacă stai acasă, nu vine nimeni la tine pentru nimic. Trebuie să ieși. Să te faci cunoscut. Să cunoști la rândul tău lume care, ulterior, să te caute pentru diverse colaborări. Așa, dacă tu nu ieși, nu participi la evenimente, precum Webstock, cum să te cunoască lumea? Nu e nevoie să te găsească doar online. Trebuie să te cunoască și offline. Și, să știi, offline convingi mai repede decât online. Te faci plăcut altfel, printr-o conversație față în față. 

You may also like

2 comments

Que octombrie 11, 2015 - 14:18

am doua curiozitati :))
1. ce inaltime ai?
2. ai intrat la medicina pana la urma?
😀

Reply
Daniela Bojincă - Pishky octombrie 15, 2015 - 16:33

Atunci, zic să-ți satisfac aceste două curiozități.
1. 1.60 cm
2. Am dat la Studii de Securitate, până la urmă. Așa că ai grijă ce și cum comentezi (joking). Muhahahahahhahaaa!

Reply

Leave a Comment