Home Bucătărie Pulpe de pui cu sos de brânză cu mucegai verde și mere

Pulpe de pui cu sos de brânză cu mucegai verde și mere

by Daniela Bojincă
cover pulpe de pui cu branza cu mucegai verde mere si legume

De când cu pandemia asta, am tot gătit tot felul de rețete. Pe unele le-am mai postat, pe altele nu, din criză de timp cu disertația. Îmi ziceam că de cât să stau să mai scriu articole sau să mai postez pe Instgram și Facebook, mai bine mai scriu câteva pagini la disertație. Bineînțeles că sfârșeam vizionând un filme pe Netflix. De data asta am gătit niște pulpe de pui cu sos de brânză cu mucegai verde și mere. Sunt fan brânză cu mucegai. A ieșit un deliciu! Papilele mele gustative sunt în extaz. Așa că am și scris.

Atunci când gătesc, îmi place să gătesc tot felul de preparate care mai de care mai aromate și mai sofisticate, dar cât de cât simple în același timp. Iar pulpele de pui cu sos de brânză cu mucegai verde sunt de-a dreptul savuroase. Foarte aromate și extrem de gustoase. M-am îndrăgostit de gustul lor, împreună cu o garnitură de legume trase în unt.

Dar să nu mai zăbovesc și să vă povestesc cum am făcut-o și cum mi-am eficientizat timpul astfel încât să am totul gata până se fac pulpele la cuptor.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu sos de brânză cu mucegai verde, mere și legume trase în unt

– 10 pulpe de pui
– 8 căței de usturoi
– busuioc, cimbru și oregană
– ulei de măsline
– sare și piper
– 250 de grame de brânză cu mucegai verde
– 150 de grame de smântână
– 250 de grame de mere tăiate cubulețe
– 25 de grame de unt
– 100 de grame de mix de legume (legumele îmi place să fie proaspete, atunci, așa că prefer să trag în unt, rapid, legumele, înainte să mănânc fiecare porție)

Ies cam 5-6 porții dacă mănânci câte 1- 2 pulpe la porție

Mod de preparare

1. Am făxut un mix de condimente (cimbru, busuioc, oregano și usturoi) cu ulei de măsline, iar apoi am crestat și am uns pulpele și le-am dat la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade celsius. Mie îmi place să crestez pulpele ca să fie mai aromate de la condimente.

2. În timp ce pulpele erau la cuptor, am topit în 150 de grame de smântână cele 250 de grame de brânză cu mucegai verde. După ce s-a topit brânza cu mucegai verde, am lăsat-o să fiarbă câteva minute. Între timp am tăiat cubulețe 250 de grame de măr (aproximativ un măr și jumătate – depinde mult de dimensiunea mărului). Am adăugat merele tăiate cubulețe în sosul de smântână cu brânză de mucegai verde, după ce l-am luat de pe foc.

3. În ultimele 10 minute cât erau pulpele la cuptor, am tras în unt 100 de grame de legume. După ce s-a topit untul, am lăsat legumele la înăbușit vre 2-3 minute.

Ulterior le-am servit pe toate împreună. Ahhh, ce deliciu minunat!

pulpe de pui cu sos de branză cu mucegai verde mere și legume

Yaaaammyyyyy!

You may also like

Leave a Comment