Home Bucătărie Un trio perfect: vin, mâncare și un bucătar chef

Un trio perfect: vin, mâncare și un bucătar chef

by Daniela Bojincă
domeniile_samburesti_vinuri_masterchef_alexandru_hora_daniela_bojinca

În vizita mea #prinHD, pe lângă faptul că ne-am plimbat HaiHui prin locuri mai puțin cunoscute din țară și am vizitat și văzut cum merg lucrurile la ferma Avis3000, am avut parte și de preparate demne de MasterChef, de la Alexandru Hora și vinuri de la Domeniile Sâmburești, iar pentru niște hidratare, nițică apă de la Aqua Carpatica.

domeniile_samburesti_vinuri_masterchef_alexandru_hora_daniela_bojinca

Și pentru că nu am mai apucat atunci, vreau să vă povestesc despre mâncare, vinuri și cum să le combini și asociezi ca să îți bucuri papilele gustative (habar n-am cum se face asta; a încercat Daniel să mă inițieze în arta și tainele vinurilor, dar n-a avut cu cine pentru că sunt pur și simplu o cauză pierdută). Asta înainte să mă apuc să povestesc despre săptămâna mea extraordinară din Israel.

În timp ce noi ne-am plimbat HaiHui prin Hunedoara, Rahela, Cristina și Călin au fost asistenți de bucătar și l-au ajutat pe Alex să prepare tot felul de bunătăți. Și nu s-au descurcat deloc rău, că ne-am delectat papilele cu niște bunătăți, pfaaai mamă, mamă…

Când am fost invitată să particip la marea aventură din Hunedoara, cuvintele cheie care au pus capac a fost Alexandru Hora și Masterchef. Mereu mi-am dorit să am un bucătar personal de la Masterchef și care a mai și ajuns în finală. Așa că nu aveam cum să ratez așa ceva. Bine, Alexandru  Hora a fost aproape bucătar personal, că l-am împărtiți și cu restul bloggerilor prezenți. Aia e. În viață mai trebuie să faci și sacrificii.

Ei bine Alexandru Hora și spirdușii săi ne-au deschis apetitul prima dată cu o salată Tabouleh. Tare faină, vorba ardelenilor. Una dintre puținele salate care mi-a plăcut de altfel (în general singura salată care îmi place e aia de varză cu sare și oțet și atât). Aici Daniel ne-a pregătit un Sauvignon Blanc de la Domeniile Sâmburești pentru a intensifica gustul și savoarea. Poate de asta mi-a și plăcut așa de mult salata. Cert e că startul l-am început cu doi pași drepți.

salata_tabouleh_alexandru_hora

Poză furată de la Daniel Botea.

vin_sauvignon_blanc_domeniile_samburesti

Poză furată de la Marian Buzărnescu.

Apoi, Alexandru și cei trei spiriduși au pus de niște tagliatele cu ou moale. Pffff. Am murit efectiv. Papa bun de tot. Pentru tagliatele Daniel ne-a pregătit un Chardonnay, tot de la Domeniile Sâmburești. Cică e vinul care înțelege femeile. Eh… măcar vinul să ne înțeleagă și pe noi, dacă bărbații nu.

tagliatele_alexandru_hora

Poză furată de la Daniel Botea.

Iar cireașa de pe tort de la Alexandru Hora și spiridușii săi harnici a fost o mămăliguță cu niște inimi și pipote la ceaun. Vai, vai, o adevărată încântare și pentru papile și pentru stomac și pentru tot. Pentru că n-au fost așa oricum, ci cu trufe rase pe deasupra. Bunătatea asta de preparat de Masterchef am combinat-o cu un Merlot, iar alții cu un Roze de la Domeniile Sâmburești. Bună combinație. Mai vreau. Fapt pentru care abia aștept să ajung la la restaurantul lui Alexandru de pe drumul dintre Cluj și Oradea. Am rămas cu gândul la mâncarea lui. Iar când o să mă fac eu mare și suficient de boată, o să-l iau bucătar personal. Am zis!

alexandru_hora_mamaliga_pipote_inimi_ceaun_trufe

Poză furată de la Marian Buzărnescu.

După masa asta copioasă, parcă mai merge un vin, nu? Ei bine așa a zis și Daniel. Iar noi nu ne-am putut împotrivi de nicio culoare. Pentru că la final ne-am încântat cu un Chardonnay Chateau Valvis din 2017 de la Domeniile Sâmburești, un vin medaliat chiar cu aur la „Vinalies Internationales” anul acesta, în 2019, la Paris, una dintre cele mai prestigioase competiții cu și despre vin din întreaga lume.

E foarte important să știi cum să combini gusturile și savorile ca să creezi artificii pe cerul gurii. Iar Daniel a reușit. Mulțuuuumiiiiiim, Daniel! Ești de treabă.

vin domeniile samburesti daniela bojinca

Haideți că am și o poză proprie.

Și mai e ceva important, când bei alcool. Să bei și apă. Tata pe mine m-a învățat că lângă paharul de vin musai un pahar de apă. Și mâncare. Asta ca să te bucuri de combinația asta fără să ți se urce la cap. Așa că pe lângă 5 pahare de vin sec de la Domeniile Sâmburești am dat gata și 5 pahare de apă de la Aqua Carpatica. Trebuie să bem responsabil.

vin_domeniile_samburesti_si_aqua_carpatica

Poză furată de la Daniel Botea.

#PrinHD este un eveniment organizat de Călin Bobora și Cosmin Bachnev, evenimentul fiind sponsorizat de AVIS3000. Ne-au fost alături magazinele PRO HD & AB, Cafeneaua Jos Pălăria, Restaurantul Bistro ”Hai la Tinu”, cotidianul Glasul Hunedoarei.

You may also like

Leave a Comment