Ritualul de dimineață. Ceai. Pâine prăjită. Și unt de arahide

by Daniela Bojincă
ritualul de dimineata daniela bojinca

De când lucrez de acasă, m-am bucurat să-mi dedic mai mult timp mie în fiecare dimineață. Să stau cu o cana de ceai fierbinte și să-l sorb printre aburi, alături de felii de pâine prăjită cu unt de arahide și miere. Sau dulceață. Sau un mix de cereale cu lapte. Un pian în fundal. Sau o vioară. Sau poate îmi dau drumul la încă un episod dintr-un serial.

Am o oră și jumătate pentru mine. O oră și jumătate de relaxare înainte de task-urile de zi cu zi. Sau de somn, în zilele în care aleg să mă ridic mai târziu din pat.

E în funcție de stare. Cert e că nu mai am o oră și jumătate pe grabă. Să iau repede o gură de mâncare, să arunc niște haine pe mine, să ies din casă și să pierd vremea în trafic cu transportul în comun. Sau cu mașina, că nu-i mare șmecherie. Tot aglomerat.

Înainte mâncam ce apucam. Uneori nici nu apucam. Sfârșeam prin a-mi lua un sandwich sau un corn cu lapte bătut de la magazinul de lângă job.

De când cu pandemia și mai mult timp pentru mine, mi-am zis că trebuie să fiu mai atentă la ce mănânc. Mai ales dimineața, care ar trebui să fie cea mai consistentă masă din zi pentru un boost de energie.

Ceai. Pâine prăjită. Și unt de arahide. Sau cremă de fistic

Cel mai mult îmi place să mănânc pâine prăjită cu unt de arahide și miere, alături de o cană mare de ceai. Prferatul meu e unutul de arahide crocant, dar nu zic nu nici la cel fin.

unt de arahide sunday bites daniela bojinca

Alteori îmi place să combin pe pâinea prăjită mierea cu crema de fistic, care este făcută din miez de fistic copt. Doamne… ador crema de fistic. Bine, îmi place în general fisticul și sunt topită după prăjiturile cu fistic. De câte ori am fost în Istanbul mă opream din cofetărie în cofetărie în drum spre destinația obiectivelor turistice. Asta ca să mai încerc câte o prăjitură cu fistic.

crema de fistic sunday bites daniela bojinca

Dar să revenim la untul meu de arahide crocant și la crema de fistic. De mai bine de un an și jumătate sunt fan al produselor de la Sunday Bites. Iar recent i-am descoperit și într-un magazin ce promovează o viață cât mai sănătoasă, cu produse bio și recipiente prietenoase cu mediul, recipiente reutilizabile (spre exemplu borcanele celor de la Sunday Bites sunt făcute din sticlă reciclată, iar eu le refolosesc ca să le umplu cu unt de arahide sau alte produse de la mazaginul respectiv; acum am merișoare uscate într-unul dintre borcane), astfel încât să producem cât mai puține deșeuri care nu sunt biodegradabile. Dar am să vă povestesc altă dată despre magazin.

Hai să sprijinim producătorii locali

Să ne întoarcem iar la Sunday Bites, care sunt un producător local, micuț, românesc, pe piață din 2019, și care au produse fără zahăr, fără sare, fără conservanți, fără uleiuri adăugate și fără grăsimi hidrogenate. Practic sunt vegane. Și gluten free. Iar mie-mi plac foarte mult, chiar dacă nu sunt vegană și uneori mai mănânc și carne, atunci când imi cere organismul și proteină animală.

De exemplu, crema de fistic este bogată în vitamina A, vitamina E, vitamine B6, fosfor, cupru, antioxidanți, l-arginină și grăsimi vegetale. În timp ce untul de arahide este renumit prin faptul că este bogat în peste 30 de vitamine.

Altfel spus, produsele celor de la Sunday Bites sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți, fibre și creează combinația ideală dintre nutritiv și super delicios.

Și-mi mai place și că pot să sprijin micii producători locali. Chiar m-am bucurat când i-am găsit și în magazinul de lângă mine. Iar apoi am văzut la ei pe site că sunt în super multe magazine din București și din alte orașe din țară. Ceea ce nu poate fi decât de bine pentru ei. Și mă bucur că au reușit.

Dacă doriți să le comandați produsele, puteți și direct de la ei de pe site. Sunt vreo 20 de lei borcanele de 270 de grame.

Voi cu ce vă răsfățați diminețile la micul dejun?

You may also like

1 comment

Aika octombrie 21, 2022 - 02:17

foarte dragut acest articol

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More