M-am dat cu monociclu direct pe off-road

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
monociclu

Dacă mă urmărești și pe Facebook, cu siguranță ai văzut filmulețul ăsta de mai jos în care se vedea clar cum mă dau eu cu un monociclu pe off-road, precum cele de aici care se găsesc la niște prețuri cât de cât ok.

 

Prima mea incercare cu monociclul, in papuci, pe off-road, a fost un real succes! Și m-am și filmat între timp!

Posted by Daniela Bojincă on Wednesday, 26 August 2015

Ieri a fost prima dată când m-am urcat pe un monociclu. L-a adus un prieten de-al tatei. Și, desigur, înainte ca eu să aflu de el, l-a încercat tata. Apoi m-a chemat și pe mine să încerc să mă dau pe el. Surprinzător, mi-am găsit foarte repede echilibrul și am reușit să merg cu el pe o distanță de vreo 200-300 de metri și retur, pe o alee neasfaltată, că era mai palpitant nu? Și în papuci. Cu șosete. Practic, asta-i echipamentul de bază :)). Nu. Dacă nu le ai cu sporturile din prima și nu vrei să pici și să te julești, nu încerca asta acasă, ca mine. I-ați măsuri de siguranță.

Bineînțeles, prima dată când m-am urcat pe monociclu, nu m-am urcat chiar pe off-road, ci prin service pe la tata, pe unde e betonat. Deci a fost relativ ușor.

Ideea este că monociclu ăsta-i foarte tare. Când e pornit, funcționează giroscopul și nu te lasă să te duci în față sau în spate. Tu trebuie să-ți menții echilibrul doar lateral, fix ca pe bicicletă. Și bine, n-ai ghidon ce-i drept. Hai, să zicem că, e puțin mai complicat decât pe bicicletă. Dar nu foarte complicat. 

Dacă te-ai dat cu rolele, sau cu placa, ori cu snowboardul, măcar o dată în viața ta și știi să-ți ți echilibrul, o să ți se pară foarte fain căci, tot ceea ce trebuie să faci este să apeși ușor pe vârfuri, ori pe călcâi, ca să te duci față spate. E simplu. mai greu cu lateralele, când faci stânga dreapta și ai tendința să te înclini mai mult și să pici. Pe partea aia nu funcționează giroscopul. Lateral trebuie să te obișnuiești singur cu echilibrul. 

Însă, experiența asta e foarte tare. Iar jucăria asta e utilă pentru distanțe medii în orele de vârf din marile orașe. Ajungi imediat unde ai nevoie. Și nu e ca și când te-ai lenevi și n-ai mai face sport, căci trebuie să depui puțin efort fizic și în cazul de față.Îți folosești întreg corpul pentru viraje și mers față-spate.

Iar dacă te întrebi de unde-i luată jucăria asta, ei bine el a luat-o din China cu 400$ (vreo 200+taxele de transport și vamale care cam atât ajung). În România chestiile astea ajung acum cam pe la același preț. Iar dacă vrei să vezi câteva modele noi și bune, găsești aici.

You may also like

10 comments

ricamihai13 august 27, 2015 - 16:06

vreau și eu

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 28, 2015 - 00:18

400$ și e a ta :))

Reply
adrian rotaru august 28, 2015 - 00:57

Eu nu am reușit sa îmi țin echilibrul mai mult de zece metri. Mi s-a părut dificil. E drept ca am avut la dispoziție numai vreo 10 minute pentru a încerca să-l stăpânesc. In fine… Partea buna e ca nici nu mi-am rupt gâtul… Si nici altceva. Bravo tie ca ai reușit!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 28, 2015 - 01:31

Eu am reușit de cum m-am urcat pe el. Nu-i complicat. Adică mi s-a părut foarte ușor :)).

Reply
razvan august 28, 2015 - 02:11

așa începe orice bișniță bună, cu video de prezentare. glumesc:))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 28, 2015 - 14:05

Pfaaa, deci mă pricep și la din astea, să-nțeleg? Gata! Mă reprofilez :)).

Reply
razvan august 28, 2015 - 21:38

unii de la targ vitan ar ucide pentru abilitati ca ale tale :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 28, 2015 - 22:22

Ei, nici chiar așa :)).

Reply
Madalina septembrie 5, 2015 - 19:54

Entuziasmul face tot 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 5, 2015 - 19:55

Păi da! Eram mega entuziasmată de jucăria aia :))).

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More