Filme de Crăciun pe care să le vezi anul acesta

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
filme de craciun

Ador să mă uit la filme de Crăciun pe Netflix. Pentru mine perioada Crăciunului este cea mai frumoasă perioadă din an. Cu tot cu frig și haine groase. Dar mai ales cu zăpadă și luminițe. E o perioadă despre relaxare cu o cană de ciocolată caldă cu lapte, introspecție și planuri pentru un nou an. O perioadă cu povești și bucurie în suflet.

Și dacă tot îmi place atât de mult în perioada aceasta să mă uit la filme de Crăciun pe Netflix, mi-am zis să fac o listă cu filmele de Crăciun pe care le-am văzut anul acesta și nu numai, și pe care o să le mai văd, căci mai sunt două săptămâni până la Crăciun. Plus zilele de Crăciun. E timp, berechet. Lita o să fie actualizată zilnic până la Crăciun.

1. The Polar Express – unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun

The Polar Express (2004) este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun pe care le-am văzut. O animație care creionează puterea credinței și a miracolului de Crăciun în cel mai frumos mod posibil, printr-o serie de aventuri ale personajului principal – eroul poveștii, ceilalți copii din tren și conductorul (Tom Hanks care, apropo, personajul animat chiar seamănă puțin cu el).

Un tren magic, cu destinația Polul Nord, acasă la Moș Crăciun, sosește în miez de noapte la ușa unui copil care nu crede în magia Crăciunilui. Un tren plin cu aventuri care fac eroul principal mult mai puternic și care, atunci când ajunge la destinația finală, îi oferă miracolul suprem. Credința și magia.

E o animație în care trenul are o asociere directă cu viața fiecăruia dintre noi. Cu toți trecem prin tot felul de aventuri, întâmpinăm obstacole și ne potichnim în drumul nostru spre destinație. Oricare destinație. Fie în carieră, fie pe plan personal. Dar atunci când ajungi, miracolul se întâmplă. Important e doar să crezi.

Am și o replică preferată din filmul acesta, pe care am să o las aici – „Nu conteaza unde merge trenul.  Ceea ce conteaza este sa decizi sa te urci in el.”. Exact ca-n viață. Nu contează unde duce. Nici măcar nu știi. Important e să fii prezent în ea și să trăiești. Să-i simți magia.

2. Jingle Jangle – unul dintre acele filme de Crăciun care te impresionează până la lacrimi

Și Jingle Jangle (2018) este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun pe care le-am văzut. De altfel am și început cu acestea și mai urmează vreo alte cinci asemenea filme.

Jingle Jangle este magic atât prin prisma poveștii, cât și prin prisma spectacolului vizual pe care îl oferă. Este o reală încântare.

În prim plan avem creatorul de Jucării Jeronicus Jangle și nepoata acestuia, Journey, care atunci când ajutorul de încredere îi fură una dintre cele mai valoroase creații și devine faimos prin prisma furtului, aceasta îi reamintește că nimic nu este imposibil și face dintr-o invenție de mult uitată, cel mai prețios și magic lucru.

Un film cu și despre iubire, legăturile de familie, emoție și magie.

3. Klaus – unul dintre acele filme de Crăciun…

Klaus (2019), un tâmplar singuratic, izolat în mijlocul pădurii împreună cu sute de jucării din lemn, și partenerul său Jesper, un poștaș exilat la Cercul Polar de către Academia Poștală pentur că nu se remarcă în niciun fel, fac dintr-un loc uitat de lume cu oameni extrem de triști, unul cu voie bună, bucurie și chef de viață printre locuitori.

Klaus este o comedie animată ce aduce speranța și magia printre aceia care nu cred în lucrurile bune. O poveste care ne arată că, chiar și în cele mai negre momente ale vieții noastre, o picătură de magie venită din partea celor din jurul nostru ne ridică ochii asupra lumii minunate în care trăim și ne ajută să vedem și să trăim bucuria. E despre a fi ajutat și, cel mai important, a te lăsa ajutat de ceilalți să vezi luminița de la capătul tunelului.

4. The Christmas Chronicles 1 și 2

Sunt două filme extraordinare de văzut în familie, în perioada Crăciunului. Căci sunt despre familie, despre magia de a fi împreună și despre magia de a crede în miracole. Și în Moș Crăciun.

