Am evadat din Castelul Contesei Elizabeth Bathory al celor de la The Cage

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
elizabeth bathory the cage escape room bucuresti

În weekend am fost închisă într-un castel, Castelul Contesei Elizabeth Bathory, cu încă trei bloggeri. Și e la propriu castel, fapt pentru care mi-a și plăcut la nebunie. Până și ușa de la intrarea e ca într-un castel. Și pereții, și geamurile, și interiorul și tot. Din punctul ăsta de vedere are un mare plus. M-aș oferi drept obiect decorativ în camera aia, că atât de mult mi-a plăcut.

elizabeth bathory the cage escape room bucuresti

Povestea Contesei Elizabeth Bathory și a castelului ei

Elizabeth Bathory a trăit undeva pe la 1600, odată cu Matia al doilea, fiul cel mic al lui iancu de Hunedoara. Povestea contesei, cât și a camerei, ne duce înapoi în timp tocmai pe la anul 1600, în castelul Cachtice.

Elizabeth Bathory se spune că a fost o femeie suficient de frumoasă, astfel încât în procesul ei de îmbătrânire să fie geloasă pe frumusețea tinerelor fete care serveau la curtea în care se întâmpla să locuiască ea. Din cauza geloziei nebune a fost suspectate de atrocități inimaginabile precum uciderea a peste 600 de femei virgine doar pentru a face baie în sângele lor ca să-și păstreze frumusețea.

Iar ceea ce trebuie să faci tu și echipa ta în camera asta este să descifrați o serie de puzzle-uri care mai de care mai interesante. Să descoperiți povestea Contesei Elizabeth Bathory și să evadați din cameră. Simplu și ușor, nu? Asta până dați de puzzle-uri. Că alea nu mai par, uneori, chiar atât de simple.
elizabeth bathory the cage escape room

Ce mi-a plăcut la camera Contesei Elizabeth Bathory

Camera are o dificultate de 9/10 și un record de 33 de minute. Noi am evadat în 56 de minute, asta și pentru că la început ne-am confruntat cu mici dificultăți tehnice, că altfel poate am fi evadat chiar și mai repede – dar măcar am evadat. Iar mie mi-au plăcut mult de tot puzzle-urile ei dificile și foarte interesante. Însă, mai mult decât puzzle-urile în sine, mi-a plăcut că a fost într-adevăr un joc de echipă. Nu prea puteai rezolva un puzzle într-o parte fără ca altul să te ajute fix din partea opusă a camerei pentru același puzzle. Ceea ce a fost tare fain, spre deosebire de alte camere în care poți rezolva un puzzle singur în timp ce colegii tăi rezolvă un altul sau chiar mai multe.

După cum ți-am spus și la început, mi-a plăcut la nebunie decorul și atmosfera camerei de 1600. Totul e gândit pentru era respectivă. Și trebuie să-ți dai seama de cum se făceau anumite activități pe la 1600 ca să poți rezolva și alte puzzle-uri. Dar o să înțelegi despre ce vorbesc eu aici abia când o să pășești în camera respectivă a celor de la The Cage.

Mi-a plăcut faptul că este o cameră intuitivă. Practic, trebuie să ai ceva intuiție ca să rezolvi anumite puzzle-uri, asta pe lângă logică. 

Mi-a plăcut mult și staff-ul celor de la The Cage. Niște fete tare drăguțe care, mai întâi de toate, au stat cu noi la palavre. Dar pe lângă palavrele alea, au și ele ceva drăguț, care te fac să te simți bine și nu ca și când ai vorbi pentru prima dată cu niște străine. Gazde bune, ca să zic așa. Merită să le treci pragul.

elizabeth bathory escape room

De ce să intri în Castelul Contesei Elizabeth Bathory

Pentru că e o experiență minunată, într-un decor al anilor 1600. Și pentru că dai peste o multitudine de puzzle-uri care mai de care mai interesante, pe care sigur nu le-ai mai întâlnit și la alte escape-uri și care, de altfel, îți vor pune creativitatea la încercare. O să fie un el de test: cât de creativ sunt eu ca să-mi dau seama de anumite lucruri?

Și pentru că fetele de acolo sunt chiar drăguțe. Și pentru că povestea, așa cum a fost ea scrijelită de timp și de echipa de la The Cage, e foarte faină. Și-mi pare rău că nu pot să îți dau măcar un exemplu de puzzle care mi-a plăcut mie la nebunie. Aș strica tot farmecul.

Dacă vrei să le faci o vizită, te invit la ei pe Facebook și pe site.

You may also like

2 comments

Escape Room 17 , The Cage - Bucuresti - Morosanu Teodor Marian iunie 18, 2017 - 23:37

[…] mai scris despre aceasta camera si membrii echipei mele: Daniela Bojinca, Emil Calinescu si Vraja […]

Reply
O evadare de 600 de fecioare... ⋆ Sandy iunie 18, 2017 - 23:38

[…] tansforma intr-o camera „floare la ureche”. Au mai scris despre aceasta aventura Emil, Daniela si […]

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More