Home Personal Distanțare socială, jocuri și un pahar de vorbă

Distanțare socială, jocuri și un pahar de vorbă

by Daniela Bojincă
distantare sociala

Dacă suntem în carantină și în izolare și distanțare socială, nu înseamnă că nu mai putem avea o viață socială. Cu tehnologia la care avem acces ne putem adapta foarte ușor. Eu și cu grupul meu restrâns de prieteni am făcut-o, cam o dată pe săptămână.

Suntem 4 oameni. Constant 3. Cu al 4-lea rătăcit din când în când. Dar îl iubim și pe el, nu-i bai. De unul dintre ei am mai scris pe aici. Și de cartea lui de poezii, Zdrențe, pe care ți-o recomand.

Pe la final de săptămână, ca să ne mai relaxăm cu toată această distanțare socială, puneam de un videocall pe grupul de Facebook. Sau video chat, cum îl numește Facebook. Doar că fără bani și fără să ne descoperim independența.

Și na, când stai toată ziua pe grup, vorbiți între voi și vă trimiteți meme-uri, ce să mi vorbești și pe video? Așa că ne-am gândit să ne jucăm de la distanță. Ceva suficient de amuzant și care să ne țină în priză. Și am găsit variante. 2-3 ore am stat pe fiecare video call.

Așadar, am zis să fac o listă cu jocurile pe care le poți juca cu prietenii tăi chiar și de la distanță, în carantină, în izolare sau distanțare socială.

1. Am / N-am

A fost primul joc la care ne-am gândit. Și ne-am distrat copios vreo două ore. Am găsit o listă pe net cu întrebări de genul Am / N-am, le citeam și răspundema fiecare în funcție de context.

Eh, iar dacă după 5 ani crezi că vă cunoașteți, jocul ăsta o să-ți dovedească faptul că mai ai încă multe lucruri interesante despre prietenii tăi. Și cred că o să vă și închege prietenia și mai bine. O să vă cunoașteți altfel decât vă cunoșteați până acum.

Deși e un joc care merge super bine la un pahar cu prietenii, a mers perfect și pe video call.

2. Ce încape într-o valiză

Știu, suntem oameni care mai au puțin și termină și masterul. Mă jucam jocul ăsta prin școala generală. Dar știți ce interesant este? Și foarte amuzant. Mai ales când, din disperare să mai pui ceva în valiza aia, ajungi să spui tot felul de lucruri.

3. Fazan

În lipsă de idei și chestii amuzante, ne-am pus pe jucat fazan. Și practic ne-am pus pe testat cunoștințele noastre ligvistice în limba română căci, la un moment dat, pare că nu mai știi efectiv cuvinte care să înceapă cu alea ultimele două litere zise de colegul de dinainte.

Dar este super amuzant. Sau cel puțin când sunteți depare unii de alții, orice e amuzant.

Sfat: ca să câștigi fazan, citește cât mai mult :)). Din varii domenii, ca să-ți dezvolți vocabularul.

4. Catan online

Da. Poți să te joci Catan online cu prietenii tăi. Și poți face asta chiar pe site-ul oficial al Catan, aici. Poți să te joci atât jocul de bază, cât și diverse extensii. Și poți să te joci atât cu alții, cât și să-ți faci un separeu cu prietenii tăi. Deși există distanța, online-ul ne permite să petreem timp împreună într-un mod plăcut.

Bine, eu însă îți recomand Catan în varianta fizică, să-l joci cu prietenii. E sub 100 de lei și ai distracția garantată. Noi îl adorăm. E un joc de societate preferat printre prietenii mei și în grupul nostru. Îl găsești aici la un super preț.

Pe locul 2, după Catan, ca joc de societate preferat este Activity. Doamne ce ne mai distrăm la jocul acesta. E cu mimă, cu desenat și cu multă vorbăraie. La sfârșit te dor obrajii de atâta râs. Iar mie îmi place și pentru că este un joc e echipă și stimulează și competiția între echipe. Și Activity este sub 100 de lei, aici. Super preț, zic eu.

5. Ghicește desenul

Sau mâzgălitura, că mai mult asta e. Doamne ce-am mai râs. M-am distras copios. Jocul se găsește aici, iar să desenezi cuvintele e o adevărată provocare. Jocul are în partea dreaptă un chat și acolo trebuie să ghicești ce rperezintă desenul. Jocul se oprește la cronometru sau când ați ghicit fiecare. Primiți puncte în funcție de ordinea în care ghiciți.

Îl recomand pentru amuzament.

6. Triviador

Ne-am jucat și Triviador. Dar acolo nu-i chiar așa de amuzant. Acolo e într-adevăr o competiție. E care pe care câștigă România. Sau teritorii semnificative. Dar îmi place că înveți lucruri noi și îți testezi și cunoștințele generale. E un joc antrenant care-i numa bun în perioada asta.

Și aici recomand Trivia România, în variantă offline, cu prietenii. E super fain și-ți pune toți neuronii la încercare. Mie îmi place. Și este tot în jur de 100 de lei, aici.

Un alt fel de Trivia este și acesta, Smart 10, unde ai 10 răspunsuri posibile la fiecare întrebare, ceea ce mi se pare super tare. Este tot sub 100 de lei, aici.

Și, poate cel mai interesant joc de Trivia, pentru adevărații pasionați de Game of Thrones este Trivia Game of Thrones, undeva la 200 de lei, aici. În pus, cu siguranță este un cadou perfect pentru un pasionat al seriei.

Distanțarea socială nu ne-a oprit să fim împreună ca prieteni. Ba chiar am impresia că ne-a închegat prietenia și mai tare. Și, deși departe unii de alții, am găsit o formă să ieșim la o vorbă și să ne jucăm tot felul de jocuri interesante. Bună și carantina asta la ceva. A adus oamenii cu adevărat importanți mai aproape, dincolo de bariera distanței.

You may also like

Leave a Comment