Home Personal Răsfățul culinar din fiecare dimineață

Răsfățul culinar din fiecare dimineață

by Daniela Bojincă
unt de arahide sunday bites cu dulceata

Ador diminețile să mă răsfăț cu ceva dulce. Astfel, răsfățul meu culinar aproape din fiecare dimineață (mai sunt zile în care mai am poftă de un ou ochi cu pâine prăjită și condimente), constă în pâine prăjită cu unt și cu dulceață sau gem. Cam 3 felii mănânc, în fiecare dimineață. Depinde foarte mult de sortimentele pe care le am în momentul respectiv.

V-am povestit de curând că mi-am achiziționat niște dulcețuri fine, cu căpșuni, busuioc, pinot noir și cireșe galbene. Niște delicatese, nu alta, pentru răsfățul culinar de dimineață.

Iar ca răsfățul culinar să fie complet de dimineață, ieri am primit și două borcane de unt ceva mai special, de la Sunday Bites – olteni de-ai mei din Vâlcea. Și nu doar pentru că sunt olteni de-ai mei iar produsele sunt românești, din patria mamă Oltenia, însă cele două produse pe care le-am testat chiar sunt super bune. M-am îndrăgostit de unul dintre borcanele cu unt datorită aromei. Povestesc puțin mai jos.

unt de arahide sunday bites cu dulceata rasfatul culinar

Primul borcan ales este cu unt de arahide fin (din arahide prăjite și atât) pe care am vrut să-l compar cu amintirile untului de arahide pe care-l mâncam când eram în SUA și mă înnecam cu el. Și acesta este înnecăcios, nu prea merge fără ceva dulce (așa cum merge următorul despre care am să vorbesc și de care m-am îndrăgostit), însă este mult mai cremos și cu un gust singular mult mai suportabil. În concluzie îmi place acest peanut butter al celor de la Sunday bites. Merge perfect cu pâine prăjită și dulceață. Eu l-am încercat cu dulceață de cireșe galbene și căpșuni cu busuioc. Un deliciu.

Al doilea borcan este preferatul meu. Am văzut cuvântul cacao în compoziție și am zis clar, ăsta-i al meu! Ador ciocolata, deci ador cacao. Așadar, al doilea borcan este cu unt de alune de pădure cu cacao și curmale. Are o aromă intensă de cacao și curmale. Cumva în dozele perfecte. Poate fi mâncat și ca atare, sau pe pâine, nu mi se pare deloc greu sau înnecăcios. E special. L-am încercat cu dulceață de căpșuni cu pinot noir.

Este de-a dreptul senzațional.

Pe lângă cele două menționate anterior mai au și unt de migdale și curmale și unt de caju. Și acestea par delicioase, dar cum ziceam: eu m-am blocat pe cuvântul cacao. Nu mi-a mai trebuit altceva.

Dincolo de gust, ce-mi place la produsele de la Sunday bites este faptul că sunt cât de poate de naturale, ca la mama acasă cum s-ar spune, așa cum de altfel sunt produsele de la producători locali. Fără conservanți, fără zahăr, fără sare, fără alte uleiuri adăugate și fră grăsimi hidrogenate. În plus, pot fi mâncate și de către vegani și sunt gluten free. Singurele componente folosite sunt arahidele, nuci și semințe care sunt o surse bogate de proteine, grăsimi sănătoase, bitamine, fibre, minerale, antioxidanți. Ce să mai, sunt ideale pentru un mic dejun sățios și chiar sănătos.

Dacă doriți să comandați, le găsiți la ei pe site cu 25 de lei untul de arahide și 33 celelalte (cacao și curmale, migdale și curmale și caju). Iar pe pagina de Facebook Sunday Bites au o mulțime de rețete interesante și de informații despre produsele lor.

You may also like

4 comments

Vera august 4, 2020 - 16:39

Arată super bine și cu siguranță sunt și super delicioase în aceste combinații.

Reply
Daniela Bojincă august 4, 2020 - 16:39

Daaaa! Chiar le recomand!

Reply
Natural august 4, 2020 - 20:35

Bre, asa cum ai simtit tu nevoia sa mananci unt de arahide cu dulceata, la mine primul instinct m-a dus spre sare. Deh, de la alune sarate cu bere. Asa ca am pus masline peste untul de arahide. Perfect! 🙂

Reply
Daniela Bojincă august 5, 2020 - 09:42

Hmm, da, bună și ideea ta. O să-mi cumpăr măsline și o să încerc și varianta ta. Pare interesantă și sper să fie și super delicioasă pt gusturile mele.

Reply

Leave a Comment