Home Personal De ce să te duci măcar o dată-n viață la un eveniment TEDx

De ce să te duci măcar o dată-n viață la un eveniment TEDx

by Daniela Bojincă
tedx

Sâmbătă am fost pentru prima dată la un eveniment TEDx, TEDx Tineretului din București de la Impact Hub. Unul micuț, dar suficient cât să-mi fac o părere despre ce înseamnă cu adevărat ideea din spatele lui.

Iar ideea din spatele lui este despre inspirație și curaj. Inspirația de a prinde curaj să riști pentru a încerca să reușești. Fiecare are o poveste inspirațională despre cum a reușit în viață, în carieră, în orice. Iar atunci când nu știi ce să faci cu viața ta, ce decizii să iei ca să reușești ce-ți dorești, atunci când îți e frică să nu greșești, e bine să-i asculți pe unii și pe alții despre cum au evoluat. Despre cum niciodată, de fapt, nu știi care e decizia bună. O iei. O experiemtnezi și afli la final unde ai ajuns.

E puțin și despre conștientizare. Conștientizarea faptului că nimic nu-i ușor. Niciodată. Iar riscul e inevitabil. Greșelile sunt și ele inevitabile. Și necesare. Și constructive.

Ideea este să ai totuși un scop și să-ți dorești să ajungi undeva. Și să te ții de drumul tău.

Mi s-a părut chiar interesantă experiența de la TEDx Tineretului. N-am prins eu toate poveștile de viață și despre reușite pentru că, dacă te pui la somn la 3 dimineața și nu-ți pui o alarmă să sune, dormi ca un puișor, dar am prins suficient încât să mă las inspirată de povești.

Dintre toate poveștile pe care le-am ascultat, cea mai inspirațională mi s-a părut cea a Irinei Scarlat care este Head of Growth în Europa Centrală la Revolut. Nu doar că mi s-a părut inspirațională povestea ei despre cum a ajuns la Uber, ulterior la Revolut și cum a învățat marketing, ci și fascinantă. E una dintre dovezile vii ale faptului că, atunci când îți dorești ceva, treci peste orice provocări, frici și îți asumi riscuri care se dovedesc a fi benefice evoluției tale.

Deci da, TEDx este un eveniment la care merită să te duci măcar o dată în viață. Să te lași inspirat de povești. Și să prinzi curaj să-ți asumi riscuri. Măcar la nivel teoretic. Practic… ei bine vezi tu ce mai faci și cum o mai dregi ca să fie bine.

tedx

You may also like

Leave a Comment