10 ani de poveste într-o singură conferință

by Daniela Bojincă
10 ani de poveste webstock

Vinerea care tocmai a trecut, pe 5 octombrie, a fost Webstock. Cea mai mare conferință de Social Media din România. Reușește să strângă anual sute de participanți, de la reprezentanți ai brandurilor, bloggeri, vloggeri, oameni din agenții și oameni pasionați de cum merg lucrurile la nivel de online. Și speakeri, desigur. Iar ediția aceasta a reprezentat ediția a 10 ani de poveste.

E, să-i zicem, pentru bloggeri, un blog meet imens. Unde poți să faci o mulțime de lucruri ca să te distrezi prin prisma activărilor brandurilor prezente la Webstock. Asta dacă și ai răbdare să stai la cozi. Eu n-am avut, recunosc. Fapt pentru care am preferat să socializez cu oricine nu stătea la o coadă. Acesta e unul dintre acele momente în care chiar îmi pare rău că nu sunt o fire răbdătoare, care poate să aștepte și să stea într-un singur loc să facă ceva, un timp îndelungat. Eu până și pe scaun mă fâțâi, sau ceva. N-am pur și simplu stare. 

Anul acesta la Webstock a fost despre povești ispiraționale precum a lui Cornel Amariei (inventator) și a Mihaelei Noroc (călătoare prin lume care fotografiază numai femei și le spune poveștile). Sau cel puțin așa l-am perceput eu. Povești despre oameni frumoși, gata să te inspire. Povești despre a fi prezent în online și a face lucruri în offline. Nu e suficient doar să ai o voce. Trebuie să mergi dincolo de ea și să inspiri oamenii prin acțiunile pe care le faci dinolo de ecranul unui calculator și dincolo de o platformă de socializare.

Anul ăsta s-a pus accentul pe offline. Pe a face lucruri palpabile pentru tine și pentru cei din jurul tău. Pentru întreaga societate. Iar fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut cel mai inspirațional discurs pe acest subiect. Și Cabral. 

A urmat a doua parte a conferinței, împărțită în trei mari categorii – New Trends Stage, Creativity Stage și Galaxy Stage. Eu m-am dus la Galaxy Stage unde s-a vorbit despre puterea Insta Story-ului în mijlocul unei comunități mari, despre cum să spui o poveste și, poate cel mai important lucru, despre asocierea cu lucrurile în care crezi. Cu brandurile pe care le-ai folosi cu plăcere și nu doar le-ai recomanda altora pentru un venit în plus la bugetul familiei. Lumea ar fi mai frumoasă. Iar cititorii mai puțin supărați. 

Un exemplu este chiar proiectul celor de la Samsung, care și-au ales o listă de vreo 30 de influenceri cu care lucrează constant. 30 care le folosesc produsele și se asociază cu Samsung pentru că le place brandul și le plăcea și înainte.

A doua parte de pe Galaxy Stage a fost despre cum spunem o poveste. Și mi-a plăcut mult de Alex Cotet care a pus în evidență fricile de care dau dovadă cei care fac reclamele, în proiectele lor, iar mesajele parcă își pierd din esență atunci când îți e frică să comunici fix cum simți și ceea ce simți cu adevărat. Pe Alex sigur îl știi de la Sector 7. Sau din reclamele astea pentru ZOOT.

Sursă YouTube (user ZOOT Romania)

Probabil te întrebi cu ce am rămas după conferința asta. Ei bine, cu poveștile inspiraționale. De multe ori mi se pare că online-ul n-are pic de esență și că uităm efectiv să trăim în realitate. Nu ne putem deconecta de la virtual. Și tot ce facem e să privim lucrurile printr-un ecran. Și eu tind de multe ori să fac asta. Să fac poză unui peisaj înainte să mă bucur de el, ori să scrolez pe Facebook sau pe Instagram în timp ce mănânc, fără să mă bucur cu adevărat de mâncare și de persoanele care stau cu mine la masă.  Cred că online-ul ar trebui să fie mai mult despre offline, ca să zic așa.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More