Cred că se face aproape un an de când mi-am achiziționat un mop cu abur. Influencer în viața mea privind această achiziție a fost fosta mea colegă de birou, care mi-a povestit după primele săptămâni de lurat de acasă despre prima ei achiziție din pandemie, mopul cu abur. Cum curăță și dezinfectează fără să mai stai să pui tot felul de soluții și nici nu mai lasă dâre ca mopul normal, uscându-se suprafețele imediat.
Am săpat puțin pe internet, m-am uitat pe niște site-uri și am zis ok, chiar pare să fie o idee bună. Doar că noi tocmai ce intrasem într-un frumos șomaj tehnic și am zis să mai aștept nițel, căci nu-i tocmai cel mai ieftin mop.
Însă apoi am avut poftă de ceva produse de la Lidl și, ca tot omul, hai să văd și ce alte lucruri mai sunt pe raft de care nu am deloc nevoie urgent și care nu erau pe listă. Și cum mă plimbam eu așa printre rafturi, dau de el… un mop cu abur. Și-am zis e clar. E un semn. Trebuie să-l cumpăr. Și l-am cumpărat, la vreo câteva sute de lei. Parcă 260 de lei.
O gamă mai largă, similară cu mopul cu abur pe care mi l-am luat eu poți găsi aici. Dar cel mai interesat mob cu abur pe care mi l-aș cumpăra eu dacă nu aș avea deja unul, mi se pare acesta, de la Rowenta.
Lucruri Pro pentru mopul cu abur
- Îmi place că are mai multe trepte pentru emisia de abur și poți să setezi cât de mult sau de puțin vrei să scoată abur. De exemplu, treapta 1 mi se pare suficientă și eficientă. Curăță dintr-o singură mișcare a mopului și se usucă foarte repede.
Treapta 2 este eficientă atunci când ai nevoie să curăți/dezinfectezi mai bine o suprafață – de exemplu covoarele sau o pată uscate pe parchet/gresie. - Are un timp scurt de încălzire de vreo 20 de secunde. Am văzut că media e undeva la 30.
- Este pentru multi-suprafețe. Pe lângă parchet și gresie, poți curăța/dezinfecta și covoarele din casă. Cred că e super util dacă ai copii, mai ales mici. Are două accesorii – unul pt gresie și parchet, altul pentru covoare.
- Cu 0.6 L de apă reușesc să dau cu mopul cu abur în vreo 130 mp.
Cam atât intră în recipientul de apă din poza de mai jos. - Nu mai folosesc detergenți. Aburul fiind suficient să desfincteze și să curățe.
- Se poate plia și depozita într-un loc mai mic.
Lucruri Contra – că sunt și din astea câteva
- Dacă treapta 1 ziceam că se usucă rapid, ei bine treapta doi ai ceva de așteptat și lasă și ceva urme pe parchet.
- Cablul mi se pare destul de incomod, pentru că tot sare din siguranțe și intră sub mop. E tare enervant
- Nu intră sub mobilă (pat, dulap), ca un mop normal, baza lui fiind destul de lată.
O soluție pe care am văzut că unii oameni o consideră eficientă este să-și cumpere 2 in 1 și aspirator și mop cu abur, iar ca aspirator vertical interesant mi se pare acesta, căci curăță și tapițerie și are chiar și accesoriu pentru geamuri. Mi-aș cumpăra ceva de genul, dar mi-ar plăcea să arate mai mult ca un aspirator normal și am pus de ceva vreme ochii pe acesta, dar care nu are și mop ci este cu spălare de multi-suprafețe.
6 comments
Cu acesta îți vei face doar „încălzirea”. Sfatul meu: pe viitor orienteaza-te la unul de firmă, pentru siguranță în timpul utilizării, eficiență și rezistența.
Eu mi-am achiziționat primul mop cu abur acum trei ani. No-name, fără multe funcții, ușurel la manevrat. S-a înfundat duza repede, a început să curgă, lavetele au început să se desprindă cu ușurință. Pe scurt, nu l-am mai putut folosi, dar la cât a costat consider că a fost o victimă în procesul învățării. Al doilea a fost la un alt nivel, am studiat piata, am citit review-uri, am cumpărat oarecum in cunoștință de cauză. Totuși rezervorul de 60 ml a fost un neajuns, fiindcă apa se duce repede. Iar lavetele au aceeași problema: se desprind cu ușurință. Duza s-a înfundat, curge apa pe unde nu trebuie. La garanție, surpriza: defecțiunea e din vina mea, piesa trebuie plătită, se face comanda in Italia și costă 40 de euro, cam o treime din prețul întregului aparat. Așa că l-am depozitat în așteptarea unor oferte care să facă rentabila repararea lui.
Cum ideea mi pare genială, am riscat și a treia oară. De data asta a fost cu noroc, am luat un Karcher, dar prețul a fost consistent. Am renunțat la ideea unui aparat vertical, am luat unul care seamănă cu un aspirator, cu rezervor de 1,5 litri și fără trepte de viteza. Simplu de manevrat, ușor, rezistent, cu duza de podea plata, care intra cu ușurință sub mobila. Aburul pornește în 30 de secunde, laveta nu cade în timpul utilizării, nu lasă dare de apa. Vine cu niste accesorii pentru suprafețe înguste și pentru curățat aragazul. Eu am avut norocul sa primesc și un accesoriu pentru spălarea ferestrelor, la fel de eficient ca acela pentru aragaz. Având animăluțe prefer sa curăț cu abur și să nu folosesc substanțe care ar putea fi toxice pentru ele.
Și un ultim sfat: mai ușor cu mopul cu abur pe parchetul ceruit. S-ar putea sa nu-ți placă rezultatul in vreo două luni…
Următorul vreau să fie și la mine de tipul aspirator, cum zici tu, dar cu trepte de viteză și care să intre sub mobilă :)). Nu-mi plac cele verticale fix din acst considerent, că au baza foarte mare în lățime și nu intră sub mobilă, dar sunt oameni care le apreciază și cărora le sunt utile și cele verticale. Accesoriul ăla de spălat ferestre pare minunat. O să studiez și eu Karcher să văd ce și cum și dacă mă coafează. Mersi de pont!
Acesta este de la Lidl și îl am de un an de zile și îl folosesc fără probleme. În general produsele de la Lidl sunt de o calitate foarte bună și nu sunt no name. Mai am tot de la ei un mixer de bbucătărie, cu mai multe funcții, pe care îl folosesc de vreo 6 ani și merge impecabil. Deci produsele lor sunt de durată. 😀
Bună Daniela,
Văd că ai și tu un covor cu fibre lungi. Oare cum se comportă aspiratorul pe el?
Mă gândesc să investesc și eu într-un device de genul și nu știu exact cum se împacă cu astfel de covoare.
Mersi și spor la curățenie! ?
Bună, Corina,
Eu pt covorul cu fibre lungi am o perie speciala pt aspirator. Iar peria aia il curata foarte bine, in special parul. Dar e un aspirator normal, dar puternic. Un aspirator robot nu se impaca bine cu astfel de covoare. Deloc. Ai envoie de covoare normale, fara bibre lungi. 😀
Nu știam că există așa ceva …
Există. Și e foarte bun.