Aici avem doi frați, Kate și Teddy care, într-o noapte de Crăciun, instalează o cameră de filmat pentru a-l surprinde pe Moș Crăciun în plin fapt. Lăsatul cadourilor și mâncatul prăjituricilor. Doar că aventura continuă alături de Moș Crăciun și transforma o nopate magică în aventura de a salva Crăciunul.

Christmas Chronicles 2 îți continuă acțiunea doi ani mai târziu, în același stil, într-o aventură magică de a salva Crăciunul și de data aceasta.

5. Angela’s Christmas Wish

Un film de Crăciun pentru copii și nu numai, care o are în prim plan pe Angela și aventura ei de a reuni familia de Crăciun și a-i face mamei cel mai frumos cadou. Acela de a-și aduce tatăl de peste mări și țări, tocmai din Australia, acasă.

Angela pornește într-o aventură în care sufletul ei de copil inocent crede cu toată tăria și, atunci când crezi cu toată tăria în ceva anume, nu are cum să nu ți se îndeplinească dorința. Este o lecție despre credința în tine, în puterile tale și în îndeplinirea și celor mai imposibile dorințe. Și despre reușită.

6. The Claus Family – de pus pe lista cu filme de Crăciun de văzut în familie

Am văzut chiar zilele trecute The Claus Family (2020). Un film dspre Moș Crăciun, altfel. The Claus Family schimbă cumva toată perspectiva de abordare ți povestea din jurul magiei lui Moș Crăciun și familia acestuia.

Este foarte interesantă și această perspectivă care portretizează un Moș Crăciun care vorbește flamandă și care locuiește în Olanda și la Polul Nord în același timp, dar o să te las pe tine să descoperi cum și de ce.

Și acest film este o lecție despre puterea credinței și despre scânteia miracolului pe care fiecare dintre noi o avem.

7. David and the Elves

David and the Elves (2021) este un alt film pe care l-am văzut recent și de la care mi-a venit ideea să scriu acest articol cu filme de Crăciun pe care să le vezi și tu anul acesta.

Este un film care aduce bucurie în suflet, speranță și încredere, așa cum o fac toate filmele de Crăciun.

David este un copil din Polonia care crește cu magia Crăciunului, insuflată de tatăl său, undeva în nordul țării. În loc de poveste, alături de bunici. Însă, pentur a-i oferi un viitor mai bun, părinții se mută la Varșovia împreună cu David iar magia Crăciunului nu mai este aceași. Lipsesc mesele bogate în familie și, cel mai important, căldura bunicilor și a locului în care a copilărit.

În alt plan îl avem pe Arthur, unul dintre elfii lui Moș Crăciun care vrea să întâlnească oamenii. Așa se face că David și Arthur se întâlnesc și încearcă să recreeze împreună magia Crăciunului.

8. A Christmas Prince (1, 2 și 3) – o serie de filme de Crăciun filmate la castelul Peleș

A Christmas Prince (2017), urmat A Chrsitmas Prince – The Royal Weeding (2018) și Royal Baby (2019), este una dintre serille mele preferate de Crăciun pentru că este filmată chiar la Castelul Peleș și îmbină două mari bucurii ale mele (filmele despre monarhii, fie ele fictive sau reale și filmele de Crăciun). Am mai scris un articol și despre alte filme filmate În România cu prinți și prințese, pe care îl poți citi aici. Sunt filme foarte faine, recomand.

Toate cele trei filme îi au în prim plan pe Amber (reporter în New York) și Prințul Richard. Cei doi ajung să se cunoască în primul film după ce Amber se infiltrează în familia regală ca bonă și tutore pentru sora mai mică a prințului, cu scopul de a putea obține informații despre aventurile amoroase ale acestuia.

Doar că, socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg iar cei doi se îndrăgostesc iremediabil și trăiesc o frumoasă povete de dragoste. Și, având în vedere următoarele două filme, se și căsătoresc și fac și un copil.

Povestea celor trei filme este una siropoasă, clasică, însă este spectaculoasă prin cadrele filmate la Peleș și în jurul acestuia.

