De ce să te duci măcar o dată-n viață la un eveniment TEDx

Daniela Bojincă/ februarie 29, 2020/ Personal/ 0 comments

Sâmbătă am fost pentru prima dată la un eveniment TEDx, TEDx Tineretului din București de la Impact Hub. Unul micuț, dar suficient cât să-mi fac o părere despre ce înseamnă cu adevărat ideea din spatele lui.

Iar ideea din spatele lui este despre inspirație și curaj. Inspirația de a prinde curaj să riști pentru a încerca să reușești. Fiecare are o poveste inspirațională despre cum a reușit în viață, în carieră, în orice. Iar atunci când nu știi ce să faci cu viața ta, ce decizii să iei ca să reușești ce-ți dorești, atunci când îți e frică să nu greșești, e bine să-i asculți pe unii și pe alții despre cum au evoluat. Despre cum niciodată, de fapt, nu știi care e decizia bună. O iei. O experiemtnezi și afli la final unde ai ajuns.

E puțin și despre conștientizare. Conștientizarea faptului că nimic nu-i ușor. Niciodată. Iar riscul e inevitabil. Greșelile sunt și ele inevitabile. Și necesare. Și constructive.

Ideea este să ai totuși un scop și să-ți dorești să ajungi undeva. Și să te ții de drumul tău.

Mi s-a părut chiar interesantă experiența de la TEDx Tineretului. N-am prins eu toate poveștile de viață și despre reușite pentru că, dacă te pui la somn la 3 dimineața și nu-ți pui o alarmă să sune, dormi ca un puișor, dar am prins suficient încât să mă las inspirată de povești.

Dintre toate poveștile pe care le-am ascultat, cea mai inspirațională mi s-a părut cea a Irinei Scarlat care este Head of Growth în Europa Centrală la Revolut. Nu doar că mi s-a părut inspirațională povestea ei despre cum a ajuns la Uber, ulterior la Revolut și cum a învățat marketing, ci și fascinantă. E una dintre dovezile vii ale faptului că, atunci când îți dorești ceva, treci peste orice provocări, frici și îți asumi riscuri care se dovedesc a fi benefice evoluției tale.

Deci da, TEDx este un eveniment la care merită să te duci măcar o dată în viață. Să te lași inspirat de povești. Și să prinzi curaj să-ți asumi riscuri. Măcar la nivel teoretic. Practic… ei bine vezi tu ce mai faci și cum o mai dregi ca să fie bine.

tedx

Facebook Comments
Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*