3 idei despre cum să faci economie în bucătărie – Part I

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
economie in bucatarie

Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.

Probabil ai auzit și tu despre Jamie Oliver, iar pasionații într-ale bucătăriei știu cu siguranță despre noua lui carte, „Economisește cu Jamie”. Jamie Oliver este un adevărat expert în bucătăria englezească, cât și în alte bucătării ale lumii. Are o multitudine de emisiuni pe Paprika TV și aș putea spune chiar că este idolul femeilor în bucătărie.

Dar zic să uităm puțin de Jamie Oliver și de cartea lui, deoarece astăzi vreau să  îți prezint propriile idei despre cum poți economisi în bucătărie. Consider că este vital să economisim în bucătărie și, în general, în tot ceea ce ține de viața noastră. Fiecare lucru în parte, fie că vorbim despre mâncare, ori despre timp, este prețios. Așa că trebuie să încercăm să le valorificăm pe toate la maxim.

Nu vreau să te mai rețin prea mult și să mai continui cu filosofia, așa că voi trece la subiect. Și anume îți voi prezenta cele primele 3 ide despre cum poți economisi în bucătărie.

1. Ține evidența produselor din frigider și din cămară și nu cumpăra niciodată alte produse de care nu ai nevoie. În plus, obișnuiește-te să cumperi cantități reduse (asta ca să nu fii nevoit să le arunci stricate). Iar ca să fii sigur că o să cumperi doar ceea ce ai nevoie, cel mai bine ar fi să-ți faci o listă de acasă.

2. a) Dacă stai la casă, poți să-ți cultivi anumite produse chiar în grădină (legume, fructe, plante aromatice/mirodenii). Ieși mult, mult mai ieftin!
b) Dacă stai la bloc, îți poți cultiva câte puțin din fiecare în jardiniere (legume și diverse mirodenii).

3. Folosește vase potrivite atunci când gătești. Nici prea mari, dar nici prea mici. Atât cât să mănânci de câteva ori și să nu fii nevoit ulterior să arunci mâncare. Ar fi chiar păcat să o irosești.

După cum bine cred că ai observat, am spus mai sus că-ți voi spune primele 3 idei despre cum poți economisii în bucătărie. Asta pentru că vor mai urma încă 3 idei într-una din zilele următoare, deoarece mai este nevoie de încă 3 lucruri esențiale pe care ar trebui să le știi ca să poți economisi cât mai eficient în bucătărie. Stai pe aproape! UPDATE: Celelalte 3 idei le-am scris aici.

You may also like

5 comments

RaduThor februarie 5, 2015 - 08:47

🙂 Cam aşa procedez şi eu!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 5, 2015 - 14:29

Desigur, mai sunt și altele Iar eu mai am încă 3 idei de prezentat. dar asta pe luni :).
Apropo, se pare că bloggerii gândesc la fel :)).

Reply
arlekin februarie 5, 2015 - 20:52

daca esti full time chef… 🙂
dar daca nu ai casa ta, nici gradina, pleci la job de la 6 la 8 si cand vi acasa ai 1-2 copii, un barbat cam nesimtit si tu le faci pe toate, cum/cat economisesti…?
cand ai sa descoperi secretul sa-mi spui si mie… 😛

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 5, 2015 - 23:28

Nu trebuie să fii full time chef. Trebuie doar să știi să gestionezi lucrurile :).Vezi.. am descoperit deja secretul :p

Reply
3 idei despre cum să faci economie în bucătărie - Part II februarie 10, 2015 - 22:52

[…] articolul de aici am scris primele 3 idei despre cum poți să faci economie în bucătărie și, așa cum v-am […]

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More