Home Bucătărie Ce poți să faci cu un avocado și niște surimi?

Ce poți să faci cu un avocado și niște surimi?

by Daniela Bojincă

Mai aveam prin frigider un avocado și o jumătate de punguță de surimi și, citisem pe undeva că salatele cu avocado și surimi sunt foarte bune. Așa că m-am decis să fac o salată care să poată fi mâncată atât ca garnitură, cât și ca atare, seara sau dimineața.

M-am hotârât să mănânc cât mai sănătos și cât mai multe ciudățenii care nu se prepară termic, să-și piardă proprietățile în totalitate, ori se prepară prea puțin. M-am hotărât să fiu mai grijulie în privința lucrurilor pe care le bag în stomac căci, până la urmă, este în joc sănătatea și longevitatea mea.

Dar să nu ne mai lungim atât cu vorba și să vă prezint rețeta care, de altfel, este foarte simplă de făcut.

Ingrediente:

– o jumătate de avocado
– o jumătate de pungă de surimi
– boabe de porumb (jumătate de cutie)
– suc de lămâie de la o jumătate de lămâie

ingrediente salata surimi si avocado

Mod de preparare:

1. se taie batoanele de surimi rondele cu dimensiuni mici
2. avocado se spală, se curăți și i se scoate sâmburele; apoi se taie fâșii longitudinale și ulterior în cubulețe potrivite, cu o dimensiune dublă față de rondele de surimi
3. se pun la scurs jumătate din boabele de porumb din cutie
4. se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie
5. rondelele de surimi se amestecă cu porumbul și cubulețele de porumb, peste care se pune sucul de lâmăie
6. se bagă la rece jumătate de oră

salata surimi și avocado prepararesalata surimi si avocado

Modul de servire:

1. Se poate servi ca atare, dimineața sau seara, într-un castron. Nu se mănâncă foarte multă, căci surimi este destul de greu.
2. Se poate servi ca garnitură la diferite preparate din carne, piureuri de cartofi de morcovi, etc.

Personal, mie mi-a plăcut ce a ieșit. Atenție însă cu lămâie, dacă nu vă place mai acrișor, vă recomand să puneți jumătate din sucul de lâmie pe care l-ați obținut. Sucul de lămâie are însă rolul de a nu face ca avocado și surimi să pice greu la stomac, ajută la o digerare mult mai ușoară. În plus, conține multă vitamina C.  Eu, pentru început, fiind prima dată când am mâncat așa ceva, nu am riscat să mănânc foarte mult. Am folosit parte din salată pe post de garnitură la un piure din legume. Vă recomand însă această salată cu dragă inimă. Este cât se poate de sănătoasă, păstrând proprietățile tuturor ingredientelor folosite prin faptul că nu au fost absolut deloc preparate termic :).

Dacă o să o încercați, aștept cu mare drag părerile voastre :).

You may also like

6 comments

Litere Stacojii noiembrie 17, 2014 - 22:19

Imi place cum arata si-as fi mancat-o pe toata! :))
Nu stiu insa ce gust are avocado, nu prea ma tenteaza! 😀

Reply
Daniela Bojincă - Pishky noiembrie 17, 2014 - 23:53

Ha ha! Alina, simplu.. n-are niciun gust de doamne-ajută. Dar cu lămâie și în combinația aia din salată, e tare aromat și bun 🙂

Reply
rudia2014 noiembrie 17, 2014 - 22:27

Da surimi ăsta, îl pui așa…din pungă? Nu-i mai faci nimic? Al meu e congelat…

Reply
Daniela Bojincă - Pishky noiembrie 17, 2014 - 23:53

Nu-i mai faci nimic la surimi. Îl pui din pungă, tăiat rondele.. Îl lași la dezghețat, dacă e congelat 😀

Reply
RaduThor noiembrie 18, 2014 - 08:29

Îmi place carnea de crab (surimi). îmi place şi avocado. O să încerc dar parcă aş pune şi un strop de ulei de măsline.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky noiembrie 18, 2014 - 11:50

Hmm… e o idee interesantă și cu uleiul de măsline. Nu cred că ar fi o salată rea. AȘ fi putut încerca și eu :-?. Eh că data viitoare, când o să o mai fac, am să încerc!
Până atunci, sper să-ți placă salata asta pe care o să o încerci 🙂 😀

Reply

Leave a Comment