Home Uncategorized 3 motive pentru care am devenit observator independent la alegerile europarlamentare

3 motive pentru care am devenit observator independent la alegerile europarlamentare

by Daniela Bojincă
observator independent alegeri 26 mai europarlamentare fiecare vot conteaza

M-am înscris la alegerile europarlamentare duminica ce tocmai a trecut. Am tot oscilat, mai ales în ultima perioadă, între a mă înscrie și a nu mă înscrie ca observator independent. Și, până la urmă, duminică, pe 12 mai, mi-am pus cap la cap toate motivele pentru care merită să fiu observator independent la alegerile europarlamentare și m-am înscris. Iar luni am și primit un răspuns pozitiv – sunt Observator Independent la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Motivele pentru care am făcut asta sunt cât se poate de simple. Și am zis să le detaliez mai jos, că poate mai conving pe cineva până pe 19 mai să facă asta. 19 mai este data limită până la care te poți înscrie ca observator independent. Poți face asta pe fiecarevot.ro. În plus, tot acolo ai toate detaliile despre ce înseamnă să fii observator independent și o grămadă de alte lucruri utile despre alegeri care să te ajute să înâelegi și mai bine ceea ce o să se întâmple pe 26 mai, cât și de ce este nevoie de ajutorul a cât mai multora dintre noi să ne implicăm.observator independent alegeri 26 mai europarlamentare fiecare vot conteaza

Dar hai să-ți povestesc motivele pentru care am devenit eu observator independent.

1. Cred că e important să te implici în societate

Ăsta este unul dintre cele mai importante motive pentru care am ales să mă înscriu ca observator independent. Cred că e important să ne implicăm în societate și în mersul ei. Trăim aici. Probabil unii dintre noi își cresc copiii aici. Simplele revolte nu sunt suficiente. E adevărat că o revoltă poate schimba un sistem, dar ce ar fi dacă am depune un minim de efort să nu ajungem acolo? Un minim de efort să încercăm să facem ceva astfel încât să ne decidem viitorul bine încă de la început? Cum ar fi dacă am fi cetățeni ceva mai responsabili atunci când ne decidem viitorul și ne implicăm astfel încât lucrul ăsta se se întâmple așa cum trebuie. Iar eu am vrut să mă implic mai mult decât ca un votant la alegerile europarlamentare din 26 mai.

2. Experiența dobândită în urma implicării ca observator independent

Sigur ai votat cel puțin o singură dată până acum. Astfel, ai avut tangențe cu o secție de votare, însă e interesant să vezi ce se întâmplă în spate și să te asiguri de buna desfășurare a lucrurilor, începând cu deschiderea și votarea, până la închidere, numărarea voturilor, raportearea rezultatelor și toate procedurile care au loc în cadrul unor alegeri. Ca observator independent ai parte de toată experiența.

Desigur, responsabilitarea care cade pe umerii tăi e una foarte mare. Însă responsabilitatea viitorului nostru, al tuturor, este și mai mare. Și, cred eu, o astfel de activitate în viața ta nu are decât să-ți facă numai bine. Pe lângă responsablitate – de care ar trebui să dea dovadă fiecare cetățean în parte -, înțelegi și mai bine cum stă toată treaba asta cu alegerile.

Dar uite aici mai multe despre ce face un observator independent și experiența pe care o dobândește prin prisma alegerilor europarlamentare din 26 mai.

 

Sursă YouTube (user Fiecare Vot)

3. Dacă Dl. Mihai Șora se poate implica, noi de ce n-am face-o?

Domnul Mihai Șora este primul observator al alegerilor europarlamentare din 26 mai. Are 102 ani și face tot ce-i stă dânsului în putință ca să fie mai bine pentru România. Ca să contribuie la o Românie așa cum ne-o dorim cu toții. Și dacă dânsul încă mai are suficientă speranță că se poate schimba ceva, că putem fi scânteia care aprinde focul schimbării, noi ceilalți nu cred că nu mai avem niciun alt motiv să nu o facem și să nu încercăm să fim parte din schimbare și dintr-o societate care urmărește ca lucrurile să se desfășoare corect. Ca democrația și viitorul său să fie unul prosper. 

Sursă YouTube (user Fiecare Vot)

…și, nu în ultimul rând, Fiecare Vot CONTEAZĂ!

Una dintre cele mai mari responsabilități e să ieși la vot. Să te informezi și să votezi cu cine crezi tu că merită să te și să ne reprezinte mai departe la nivel european. Viitorul meu, al tău și al nostru al tuturor depinde de asta. Votul, indiferent care este el, e modalitatea prin care ne manifestăm dorința asupra a cum vrem să arate viitorul nostru. Eu, tu, noi toți. Nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine. Exprimă-ți tu dorința, oricare este ea. Dar fă-o la vot. Democrația nu e doar un drept, ci este și o obligație cetățenească. Iar ea să manifestă prin votul fiecăruia.

Fiind în joc și viitorul tău, e important să ai un cuvânt de spus și tu, nu crezi?

Apropo, e important să știi că dacă nu ești din localitatea în care te afli în momentul alegerilor, poți să te duci la oricare secție și să votezi pe listele suplimentare. Deci n-ai nicio scuză să nu o faci.

You may also like

1 comment

Bloggers Lan Party - coltul magic de la Comic Con - DianaDuca.ro mai 28, 2019 - 13:25

[…] gasit cu Daniela Bojinca (care a doua zi a fost in fruntea votului), ne-am pus ochelarii si am mutilat niste pepeni, de ciuda ca ciresele erau prea scumpe sa le […]

Reply

Leave a Comment