De pe malul celălalt al Dunării, România pare și mai frumoasă!

Am fost acum două săptămâni în Serbia. Și mi-a plăcut tare mult. Nu neapărat Serbia, ci cât de frumoasă era România de pe malul celălalt al Dunării. Eram pur și simplu mândră de țara mea. De frumusețea ei. De superbitatea ei. Serbia spre exemplu, nu e la fel de frumoasă ca România, nici de pe un mal, nici de pe altul. Are și ea frumusețea ei, desigur, dar frumusețea aia pălește în fața României noastre.

Trebuie să recunosc că nu mi-am admirat doar țara de pe malul sârbilor, ci le-am admirat și țara lor. Am admirat frumusețea, civilizația și respectul lor. Cel mai mult însă, am apreciat faptul că vorbeau limba română. Stâlcit, dar o vorbeau corect gramatical. Înțelegeai ce vor să-ți spună chiar și pocind cuvintele. Sincer vă spun, am rămas impresionată de amabilitatea lor și de cum îți săreau imediat în ajutor, vorbindu-ți în română și ajutându-te. Am fost șocată o mare parte din timp și nu-mi venea să cred.

Apoi, mi-au plăcut indicatoarele. Aveau prea puțin indicatoare mari pentru mașini și o multitudine de indicatoare mici pentru bicicliști. Erau atât de drăguțe și de simpatice. Dat fiind faptul că la noi în țară nu se găsește așa ceva, bineînțeles că m-au impresionat și indicatoarele pentru bicicliști împreună cu pistele lor, desigur.

Nu mi-au plăcut drumurile. Nu. Erau mai proaste ca la noi în țară. Deși, au o scuză. Au avut război până de curând. Poate că ar trebui să fiu totuși mult mai îngăduitoare cu acest aspect. Și na, uitați, n-am să mai continui cu subiectul ăsta. Am să las deoparte drumurile din Serbia.

Mi-a plăcut că au produsele la aproape jumătate de preț de noi și, dacă ai factură sub 300 de euro, îți recuperezi și TVA-ul. Bine, eu am fost cu ai mei în Serbia nu pentru plimbare (de asta am profitat ulterior) ci pentru a cumpăra un coș pentru o centrală. Coș care, în țară, costa vreo 3700 RON, iar din Serbia, același coș, l-am luat la prețul de 1500 de RON. Asta ca să vedeți diferența colosală de preț și adaosul de peste 100% pe care ai noștri îl pun la produsele importate. Ceea ce nu e tocmai OK. Și, cu drumul și toate cele până acolo, dus-întors, am ieșit cu mult sub prețul din România. Și ne-am și plimbat puțin.

Pe scurt, o simplă și scurtă vizită în Serbia, mi-a făcut să-mi plănuiesc pentru viitor o excursie mult mai lungă, prin toată țara. Cu siguranță am multe lucruri de văzut și de experimentat.

Și, pentru că v-am spus atâtea, zic că nu se cade să nu vă las și poze, nu? Drept urmare, aveți mai jos o galerie atent aleasă.

***Pentru mărire click pe poză.

Facebook Comments
https://danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2014/12/IMG_2946.jpghttps://danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2014/12/IMG_2946-150x150.jpgDaniela Bojincă - PishkyCalatoriicalatorii,excursie serbia,locuri serbia,serbia,vacantaDe pe malul celălalt al Dunării, România pare și mai frumoasă! Am fost acum două săptămâni în Serbia. Și mi-a plăcut tare mult. Nu neapărat Serbia, ci cât de frumoasă era România de pe malul celălalt al Dunării. Eram pur și simplu mândră de țara mea. De frumusețea ei. De...