9. The Princess switch (1, 2 și 3)

The Princess Switch (toate cele 3 filme 2018, 2020 și 2021) o au în prim plan pe Vanessa Hudgens care este absolut magnifică în cele 3 roluri ale sale din film. Joacă atât rolul Reginei Margaret regatul Belgravia, o tânără din Chicago care vine în vacanță în Belgravia și verișoara reginei, Fiona.

Primul film se concentrează pe schimbul de identitate dintre regina Margaret și Stacy, iar ambele ajung să se îndrăgostească de cel mai bun prieten/partener al celeilalte. Și acest film a fost filmat aproape integral în România, în Carei, la castelul Károlyi (am să-l adaug pe lista filmelor de mai sus).

Al doilea film se concentrează pe schimbul de identitate dintre Regina Margaret și Fiona pentru că cea din urmă voia să-i fure identitatea, fiind identice. Al doilea film nu m-a dat pe spate atât de tare. Mi s-a părut. otragere de păr al primului film, care a fost chiar reușit prin rolul Vanessei.

Iar cel de-al treilea film a avut o revenire spectaculoasă, concentrată cumva în jurul Fionei de data aceasta, cu un schimb de identitate în cerc, între toate cele trei personaje – Margaret, Stacy și Fiona. După ce povestea ne-a prezentat o Fiona vulgară, agresivă și hoață, partea a treia îi spune povestea prin care a devenit așa, factorul declanșator și elementul cheie care îi poate stârni din nou sentimente și bunătate. Mi-a plăcut revenirea. E mai bun ca primele două.

Următoarele două filme nu au mai fost filmate în România, ci undea prin Scoția :(.

10. A Cinderella Story (Christmas wish)

A Cinderella Story (Christmas wish) din 2019 este portretizarea poveștii Cenușăresei în viața reală, când mama vitregă își urăște fiica vitregă și idolatrizează propriile fice.

În cazul de față o avem pe Kat Decker, pasionată de muzică și compus este tratată ca o slugă de către mama ei vitregă și surorile vitrege. Kat, pentru a putea strange bani pentru propriile vise, se angajează pe timp de iarnă ca elf la atelierul lui Moș Crăciun. Aici îl întâlnește pe Nick, în rol de moș Crăciun, bogat, care o invită la petrecerea sa de Crăciun. Și, la fel ca în povestea originală, mama vittregă și cele două surori fac imposibilul pentru a o împiedica pe Kat să ajungă la petrecere.

ilmul este o comedie romantică care, deși presărată cu multe clișee, n-are cum să nu-ți aducă zâmbete pe față și să nu te bindispună.

11. Midnight at the Magnolia

Midnight at the Magnolia (2020) este un film despre regăsire și bucuria de a fi împreună cu familia de sărbători.

Maggie și Jack sunt prieteni de familie din copilărie și au împreună o emisiune radio și, pentru o emisiune specială de Crăciun, planifică o emisiune la clubul de Jazz (Magnolia) al taților lor pentur a-i ajuta să aducă clienți și să nu intre în faliment. Însă amândoi sunt părăsiți de către partenerii lor. Ia scânteia se aprinde de nici nu bănuiesc.

12. The knight Before Christmas – unul dintre acele filme de Crăciun rupte din bamele cu prinți și prințese

The knightBefore Christmas (2019) ne-o aduce din nou în prim plan pe Vaness Hudgens alături de Josh Whitehouse, în rolurile lui Brooke și Sir Cole.

Sir Cole este un cavaler medieval care este transportat de către o vrăjitoare, printr-o magie, în viitor, în anul 2019, în Ohio, în mijlocul sărbătorilor de iarnă. Aici o întâlnește pe Brooke care îl ajută să descopere lumea modernă în încercarea de a-și găsi drumul înapoi spre casă.

13. Holidate

Holidate (2020) este o comedie romantică de Crăciun. În prim plan îi găsim pe Slooane și Jackson care se prefac a fi împreună pe perioada sărbătorilor astfel încât Slooane să scape de întrebările nesfârșite ale familiei.

Reușește. Reușește și încă ceva în plus, ca de magia Crăciunului.

14. Holiday in the wild

Holiday in the wild (2019) este un film pe care l-am adorat pur și simplu. Acțiunea se petrece în Africa, după ce Kate se hoărăște că vrea să dea un reset vieții ei și să aibă parte de o aventură. De Crăciun. În safari. Aici descoperă o lume minunată și ajunge să lucreze într-un centur de îngrijire al elefanților.

