Home Blogging DA-I pedală – pentru mediu și povești

DA-I pedală – pentru mediu și povești

by Daniela Bojincă
echipa da-i pedala

Primăvara asta, care tocmai se încheie, m-am plimbat prin două mari capitale europene: Praga și Viena. Însă vreau să mă opresc puțin asupra primeia dintre ele, căci nu aș vrea să lungesc prea mult acest articol și să deraiez oarecum de la esențialul acestei postări.

Praga m-a fascinat. Și nu doar pentru frumusețea ei, clădiri, cultură și istorie. M-a fascinat și prin fluiditatea ei. Am fost plăcut surprinsă ca pe tot parcursul șederii mele acolo să nu dau peste vreun ambuteiaj și să nu aud claxoane. Ce-i drept, nici nu prea erau mașini. Erau vestitele tramvaie, autobuze, taxiuri, câteva mașini și foarte, dar foarte mulți bicicliști, îmbrăcați lejer, ori chiar și cu ținute office (asta, pe bune, mă amuza teribil). Se duceau oamenii la serviciu, că de, nu toți își permiteau să-și ia libere în mijlocul săptămânii și să se ducă să se plimbe pe cine știe unde.

Oamenii acolo sunt încurajați să meargă pe bicicletă și, implicit, să le pese de mediu și de cei din jur. În fața clădirilor ălora mari cu geamuri de sus până jos, nu prea vedeai mașini parcate. În schimb, vedeai biciclete. O grămadă de biciclete.

În drum spre Clădirea Dansatoare din Praga, oprindu-mă din când în când să mai fac câte o poză ba la castel, ba la Podul Charles dintr-o parte, ba la clădiri, s-a oprit un domn lângă mine, la costum. Și-a proptit bicicleta de gard, servieta de bicicletă și și-a scos și el aparatul, să facă poză la pescăruși, zicându-mi: „Oh, what a wonderful day!”, după care a plecat cu-n zâmbet din ăla imens pe față, de nu vă pot descrie starea pe care mi-a indus-o ulterior. A creat astfel o poveste. O poveste a locului și a întâmplării.

Mi-a plăcut starea asta a orașului, creată de bicicliștii ei în haine office și-am înțeles că, de fapt, ei erau cei cărora li se datora existența unui oraș aerisit.

Tocmai de aceea mi-ar plăcea să văd și-n România oameni care merg la muncă pe bicicletă. Oameni cărora să le pese de timpul lor, de mediu și de lucrurile frumoase pe care le pot descoperi în jurul lor și pe care le pot povesti ulterior urmașilor: „Știi, când eram eu tânăr și mergeam la muncă cu bicicleta, am descoperit un loc minunat în orașul ăsta. Îți recomand și ție fiule/nepoate, să treci într-o zi pe-acolo.”.

echipa da-i pedala

Drept urmare, m-am decis să pedalez cu spor în Săptămâna Bloggerului Biciclist, în perioada 1-7 iunie 2015, o campanie demarată de Blogal Initiative în urma inițiativei celor de la Bike2Work ce încurajează companiile să-și îndemne angajații să vină la birou cu bicicleta. Eu pedalez alături de minunata mea echipa DA-I pedală – pentru mediu și povești – pentru că iubim tot ceea ce ne înconjoară și ne place să surprindem povestea din spatele fiecărui loc, intenționând să vă prezentăm și vouă fiecare poveste în parte, desigur. Dar, cum nu toți bloggerii au un birou, mersul pe bicicletă în Săptămâna Bloggerului Biciclist poate avea orice destinație, nu neapărat serviciul. Așa că pregătiți-vă să vă prezentăm locuri minunate din orașele noastre.

Echipa DA-I pedala – pentru mediu si povesti:

Daniela Bojincădanielabojinca.ro

Andreea Lazărchestiuniserioase.wordpress.com

Irina Bartolomeuirina.bartolomeu.ro

Poveştile noastre din Săptămâna Bloggerului Biciclist le puteţi citi pe pagina de facebook DA-I pedala pentru mediu si povesti, iar concluziile, pe blogurile noastre. Urmăriţi-ne, de asemenea, pe Instagram, pe hashtagurile #povestipebicicleta şi #pedalapentrumediu.

Dacă ai și tu o bicicletă și-ți place ideea noastră de a descoperi, mergând pe bicicletă, povestea din spatele fiecărui loc, te poți alătura și tu echipei DA-I pedală și, implicit, proiectului nostru. Oricum ar fi, noi te încurajăm să mergi pe bicicletă la serviciu și să-ți descoperi orașul, testând aplicația I`velo pentru Android și iOS!

da-i pedala

You may also like

2 comments

Leave a Comment