Home Personal Cel mai frumos cadou

Cel mai frumos cadou

by Daniela Bojincă
cadou tablou pictat daniela bojinca joseph wagner pictor-2

Îmi plac tare mult cadourile. Cui nu, de fapt? Un cadou este bine-venit oricând.

Însă cel mai frumos cadou pe care ți-l poate face cineva este un cadou personalizat. Un cadou care este despre tine. Cu care să te identifici. Și care să-ți rămână peste ani, până la adânci bătrâneți. Să te bucuri de el și să-ți aduci mereu aminte de un moment, sau de o persoană dragă.

Desigur, orice cadou merită apreciat, oricât de special sau de banal ar fi el. Până la urmă, cineva a investit timp din timpul lui, pentru tine, să-ți ofere ceva. Fie și un buchet de flori. Deși nu-mi plac buchetele de flori, pentru că se usucă repede. Prefer oricând florile în grădină. Nici măcar în ghiveci, căci nu am suficient timp pentru ele și majoritatea mor.

De curând am primit însă unul dintre cele mai frumoase și personale cadouri dintre toate de până acum. Un tablou pictat după o poză tare dragă mie. O poză făcută într-un moment spontan, într-o excursie pe munte.

Este al treilea tablou pe care îl am. Primul este în creion, de la 4 ani, de un pictor care locuia vis-a-vis de mine în Târgu-Jiu. Al doilea l-am primit la 17 ani de la un coleg de liceu, desenat tot în creion. Iar cel de-al treilea este singurul în culori, pictat, pe care tocmai l-am primit luna trecută. Îmi place tare mult. Poate și pentru că îmi place și poza. Însă, mi se pare că a surprins foarte bine trăsăturile chiar și dintr-o poză. Zâmbetul. Fericirea.

Deși acum locuiește în Oradea, Joseph, autorul tabloului, este tot gorjean de-al meu și a studiat liceul de arte din Târgu Jiu. Iar eu mă mândresc peste tot cu gorjenii și oltenii mei. Joseph mi se pare că este un revoluționar în artă, lucrând la un proiect suprarealist de transcendere din muzică în pictură, o continuare a lucrării sale de licență. Joseph nu doar că este un pictor talentat, dar le are și cu muzica.

Iar treaba cu muzica i se trage cu siguranță din gena paternă căci, conform arborelui său genealogic, Joseph este un urmaș al unuia dintre cei mai de seamă reprezentanți ai romantismului muzical, Richard Wagner.

În momentul de față Joseph Wagner și colegii săi încearcă să promoveze arta în toate formele sale. Ba chiar au înființat și un centru, Euro Education Federation se numește, al cărui scop este să găsească tinere talente, să le insturiască și să promoveze arta ca un antidot la adicție, depresie si bullyin. Mi se pare super faină inițiativa. Cred ca societatea are nevoie de astfel de centre culturale și de oameni implicați ca Joseph și colegii săi care să aducă măcar un strop de bineși de frumos în jurul lor.

Revenind puțin la tabloul meu pictat, care este de-a dreptul superb și pe care îl ador, Joseph lucrează pe comandă astfel de tablouri. Puteți vedea mai multe lucrări de-ale lui și pe pagina de Facebook, aici. Și puteți să îi scrieți lui Joseph și da comandă de un astfel de tablou fie pentru voi, fie drept cadou pentru o persoană dragă. După cum ziceam și mai sus, mi se pare unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți face cuiva. Acel cadou special și inedit, care-i rămâne ca amintire chiar o viață întreagă.

Pentru mine este o plăcere să cunosc astfel de oameni. Oameni care fac artă. Care scriu istoria artei. Și care lasă ceva atât de frumos în urma lor.

You may also like

Leave a Comment