Este fantastică asocierea dintre elefanți și lecțiile de viață, de iubire, de dăruie și de prietenie pe care ni le dau aceștia. Și animalele, în sine. Este un film emoționant și cu un mesaj puternic despre iubirea dintre oameni și animale.

15. Operation Christmas drop

Operation Christmas drop (2020) este un film despre bucuria de a dărui celorlalți și mai ales celor care nu au.

Erica, asistenta unei congresmane care avea pe listă reduceri la buget și închiderea anumitor operațiuni militare care nu își mai aveau rosul în anumite puncte, este trimisă să culeagă date despre una dintre operațiunile militare, astfel încât să o poată dizolva.

Însă Erica ajunge într-un loc cu totul special, un loc în care baza militară susținea comunitatea și, de Crăciun, făcea parte din cea mai frumoasă poveste. Alături de Andrew, unul dintre militarii bazei, descoperă o altă față acesteia, decât cea din biroul din Washington.

16. Christmas Inheritance

Christmas Inheritance (2017) o are în prim plan pe Ellen care, chiar înainte să fie numită CEO al firmei tatălui ei, o dă în bară la petrecerea de Crăciun. În fața presei.

Astfel, tatăl ei consideră necesară o lecție despre propria firmă și cât de importantă este, pentru familie, păstrarea reputației ei prin păstrarea reputației membrilor familie. Iar Ellen ajunge să fie nevoită să înmâneze personal o scrisoare din partea tatălui ei, asociatului acestuia, pentru a înțelege cum a pornit afacerea și cât de greu a fost să obțină rezultatul de azi.

Ajunsă într-un oraș departe de lume, blocată de o furtună de zăpadă chiar înainte de Crăciun, Ellen se descoperă pe ea, magia Crăciunului și, mai ales, află însemnătatea adevratei lecții transmise de tatăl ei.

17. Christmas with a view

Christmas with a view (2018), un film pe care l-am văzut recent pe Netflix, își desfășoară acțiunea într-un loc idilic, o stațiune montană – Thunder Mountain Ski Resort, cu sporturi de iarnă (de care îmi e foarte dor).

E un film siropos clasic, în care noul bucătar șef al unui complex de lux, Shane, se îndrăgostește de una dintre colegele sale, Clara. Împreună încearcă să se descopere pe sine și află că au mai multe lucruri în comun decât ar fi crezut. Un miracol de Crăciun îi așteaptă

18. A California Christmas

A California Christmas (2020) este un film despre frumoasele dealuri viticole ale Californiei.

Drept pedeapsă pentru fiul ei care nu aprecia banii și afacerea familiei, o femeie de afaceri își trimite fiul să convingă o familie proprietară a unui soi rar de viță de vie și a unor dealuri viticole, să vândă crama. Și speră totodată ca fiul ei să se schimbe și să învețe cât de greu este să faci afaceri.

Și, desigur, fiul ei se schimbă. Doar că nu așa cum se aștepta mama lui.

19. Office Christmas Party – unul dintre cele mai savuroase filme de Crăciun

Office Christmas Party este o comedie din 2016 pe care am văzut-o la cinema și am revăzut-o de curând, pe Netflix.

Mi-a plăcut la fel de mult ca atunci căci, dincolo de a fi o comedie și de a râde cu gura până la urechi de te dor fălcile, filmul spune povestea unui director de branch căruia îi pasă cu adevărat de oamenii lui, de condițiile de la muncă, de prime și fericirea acestora. Totul în antiteză cu sora sa, care devenise CEO-ul întregului business.

În ciudea acesteia, fratele ei organizează o petrecere la birou pentru angajați. Iar rezultatul devastator are totuși efecte pozitive. Și râzi. Râzi mult.

21. A bad moms Christmas – unul dintre cele mai revelatoare filme de Crăciun. Nu e doar despre ceilalți. E în special despre tine

A bad moms Christmas este o altă comedie, din 2017, care portretizează cât de dificil este pentru mame să fie perfecte. Să fie mereu la așteptările societății. Să se organizeze din timp și la timp cu toate pregătirile de Crăciun și așa mai departe.

