Home Cultură Dacă nu ajungi tu la NASA, vine NASA la tine acasă

Dacă nu ajungi tu la NASA, vine NASA la tine acasă

by Daniela Bojincă
NASA at home

Săptămâna trecută poesteam aici, pe blog, că cei de la Netflix au făcut publice, în mod gratuit, pe canalul lor de YouTube, o serie de documentare numai unul și unul. Ți le recomand. Sunt super interesante și fascinante. În special cel despre planeta noastră minunată – Our Planet. Iar acum vin cu ceva super tare și de la NASA.

Între timp am descoperit că și cei de la NASA au un proiect super fain în perioada asta de distanțare socială, în care toată lumea stă în casă. Fapt pentru care au pus la dispoziția publicului larg o serie de activități și de videouri super interesante, cu scopul de a ne ajuta și stimula să descoperim universul acesta minunat care ne înconjoarp. NASA at home se numește proiectul lor și este absolut fabulos.

Au 6 categorii mari și late cu lucruri care mai de care mai interesante. Eu am intrat prin toate să le descopăr și să văd ce au de oferit. O poți face și tu aici.

nasa at home activitati

1. E-books de la NASA

Au o serie de e-books care mai de care mai interesante, despre contribuția NASA în aeronautică, cronici despre explorarea spațiului, cele mai noi descoperiri ale lui Hubble în spațiu și în timp, de la stele, planete și nbuloase, Pământul pe timp de noapte, cronici despre Saturn și sistemul din jurul său și multe altele.

Mi se pare niște comori științifice pe care merită să le explorăm din vârful patului, cu o cană de lapte cald cu ciocolată în mână. Eu abia aștept să fac asta, căci deocamdată nu am apucat decât să mă uit așa fugitiv să văd ce și cum și deja sunt fascinată.

2. Recomandări de activități pentru copii și familii

În această categorie au o serie de activități care să stimuleze învățarea unor concepte prin practică. Și au chiar și jocuri precum descoperirea carbonului și să înveți prin joacă despre universul oceanelor.

Pe lângă asta te învață să faci o serie de experimente cu lucruri pe care le ai prin casă și bucătărie. Sunt o mulțime de lucruri pe care să le faci în această secțiune. Și sunt atât de fascinante încât nici nu știi de care să te apuci mai întâi.

3. Be a scientist

Dacă nu ajungi tu la NASA, ei bine ajunge NASA la tine cu o serie de activități care să te ajute să descoperi lumea unui cercetător. Au un joc drăguț în care te învață cum sunt descoperite stelele și o serie de alte lucruri în Universul acesta minunat. Un alt joc cu vânătoarea de planete, unul în care te stimulează să găsești praful interstelar și o mulțime altele.

Mai are rost să zic că și asta mi s-a pur fascinant?

4. Tururi virtuale NASA

NASA te invită la ei acasă și îți pun la dispoziție o serie de tururi virtuale precum NASA’s Armstrong Flight Research Center, Hubble Space Telescope, International Space Station și multe altele. Zic că e interesant să ajungi acolo chiar și prin intermediul unui ecran. Sunt locuri în care s-a făcut și se face încă istoria.

5. Podcast-uri

Cu invitați de seamă, abordează subiecte precum formarea lunii, evoluția sistemului nostru solar, viața pe International Space Station și așa mai departe. Din câte văd tot apar altele. Așa că e de aruncat un ochi și pe acolo și să descoperi lumea prin ochii specialiștilor.

6. Videouri

Și nu în ultimul rând o serie de videouri despre noua rachetă a NASA, întrebări și răspunsuri pe diverse teme, ce înseamnă să fii un astronaut, #AskNASA unde experți și astronauți îți răspund la tot felul de întrebări, cum să-ți faci propriul tău nor, despre numele norilor, despre știința din spatele zăpezii și multe altele. Nu știu care e mai interesant, sincer. Toate par de-a dreptul fabuloase și de urmărit.

Așa că dacă n-ai ce face și te plictisești în casă, NASA vine în ajutorul tău și îți alungă orice formă de plictiseală cu videourile sale, articolele științifice și experimentele pe care le propune. Suuuuuuper tare!

You may also like

Leave a Comment