Home Filme Little Women in a Big World

Little Women in a Big World

by Daniela Bojincă
little woman

Acum mai bine de o săptămână am văzut în avanpremieră filmul Little Women – Fiicele doctorului March. Un film despre little women in such a big world.

Am plâns. Am râs. Am suspinat. Și am sperat alături de fiicele doctorului March.

Filmul este despre viață. Viața reală. Cu greutăți și bucurii în egală măsură. Cu tristeți și fericire. Cu lacrimi și râsete. Cu speranțe deșarte și cu visuri împlinite.

Little women ești tu. Sunt eu. Și oricare dintre noi. Toate suntem, într-un fel sau altul.

Fimul mi se pare perfect pentru o seară liniștită de weekend sau în care vrei pur și simplu să te lași purtat de val de către visuri și speranțe. Sunt lucruri oarecum generic valabile. Lucruri de care fiecare ființă are nevoie în viața sa: iubire, siguranță, familie, sănătate, prietenii și alte lucruri din astea care, luate toate împreună, construiesc micile perfecțiuni ale vieții.

Little Women este ecranizarea romanului clasic cu același nume și redă parcursul vieții, suișurile și coborâșurile din viața lui Jo March, personajul principal. Jo March este, de asemenea, un alte ego al autoare cărții, Louisei May Alcott. Însă povestea surprinde și destinele surorilor lui Jo March (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Amy (Florence Pugh) și Beth (Eliza Scanlen).

little woman

Deși este vorba de o cu totul altă epocă, mi s-a părut că totul se potriveștă mănușă oricărei epoci. Deși evoluată, la bază viața pare să funcționeze la fel. Cu povești de iubrie, nesiguranțe, regrete, iluzii, speranțe, îmbolnăviri și așa mai departe. E o poveste de viață generic valabilă. Cred că nu există spectator care să nu se regăsească măcar într-una dintre situații.

Mi s-a părut interesantă și perspectiva prin care este construit filmul și spusă povestea, cu ajutorul a doua spații temporale, cu o diferență de 7 ani între ele. Două perspective despre cum își imaginau că le va fi viața și unde le-au purtat pașii prin viață de fapt. Iar antiteza este de-a dreptul interesantă. O paralelă între ce-ți dorești în viață și ce ajungi să obții în funcție de alegerile pe care le faci. Și, de cele mai multe ori, cele două nu au absolut nicio legătură.

Filmul Little Women este deja în cinema, de pe 7 februarie 2020. Și îți recomand să ieși într-o seară cu cei dragi ție și să mergeți să vizionați un film despre viață. Și despre fiecare dintre noi, într-o măsură sau alta.

Trailer:

Sursă YouTube (user Sony Pictures Entertainment)

You may also like

Leave a Comment