Fapt pentru care, se revoltă. Se revoltă pe perfecțiune. Și reinventează sărbătorile în propriul lor stil. Căci nu doar ceilalți trebuie să fie fericiți, ci și tu.

20. Single all the way

Single all. the way (2021) este un alt film de Crăciun văzut de curând, săptămânile acestea. Spune povestea atât de frumoasă a acceptării. Și a fericirii celorlalți. E un film despre familie, iubire și regăsire. Regăsirea ta și a iubirii adevărate care devine cel mai frumos cadou de Crăciun.

22. Dady’s home 2

Dady’s home 2 (2017), o comedie de Crăciun văzută tot de curând spune povestea unei familii încurcate și sărbătoarea Crăciunului la aceștea. N-am văzut primul Dady’s home, fapt pentru care mi-a fost cam greu să înțeleg încrengătura familială, așa că ție îți recomand să te uiți la primul și după la al doilea. Cert e că, în afară de dificultatea de a înțelege cine e cine și căsătorit cu cine, filmele nu necesită să fie văzute în ordine și nu pare că ai nevoie să te uiți la primul ca să înțelegi întreaga acțiune din al doilea.

Filmul portretizează doi co-tați care încearcă să le ofere copiilor lor, de data aceasta, un Crăcun normal, cu toții, în familie. Însă totul devine imposibil când apar cei doi bunici, unul în antiteză cu ceilalți. Oare reușesc să ofere copiilor un Crăciun normal?

23. Last Christmas

Last Christmas (2020) o are în prim plan pe actrița Emilia Clarke în rolul lui Kate. Kate lucrează ca Elf în perioada sărbătorilor pentru un extra venit. E nemulțumită de viața ei, ia mereu decizii proaste și edoite până când, într-o zi, îl întâlnește pe Tom. Viața i se schimbă complet iar el este prea bun ca să fie adevărat. Oare este adevărat?

24. A Castle for Christmas

A Castle for Christmas (2021), un alt film văzut anul acesta, mi-a plăcut în special pentru locul în care a fost plasată povestea. Într-unul dintre castelele grandioase ale Scoției (Dun Dunbar – castel care este fictiv în film, căci Dunbar Castle este o ruină acum). Însă, Dun Dunbar este de fapt Dalmeny House de la periferia orașului Edinburgh și Barnbougle Castle. Două locații apropiate, însă o parte din camerele interioare au fost filmate și în cel de-al doilea castel.

Și acum și câteva cuvinte despre film. Căci avem o scriitoare care dezamăgeste fanii cu ultima sa carte. Astfel, decide să părăsească continentul american până la Crăciun și să își găsească inspirația pentru următoarea carte tocmai în Scoția, în orașul în care copilărise tatăl ei și despre care cunoștea atâtea povești. Doar că destinul îi cam schimbă planurile, căci are alte planuri pentru ea.

Filmul este spectaculos prin impozanța celor două castele și interioarele acestora. Ca multe alte filme de Crăciun este despre regăsirea de sine, regăsirea fericirii și iubirii. Căci, de Crăciun, miracolele se întâmplă.

25. A boy called Christmas

A boy called Christmas (2021) este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am văzut anul acesta. Prezintă o altă perspectivă a cum a apărut Moș Crăciun, diferită de poveștile pe care le știam noi deja.

Filmul prezintă prima apariție a renului Blitzen și a unei zâne magice care transmite povestea mai departe din generație în generație.

A boy called Christmas îl are în prim plan pe Nikolas (zi și Crăciun de către mama sa), care pornește într-o aventură în Nordul îndepărtat și neștiut de nimeni, în căutarea satului elfilor, Elfhelm. Însă aventura sa abia începe, căci adevăratele încercări apar odată cu descoperirea satului Elflhelm.

Filmul este unul tare drăgălaș, de vizionat în familie, care spune o frumoasă poveste a credinței în miracole și magie.

25. Anastasia – Once upon a time in December – unul dintre acele filme de Crăciun de peste ani și ani care nu-și pierd magia

Cineva mi-a zis că am ratat să zic despre acest film. Doar că n-a fost așa. Ci nu l-am văzut de curând. Însă este într-adevăr un film de Crăciun care își merită locul pe orice listă cu filme de Crăciun.

