Documentare gratuite de la Netflix, pe YouTube

Sunt foarte mulți oameni care nu-și permit. Nu-și permit să investească nici în divertisment, nici în cultură și nici în educație (vizionarea unor documentare de exemplu). Pentru că de multe ori acestea vin la un preț pe care oamenii nu-și permit să și-l rupă dintr-un salariu prea mic pentru o lume prea scumpă. Supraviețuirea e mai importantă. Mâncarea. Facturile. Chiriile. Și alte necesități. Toate astea papă bani.

Iar intr-o perioadă dificilă cum e aceasta pe care o trăim cu toții, cu o criză începută, divertismentul și cultura mai coboară niște locuri în clasament. Trebuie să-ți protejezi șansa la o supraviețuire. Una cât mai decentă și normală.

Am întâlnit foarte multe persoane pentru care cei 60 de lei pe care îi dau eu pe contul de Netflix, reprezintă o sumă mare de bani. Mare în sensul în care cu cei 60 de lei fac multe alte chestii care pe ei îi ajută să supraviețuiască. Cu 60 de lei poți cumpăra ingrediente din supermarket și să-ți gătești pentru câteva zile bune, dacă te străduiești.

Iar cei de la Netflix fac o faptă bună și pe canalul lor de YouTube au pus 34 de documentare, disponibile pentru toată lumea, aici, pe canalul lor de YouTube. Le ofereau și înainte, gratuit, însă doar profesorilor și elevilor, în școli. Cum școlile sunt închise, le-au pus la dispoziția tuturor, pe YouTube.

O selecție de 34 de documentare unul și unul

Sunt o selecție de 34 de documentare super faine și educative. Și chiar de divertisment. Pe unele dintre ele le-am văzut și mi-au plăcut. Îți recomand de acolo Our Planet. Este absolut minunat. Eu m-am îndrăgostit de el. Are cadre superbe și este prezentat super captivant, cu o mulțime de informații interesante.

Partea și mai interesantă este că toate documentarele au subtitrare în 12 limbi, printre care și limba română. Ceea ce, pentru cei care nu stăpânesc suficient de bine limba engleză încât să se poată uita fără subtitrare, e perfect. Știu că poate unora li se pare ireal acest lucru, dar e adevărat. Am colegi la facultate care se plâng că literatura de specialitate e în engleză și nu toată lumea știe engleză. Există și ei și trebuie să găsim soluții.

Dacă n-ai Netflix, zic să profiți de documentarele lor. Sunt chiar faine!

Related posts

Cum și unde poți vedea interviul cu Meghan si Harry

The Social Dilemma – un documentar despre prezent și fiecare dintre noi

Copilul problemă – o dramă a unei societăți

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More