Home Filme Power Rangers – noua generație de super-eroi

Power Rangers – noua generație de super-eroi

by Daniela Bojincă
power rangers

Zilele trecute am văzut filmul Power Rangers care, sinceră să fiu, nu mi-a plăcut în mod special. E posibil să nu fie pentru mine neapărat. Să nu mă încadrez în targetul pe care acest film îl vizează, deși îmi plac la nebunie filmele cu super-eroi că doar, într-un anumit moment al vieții noastre, fiecare dintre noi ne-am dorit să fim un super-erou.

Filmul Power Rangers de anul acesta mai are vreo patru filme înainte lui (unul în 1995, altul în 1997 și încă două prin 2005 și 2006), cu alți Power Rangers de obicei tot adolescenți (ideea e că nu în toate filmele super-eroii au fost niște adolescenți). Și toate cu aceeași poveste: de a apăra Pământul de forțele malefice extraterestre, desigur, în circumstanțe puțin diferite unele de altele.

power rangers

Povestea filmului Power Rangers 2017

Asemeni tuturor celorlalte povești, cei cinci Power Rangers trebuie să salveze Pământul de Rita Repulsa (un fost Power Rangers galben din echipa lui Zordon) care vrea să termine cu viața de pe Pământ și să se poată juca cu toată viața Universului după bunul ei plac cu ajutorul lui Goldar, un imens monstru din aur (care-i chiar tare).

Cei cinci Power Rangers sunt aleși la întâmplare de, să zicem, destin, dintr-o școală de corecție. Toți se află, la un moment dat, într-un loc care-i transformă peste noapte în niște super-eroi pe care nu și i-au dorit niciodată să facă parte din viața lor. Dar care, într-un fel sau altul, le schimbă viața. Și din delincvenții orașului se transformă în eroii acestuia, ajutați de Alpha 5 (un roboțel drăgălaș care e veteran al poveștii). Iar părinții îi privesc din nou cu alți ochi. Știi tu, momentul ăla când o dai în bară și ești privit ca și când ai  distrus Universul întreg, până ajungi să faci ceva ca să le crești din nou în ochi. Exact așa se întâmplă și în cazul de față.

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la filmul Power Rangers

Dacă e să-l comparăm cu filmele predecesoare acestuia, grafica este clar mult mai bune, iar efectele speciale sunt mult superioare. Deci, din punctul ăsta de vedere are un plus. Pe lângă asta, pot spune că mi-au plăcut și efectele. Faine. Și cred că ar fi fain de văzut în 4DX, căci rulează și în acest format, nu doar în 2D. Probabil că, în 4DX și povestea ar părea altfel.

Acum, să zic și ceva ce nu mi-a plăcut. Nu neapărat povestea nu mi-a plăcut, ci faptul că prea multe scene erau mult prea lungi și pe alocuri plictisitoare. Altfel, puțin mai condensată, cred că și povestea ar fi fost mult mai interesantă și ar fi prins altfel la public. Acuma, majoritatea filmelor cu super-eroi sunt despre: a salva Pământul, a salva viața, a salva universul sau ceva. Deci e deja un clișeu. Dar, practic, e cel mai de preț bun de care trebuie să avem grijă: viața. Și, practic, toate luptele astea, chiar și în realitatea zilelor noastre, se dau pentru putere și viață: ca prima să o controleze pe a doua. Așa că mai toate filmele cu super-eroi sunt despre asta, ideea e cum profiți să scoți o poveste bună de la o idee ultra folosită și refolosită.

Și zic să închei cu un alt lucru care mi-a plăcut. Ideea că și niște rebeli, dintr-o generație cu probleme (cauzate de droguri, comportamentale sau mai știu eu ce altceva), pot lupta pentru o cauză nobilă. Pot fi buni, inteligenți și curajoși în ciuda stereotipurilor create de oamenii din jurul lor. Practic, e un film mai mult pentru adolescenți, care să le transmită un mesaj că, deși au luat-o pe căi greșite, există un drum care să le ofere o motivație și să-i scoată la liman.

Hai și tu la film

Dacă îți plac filmele cu super-eroi, ești adolescent, ori ai fost pasionat de Power Rangers când erai mic, zic să te duci să vezi filmul. S-ar putea să-ți placă. Filmul a intrat în cinematografe din 7 aprilie 2017 și este distribuit de Freeman Entertainment.

Sursă YouTube (user Lionsgate Movie)

You may also like

2 comments

Ecaterina M aprilie 13, 2017 - 17:55

Nu am apucat sa vad filmul inca, insa ador ca de data asta nu mai avem Power Rangerul galben asiatic si cel negru sa fie negru. Au mai taiat asa un pic din stereotipuri, mai ales fiind vorba de Hollywood, care albeste tot ce poate (vezi cazul Death Note). Power Rangers a fost serialul meu favorit cand eram pustoaica, asa ca abia astept sa il vad. Oh si au aparut noi filme si in Japonia cu Power Rangers, a fel ca si cu Godzilla.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 19, 2017 - 23:22

Atunci filmul ăsta e pentru tine și chiar cred că ar trebui să-l vezi :))

Reply

Leave a Comment