Anastasia spune povestea Anastasiei Romanov, această enigmă ultimel familii de țari care a fost la conducerea Rusiei, omorâtă cu sânge rece.

Despre Anastasia Romanov se crede că, printr-un miracol ea a supraviețuit și s-a făcut nevazută ca să scape de persecuție. Nu se știe. E un mit. Iar în jurul acestui mit s-au făcut filme și desene animate de Crăciun. Despre cum Anastasia a supraviețuit. Despre speranță.

Cred că cel mai frumos dintre toate câte s-au făcut este filmul animat din 1997, care spune povestea Anastasiei care se pierde de familia ei când aceștia evadează. Și încearcă să-și găsească un loc în lume.

Apoi, mai este un film de prin 2019. Filmul o portretizează pe Anastasia în momentul evandării, prin magie, când familia ei avea să fie omorâtă. Anastasia reușește să scape printr-un portal al timpului chiar în zilele noastre, undeva în în America și tot ceea ce încearcă să facă este să găsească o modalitate de a-și salva familia din trecut.

26. The Holiday

The Holiday este un film din 2006, cu Kate Winslet și Cameron Diaz. O comedie tare faină de Crăciun, în spiritul sărbătorilor.

Iris și Amanda sunt două femei nemulțumite de viața pe care o duc în prezent și vor o schimbare. Iris locuiește undeva într-un sat izolat, într-o cabana. Amanda într-o vilă, în oraș, în colțul celălalt al lumii. Se găsesc pe un site și, fără să știe unde ajung, fac schimb de case pentru.o perioadă, cât să se regăsească fiecare și să ia pauză de la propria viață. Doar că nu reușesc să ia fiecare câte o pauză de la propria viață, ci își dau un întreg reset de Crăciun. Cadou, o nouă viață.

27. Silver Skates

Silver Skates (2020) este un film plasat la începutul secolului 20, în perioada sărbătorilor de iarnă, cu Crăciun și trecerea dintre ani și, în cazul de față, dintre secole.

Un film în Rusia la sfârșit de secol 19 și început de secol 20, în minunatul Sankt Petersburg (pe care îmi dorsc să ajung să-l vizitez într-o zi), se scrie povestea dintre fata unuia dintre cei mai importanți demnitari ruși de la vremea respectivă (Alisia) și un băiat ce lucra la brutărie și era livrator (Matvey). Livrator pe patine cu lamă de argint. Singura moștenire de la tatăl său.

Alisia își dorește să scape din colivia palatului în care locuia. Cu o minte sclipitoare, dorea să devină om de știință. Doar că, la vremea aceea, ce femei erau oameni de știință? Nu. Acasă, la crescut și educat copii.

Iar la un moment dat, viețile celor doi se intersectează în prag de sărbători. Iar Crăciunul face din nou minuni.

Este un film frumos despre iubire, despre puterea de a crede în tine și puterile tale și mai ales despre a reuși să faci tot ce-ți propui.

28. Dolly Parton’s Christmas on the square

Deși nu mă mai dau în vânt după musicaluri și simt că mă obosesc, Dolly Parton’s Christmas on the square (2020) este un musical care mi-a plăcut. Tare mult. Tare, tare mult. M-am uitat la el la recomandarea unui amic de pe Facebook, care mi-a scris după ce am publicat prima variantă a acestui articole și mi-a recomandat acest film.

Dolly Parton joacă rolul unui înger care încearcă să o schimbe pe Regina, proprietara unui sat in centrul Americii. Asta pentru că din cauza unor amintiri neplăcute din tinerețe, dorește să vândă satul pt construcția unui mall și să evacueze locuitorii. Locuitorii satului au timp să evacueze până Crăciun. Însă amintirile nu sunt doar neplăcute. Iar ele nu reprezintă neapărat desfășurarea faptelor care au transformat-o dintr-un om bun, într-unul rece și nepăsător.

Fiecare avem nevoie de un înger în viața noastră. Care să ne călăuzească. Să ne îndrepte către gânduri mai bune. Să ne descoperim calea și adevărul din spatele lucrurilor nespuse. Iar filmul ilustrează perfect cum miracolele de Crăciun se întâmplă.

