Home Cultură Trupa Arthesium și Arthfel – oameni cu care să petreci timp dacă îți place teatrul

Trupa Arthesium și Arthfel – oameni cu care să petreci timp dacă îți place teatrul

by Daniela Bojincă
trupa arthesium si arthfel

Astăzi m-am gândit să îți prezint niște oameni faini, oamenii de la Trupa Arthesium și Arthfel cu care poți să îți petreci timpul dacă îți place teatrul, dacă vrei să te dezvolți și mai mult pe plan personal, dacă vrei să vezi și mai bine și să simți pe propria piele cum și cu ce se mănâncă teatrul, ori dacă vrei să te dezvolți pe partea de dicție și comunicare.

trupa arthesium si arthfel

Trupa Arthesium

Trupa Arthesium a luat ființă acum vreo 5 ani de zile și a oferit cursuri de teatrul pentru peste 660 de persoane cu vârste cuprinse între 12 și 60 de ani. În tot timpul acesta au realizat vreo 200 de spectacole și au luat și 27 de premii și distincții. Ceea ce mi se pare a fi rezonabil, având în vedere că există numai de 5 ani de zile.

Trupa Arthfel

Trupa Arthfel este un proiect nou în schimb. Un proiect care are ca scop formarea tinerilor în domeniul artelor prin cursuri de dicție, actorie și dezvoltare personală. Iar cei care se afirmă în cadrul cursurilor mai mult decât ceilalți vor avea posibilitatea de a face parte din echipa Arthesium și vor juca alături de ei în spectacole.

arthesium si arthfel

Diferența dintre cele două

Bine, bine, te întrebi: De ce sunt două și care e diferența dintre ele mai exact?

Ei bine, să zicem că sunt ca două etape. Mai întâi treci prin etapa de șlefuire a celor de la Trupa Arthfel, iei cursuri de actorie, dicție și dezvoltare personală și, dacă te dovedești a fi talentat în treaba asta și prinzi de la cursuri mai mult decât ceilalți, treci în etapa a două alături de actorii cu experiență și vechime din Trupa Arthesium. Trupă unde te vei afirma în concursuri și festivaluri de profil și vei juca în diverse spectacole alături de el.

Să zicem că Artfhel e școala și Arthesium e jobul pe care îl poți avea după ce termini cu școala și dacă ești suficient de bun pentru asta.

Te poți alătura lor din 23 septembrie

Pe 23 și 24 septembrie o să aibă loc un casting pentru cursurile oferite de Trupa Arthesium și Arthfel. Castingul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 40 de ani, care au sau nu experiență pe scenă.

Ce e important să știi este faptul că aceste cursuri se împart în următoarele module: Cursuri de teatru, Cursuri de dezvoltare personală și Cursuri de dicție.

Iar dacă te întrebi ce faci mai exact în cadrul fiecărui curs, așa cum de altfel m-aș întreba eu dacă aș vrea să merg la ei, ei bine o să faci improvizație, jocuri și exerciții de actorie pentru dicție, rostire, respirație, pronunție, emisie vocală, atenție, memorie și mișcare scenică. Și, după ce ai învățat toate astea, la final o să joci și într-o piesă de teatru. Și, așa cum ți-am mai spus și mai sus, tot la final poți să faci parte din trupa Arthesium.

Acum, dacă vrei să citești mai multe despre cursurile lor, te invit la ei pe blog. Îți explică mult mai detaliat ce fac la cursuri, cum e atmosfera și așa mai departe.

cursuri teatru

You may also like

Leave a Comment