Home Personal Să faci cumpărături online e una dintre cele mai bune alegeri în perioada asta

Să faci cumpărături online e una dintre cele mai bune alegeri în perioada asta

by Daniela Bojincă
cumparaturi online

Mă uitam astăzi pe harta asta cu globul pământesc și mi s-a făcut așa puțin pielea de găină să-l văd aproape tot, roșu. Diferite nuanțe de roșu, toate de intensitate ridicată. Nicio nuanță super deschisă. Doar câteva state gri, fără cazuri sau fără informații. Dar le poți număra pe degetele de la o mână, ceea ce e nesemnificativ.

Mă uit oricum și pe statisticile live, ale celor de la Roylabs (despre alte site-uri oficiale pe care le mai urmăresc în perioada asta am scris aici). Cele de mai jos:

Însă harta globului parcă are un alt impact. Unul și mai mare. Care te face să fii și mai conștient de faptul că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci e să stai în casă. Așa te protejezi și pe tine și îi protejezi și pe ceilalți. Și poate chiar salvezi vieți.

Dar hei! Lumea iese în continuare din case cu toate ordonanțele militare, restricțiile, rugămințile și recomandările. Ce-i drept, unii chiar ies pentru că mai ai nevoie de una alta. Ca să supraviețuiești. D-ale gurii, de exemplu. Sau pentru igiena personală.

Nu-i ok nici să să cumperi cu nemiluita de pe rafturi. Ca să mai aibă și alții de unde să ia. Și ca să nu creezi isterie cu rafturi goale. Așa că te duci mai des. Ceea ce, în perioada asta nu-i sănătos.

Fapt pentru care, cred eu, să faci cumpărături online e una dintre cele mai bune alegeri din perioada asta. Cea mai bună e să stai în casă. Așa că asta cum cumpărături online o să o trec pe locul doi.

Am văzut că există în continuare restaurante care livrează mâncare. Dar, cred eu, în perioada asta cel mai bine e să ți-o faci tu cu mâna ta mâncarea. Așa că, decât să comanzi mâncare online, mai bine faci cumpărături online de ingrediente și ți-o prepari singur. Cred că ieși și mai ieftin, căci poți să-ți gătești pentru două zile. Eu cu 30 de lei, cât dau uneori pe un preparat pe care îl comand acasă de la vreun restaurant, din pur răsfăț și uneori lene să stau să gătesc, îmi fac o mâncare care mă ține 2-3 zile pe puțin.

Însă cel mai important e că te protejeză pe tine și pe ceilalți de a intra în contact unii cu alții, indiferent de circumstanțe. Better safe than sorry.

Așa că m-am gândit să las aici o listă cu magazine de unde poți face cumpărături online în perioada asta:

cumparaturi online

1. eMAG – pe lângă electrocasnice și alte din astea cu care suntem toți obișnuiți, au și o categorie de supermarket, de unde poți comanda alimente și ingrediente. În plus, în perioada asta e super util și pentru categoria de îngrijire și igienă personală.

2. Altex – n-au ei supermarket, dar au o categorie de îngrijire personală. E bine să inspectezi mereu piața și să vezi dacă sunt locuri cu prețuri mai mici.

3. Cora – știu că ei au și livrare online. La birou comandăm mereu de la ei din hypermarket și ni le aduc la ușă. Au de toate. Super utili sunt în perioada asta. Și așa, evităm și cozile alea imense pe care le-am văzut pe la TV de la Cora Lujerului.

4. Carrefour – și ei au de toate în supermarketul online. Și cum ziceam, e bine să avem întotdeauna de unde alege. Din câte știu sunt super ok.

5. Auchan – și ei au supermarket online de unde poți comanda atât alimente, obiecte de îngrijire personală, ce ai nevoie pentru animalul de acasă (deși eu nu recomand mâncare din supermarket, ci de la veterinar; dar poți să-i iei alte lucruri necesare precum nisip, filtre litieră și mai știu eu ce) și multe alte lucruri. Am înțeles că funcționează super ok pe partea de livrare chiar și în perioada asta.

6. Mega Image – de la Mega poți cumpăra de ceva vreme și dintr-un supermarket online. Îți aduc totul la ușă. Iar în perioada asta pentru oamenii peste 65 de ani au și transportul gratuit. Tocmai pentru a încuraja statul în casă.
Produsele de la Mega Image sunt integrate și pe eMAG, din câte am văzut în coșul de cumpărături. Deci le poți comanda online direct de pe eMAG.

7. Glovo – nu e un magazin online cu supermarket și toate cele, dar e o aplicație prin care comanda online, printr-un curier, din ce magazin vrei tu, care nu e listat mai sus ca supermarket online. De exemplu, îl poți trimite la Kaufland. Sau în altă parte, unde vrei tu. Să-ți cumpere ce vrei tu, în limita a 25 de kilograme. În perioada asta ei livrează super ok. Și sunt super profi pentru că te sună și îți spun în cazul în care nu există anumie produse de pe lsita ta, ca să le poți înlocui.

8. Bringo – tot o aplicație mobilă prin intermediul căreia poți comanda online de la cel mai apropiat Carrefour de adresa ta, FruFru și altele. Super utilă. O recomand.

Dacă mai știi și alte supermarketuri online cu livrare la domiciliu, lista este în continuare deschisă. Personal, eMAG-ul cred că e cel mai ok în perioada asta, ca timp de livrare și toate cele.

You may also like

Leave a Comment