Guest Post: Atenție! În România se joacă baschet

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
baschet

Dragi iubitori ai baschetului, mă adresez vouă în mod direct, mai ales celor care aveți echipe de baschet în orașele în care locuiți sau în imediata apropiere! Trebuie să știți că baschetul românesc a cunoscut o ascensiune deosebit de importantă în ultimii ani, atât la feminin cât și la masculin. Pe lângă faptul că baschetul este un sport spectaculos, este și unul deosebit de iubit în întreaga lume, fiind jucat pe toate continentele cu excepția Antarcticii, dar probabil că și acolo s-au aventurat câțiva oameni să îl joace, deși eu nu am auzit să se fi întâmplat.

Știm că baschetul la nivel de cluburi este condus de departe de campionatul american. NBA este competiția care pune față în față 30 de echipe în fiecare sezon, ține în priză milioane de fani, umple săli de mii de oameni până la refuz și generează mișcări importante de bani, care de obicei se termină în multe zerouri.

În Europa avem câteva competiții de o importanță semnificativă, dintre care amintesc Euroliga și Eurocup, competițiile similare cu Liga Campionilor și Europa League din fotbal. Cele două competiții pun în mișcare baschetul european intercluburi din diferite țări ale Europei, la un nivel important de performanță. Echipele românești au înțeles importanța participării în astfel de competiții și au început să se înscrie tot mai des în acestea. Pionieră în aparițiile la nivel european este echipa ploieșteană Asesoft, care a constatat că trebuie să se bată cu echipe mari din Europa atâta timp cât pe plan național a câștigat 10 titluri de campioană în mai puțin de 15 ani de la înființare. Transferurile importante realizate de ploieșteni i-au purtat către fazele superioare ale competiției Eurocup și le-au adus victorii răsunătoare în fața unor echipe ca Valencia, Khimky Moskova sau Lokomotiv Kuban, care au câștigat marele trofeu al acestei competiții în anii trecuți.

Pasul către competițiile importante a fost făcut deja, dar la o participare în Euroligă putem doar să visăm precum Borcea și Dinamo din fotbalul românesc. Cerințele pentru participarea într-o competiție intercluburi atât de impozantă sunt exagerate raportat la posibilitățile financiare din țara noastră și deocamdată niciun sponsor nu și-a exprimat dorința de a investi într-o echipă românească de baschet pentru a o duce către alt nivel.
Dar iată că investițiile făcute în echipa Asesoft Ploiești au generat investiții la majoritatea cluburilor din țara noastră, precum Energia Târgu Jiu, BC Târgu Mureș, BCMU Craiova, UBT Cluj-Napoca sau BCMU Pitești, ținând trena campioanei și investind în echipa lor. Astfel România a obținut victorii importante prin evoluțiile bune ale Craiovei și ale Energiei Târgu Jiu, care la nivel european au jucat excepțional pentru nivelul la care se află baschetul european.
Asta m-a împins de la spate să-mi fac fotografii cu jucătorii de la Energia Târgu Jiu și să le urez succes pe mai departe, în pofida faptului că urmau să înfrunte echipa mea de suflet. Știți cum se spune: „Cel mai bun să câștige!”.

Cel mai bun în acest caz a fost Asesoft, care va juca a 12-a finala consecutivă și poate obține al 11-lea titlu de campioană. Dar chiar de ar fi fost Energia în finală, tot nu mi-ar fi părut atât de rău și aș fi avut puterea să-i susțin în finală.

baschet asesoft

Iar acum am să-mi îndrept atenția către voi, suporteri ai baschetului din Târgu Jiu, pe care vreau să-i văd umplând sala în care își dispută meciurile de acasă Energia voastră. Nu trebuie să faceți eforturi supraomenești pentru a ajunge la meciurile de baschet pe care le joacă Energia acasă, mai ales că nu sunt mai mult de 20 într-un sezon întreg.

O îndemn pe această cale și pe gazda noastră Daniela Bojincă să vă țină la curent cu noutățile legate de această echipă, astfel încât Energia să beneficieze de suporterii pe care îi merită. Iar dacă aveți probleme de rezolvat care se suprapun cu meciurile de baschet pe care le dispută echipa voastră favorită, ei bine aruncați-le la coș. Cel puțin pentru două trei ore, cât urmăriți meciul live din Sala de Baschet.

Adrian Rotaru, fan CSU Asesoft Ploiești.

Eu sunt Adrian Rotaru și mai scriu din când în când despre baschetul românesc pe blogul meu www.adrian-rotaru.ro în speranța că și sala sporturilor Olimpia din Ploiești va deveni neîncăpătoare la fiecare meci disputat acasă de echipa mea de suflet, Asesoft.

Dacă vrei și tu să publici un Guest Post pe blogul meu, ai mai multe delatii aici.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More