Mi-a plăcut mult de tot filmul. Este perfect pentru perioada sărbătorilor. Și nu numai.

29. 1000 Miles from Christmas

1000 Miles from Christmas (2021) este o comedie romantică de Crăciun care mi-a plăcut foarte mult.

Raul este un Grinch modern care urăște Crăciunul. Și pe bună dreptate. Cred că oricine l-ar urî fiind în locul lui, Dar asta te las să descoperi din film, de ce. Doar că el nu vrea să-l distrugă, ci doar să fugă cât mai departe de el, de tradiții, de toate acele decorațiuni specifice și de oameni. Mai exact, la 1000 de km, pe o plajă unde nu se sărbătorește Crăciunul.

Doar că Raul, cu câteva zile înainte de Crăciun este trimis să auditeze o firmă de nuga din munții Pirinei. Undeva într-un sătuc uitat de lume, cu oameni pentru care Crăciunul însemna totul. Iar de aici începe adevărata aventură împotriva Crăciunului. O aventură amuzantă, romantică și extraordinară.

30. Father Christmas is back – ultimul de pe lista actuală cu filme de Crăciun

Chiar în ziua de Crăciun am văzut comedia Father Christmas is back (2021). E o comedie care promite mult din trailer, dar nu oferă prea mult în film. M-am gândit mult dacă să o recomand sau nu, și-am zis totuși să o includ aici pe listă datorită finalului. un final total neașteptat, cu tâlc și care ridică mult întregul film.

Patru surori cu personalități care mai de care mai diferite, rebele și enervante, decid să-și petreacă Crăciunul împreună. O sărbătoare nu tocmai fericită, având în vedere că tocmai de Crăciun, cu 27 de ani în urmă, tatăl lor le-a părăsit fără vreo explicație.

Însă tatăl Crăciun, căci vorbim aici despre familia Crăciun, se întoarce acasă după 27 de ani. De mână cu iubita lui mult mai tânără, spre disperarea fetelor. Iar aici începe comedia. Una așa și așa, dar cu un final bun și total neașteptat.

Sunt curioasă dacă ție ți-a plăcut acest film.

Sper să îți placă filmele recomandate mai sus. Sau măcar o parte.

You may also like

3 comments

Adrian Bolocan decembrie 15, 2021 - 09:50

Trebuie să bifez și eu câteva filme de pe listă. The Polar Express e printre ele, Klaus l-am văzut și mi s-a părut grozav. La fel de mult mi-a plăcut și Holiday in the wild, tare simpatici sunt elefanții! Un băiat numit Crăciun nu ai văzut? A fost și poate mai este în top pe Netflix perioada asta, e destul de dragut.

Reply
Daniela Bojincă decembrie 15, 2021 - 09:55

Pfff.. ce bine că mi-ai amintit de A boy called Christmas să îl adaug pe listă. L-am văzut când a apărut.
M-am uitat la filmele din My list de pe Netflix și aparent nu mi le-a arătat pe toate.
Mi-a plăcut mult de tot și acela.

Reply
Faude aprilie 18, 2023 - 00:04

The Christmas Chronicles – unul dintre acele filme care te fac sa te bucuri la maxim de Craciun si despre care nu te saturi

The Christmas Chronicles (2018), o comedie de aventuri cu actorul Kurt Russell in rolul lui Mos Craciun si Leigh-Allyn Baker si Oliver Hudson ca copii care doresc sa afle cum este sa fii Mos Craciun.

Cele doua personaje principale sunt frate si sora – Teddy si Kate – si doresc sa il surprinda pe Mos Craciun in timpul calatoriei de anul acesta. Si reusesc, de fapt. Singurul punct slab al filmului este ca se lasa mai mult pe seama suspensului si asa e mai greu sa se priceapa frumusetea magiei de Craciun si emotia pe care o simti aproape in fiecare scena.

Totusi, e unul dintre acele filme care te fac sa te bucuri la maxim de Craciun si despre care nu te saturi, daca il privesti de cateva ori.

Draga cititorule, sper ca aceasta lista sa te inspire sa iti petreci un Frumos Craciun. Sunt convinsa ca vei gasi filmele de Craciun pe care le urmaresc si tu, iar magia acestei perioade sa-ti aduca multa bucurie in suflet

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More