HaiHui pe la Târgurile de Crăciun din țară

by Daniela Bojincă
targul de craciun din sibiu vedere turnul cu ceas cover târgurile de crăciun

Perioada asta dintre Crăciun și Revelion e numai bună de plimbat pe la Târgurile de Crăciun. Nu de alta, dar după mesele copioase de Crăciun, trebuie să facem ceva mișcare și să ne pregătim pentru masa copioasă și distracția de Revelion.

Iar dacă n-ai apucat să-ți cumperi bilet pentru vreunul dintre Târgurile de Crăciun din străinătate, precum cel de la Viena de care am auzit că e minunat și la care n-am ajuns, merge o vizită și pe la Târgurile de Crăciun de pe plaiurile noastre mioritice precum București, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca și chiar și cel de la Craiova.

Eu n-am ajuns decât pe la Târgurile de Crăciun din Craiova, Brașov și Sibiu. Și tare mi-ar fi plăcut să ajung și pe la cel din Cluj-Napoca. Am auzit că anul acesta concurează cu cel din Sibiu care la rândul său concurează cu cele de prin străinătate. Și, tot din păcate, deși locuiesc în București, nu foarte departe de unde este amplasat Târgul de Crăciun din București, pe acolo n-am ajuns anul acesta. Poate la anul, căci 26 decembrie este ultima zi in care este deschis.

Din fericire însă, Târgurile de Crăciun din Craiova, Sibiu și Brașov o să fie deschise până pe 5 ianuarie 2020 (Craiova), 3 ianuarie 2020 (Sibiu) și respectiv până pe 31 decembrie 2019 (Brașov). Cel din Cluj-Napoca, la care nu am mai ajuns, o să fie deschis și el până pe 30 decembrie. Păcat de București că-l închid așa devreme.

Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiov este primul în care am poposit. Am ajuns destul de târziu și n-am mai prins decât luminițele aprinse. Tarabele erau toate închise. Dar păreau să fie suficiente încât să ai varietate în jurul tău. Nu știu cum a fost Craiova în alți ani, dar îmi place ce-am văzut în 2019. Îmi place chiar mai mult decât ce am văzut în Brașov. Iar asta nu cred că am mai zis vreodată. Să nu-mi placă Brașovul și să-mi placă Craiova. Pentru că de obicei e fix invers. Craiova nu-mi place deloc, iar Brașovul îl ador. Dar ca Târg de Crăciun, mi se pare mai frumos în Craiova decât în Brașov.

Sub pânza aia cu luminițe mi se pare că ești fix ca într-o poveste. Nu mă așteptam la asta, sincer. Însă Târgul de Crăciun din Craiova m-a cucerit pe deplin. Uite și câteva poze. Iar dacă vrei să dai o fugă până-n sudul Olteniei, la Craiova, să știi că e deschis până pe 5 ianuarie 2020.targul de craciun din craiova carousel merry go roundtargul de craciun din craiova carousel merry go round targul de craciun din craiova vedere ansamblu

*De data asta am zis să nu mai fur poze de la Marian. Așa că i le-am cerut, direct. De Crăciun devin un om mai bun. Aparent.

Târgul de Crăciun din Brașov

Din Craiova am mers tocmai în Brașov. Și am ales să nu mergem pe Valea Prahovei, ci din Pitești am luat-o către Câmpulung și apoi Râșnov și Brașov. Iar drumul dintre Pitești și Câmpulung este de-a dreptul horror. Totuși, a fost mult mai bine decât blocați ore în șir pe Valea Prahovei.

Brașovul este orașul sufletului meu. Am fost de atât de multe ori și i-am bătut străzile vechi, încât le știu pe de rost pe fiecare în parte. E un oraș de poveste, rupt parcă dintr-un basm cu prinți și prințese.

Târgul de Crăciun nu mi-a plăcut. E ceva micuț și parcă nu se ridică deloc la înâlțimea orașului. Sau poate am eu așteptări prea mari, iubind atât de mult orașul. Însă nu-mi inspiră spiritul acela de Crăciun, cu luminițe și o lume de basm. Singurul lucru care mi-a plăcut de la Târgul de Crăciun din Brașov este bradul. Pe care sigur l-ai văzut în foarte multe poze.  La cât este de spectaculos Brașovul, merită însă ceva mai mult.

Totuși, merită să dai o fugă și pe acolo. Târgul de Crăciun este deschis până pe 31 decembrie iar Brașovul este el însuși de poveste. Noi ne-am bucurat să-l vizităm pe timp de zi și pe timp de seară.

targul de craciun din brasov bradbrasov iarna vedere turnul alb

Târgul de Crăciun din Sibiu

Sibiu este un alt oraș de suflet. Străzile sale au ceva aparte. Alcătuiesc un alt loc fermecător de poveste. Iar Târgul de Crăciun din Sibiu este cu adevărat încântător. De la jocurile de lumini de pe clădiri, până la brad, luminițe și roată.

Singura problemă a Târgului de Crăciun de la Sibiu este aglomerația. Când am ajuns noi, era o înghesuială foarte mare. Oamenii mergeau efectiv unii lipiți de alții și nu prea puteai să te bucuri de tarabe și produsele lor. Iar de urcat în roată, ei bine cred că aș fi ajuns mai repede de la București la Brașov pe Valea Prahovei decât să termin toată coada aia imensă care era la roată.
targul de craciun din sibiu patinoar targul de craciun din sibiu roata

Dar hei! Am fentat coada. Și am văzut Târgul de Crăciun din Sibiu de la o și mai mare înălțime, din Turnul Ceasului din Sibiu.

targul de craciun din sibiu vedere turnul cu ceas

Însă, cu toată aglomerația, Târgul de Crăciun din Sibiu este de poveste. Simți spiritul Crăciunului. Magia specifică sărbătorii. Bucuria de copil. Dacă n-ar fi fost oameni și aș fi avut loc, aș fi țopăit puțin pe acolo să mă bucur de toate luminițele.

Rămâne printre preferatele mele. Și cred că și Cluj Napoca ar fi fost la înălțime, dacă aș fi ajuns pe acolo. Deci da, dacă ai timp zilele astea, zic să dai o fugă pe la Târgul De Crăciun din Sibiu. Mai e deschis până pe 3 ianuarie.

targul de craciun din sibiu brad

Cazarea pentru Târgurile de Crăciun

Pentru cazare, am combinat un Booking cu Airbnb. Pentru Brașov am găsit ceva pe Booking, iar pentru Sibiu am găsit pe Airbnb. Iar dacă în Brașov am găsit chiar în Centrul Istoric, ei bine pentru Sibiu a fost o adevărată aventură, căci am găsit abia la Sighișoara. Ambele cazări au avut plusurile și minusurile lor. Spre exemplu cea de la Brașov nu a fost cea mai cea cazare, deși aproape de Târgul de Crăciun, însă cea de la Sighișoara, deși departe, a fost de-a dreptul fascinantă. Dacă ai drum prin zonă, chiar recomand cazarea asta sau asta (e în aceeași casă, cu intrări separate).

Cea mai bună mâncare

Am făcut o aroganță și, în Sighișoara, la restauranul La Perla am mâncat niște carne de iepure în sos de Tarhon pfaaaai, absolut genială. Fapt pentru care, dacă treci pe acolo, e musai de încercat. Iar locația este foarte faină, cozy asa. Mi-a plăcut acolo. Iar mâncarea. Pffff. Mâncarea. Abia aștept să ajung din din nou cândva. Uite o poză.

iepure in sos de tarhon restaurant la perla sighisoara

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More