Home Personal Ce am primit cadou de Mos Nicolae

Ce am primit cadou de Mos Nicolae

by Daniela Bojincă
cadou mos nicolae

La mine și Mos Nicolae vine cu renul.

Suntem obișnuiți ca Moș Crăciun să vină cu renul. Ei bine nu. La mine a venit cu renul și Mos Nicolae. Nu știu ce aranjamente au făcut ei doi acolo (Mos Crăciun cu Mos Nicolae), dar cert e că i-a împrumutat un ren. Și când spun că a venit cu renul, ei bine să știți că a venit la propriu.

Eram în Carrefour când l-am întâlnit pe Mos Nicolae. Voiam să mă uit la geci și pantaloni de schi, când prietenul meu mă tot îndemna să fac dreapta și stânga către nu știu ce raion. Și, pentru că este mai rău ca un copil de cinci ani, am cedat și m-am dus în locul cu pricina. Acolo, cel anterior menționat, s-a transformat în Mos Nicolae. Doar că era puțin mai tânăr: barbă neagră, părul des și castaniu, slăbuț și fără riduri. Ei bine, Mos Nicolae cel modern, a luat renul de pe raft (un ren transformat în căciulă), mi l-a pus pe cap și mi-a spus: „Poftim. Cadou de la Mos Nicolae. E al tău.”.

cadou mos nicolae

Ce-i drept, în ultimul timp, de fiecare dată când aterizam prin mall, luând toate magazinele la rând și ajungând într-un final în Carrefour, îl duceam la rafturile cu articole de Crăciun. Iar el lăsa copilul în lumea lui, căci nici nu avea cale de întors cu mine. Eram în stare să mă duc în mijlocul mall-ului, să mă pun în fund și să încep cu plânsete și chițăieli, mai rău ca unul care asta face toată ziua și, drept urmare, ar fi un plângăcios cu brevet.

Mă îndrăgostisem de renii ăia. Și-mi plăcea să mă joc cu ei prin Carrefour de fiecare dată. Așa că, să nu ziceți că sunt rea (și să nu zică nici el, moșul zic), m-am gândit să-i mulțumesc în mod public lui Mos Nicolae în varianta tânără, pentru cadoul frumos pe care i l-a făcut copilului de douăzeci de ani și două luni cât de curând (pe treisprezece ale lunii decembrie se fac și alea două luni – nu de alta, dar poate calculați când sunt născută și, la anul, îmi faceți frumoasa surpriză de a-mi trimite un cadou de ziua mea). Așadar, după cum spuneam, aduc mulțumiri publice și pline de multă căldură și iubire (să mai vină și la anul), lui Mos Nicolae cel tânăr.

Și, să recunoaștem, îmi și stă bine cu reni în cap. Toată lumea de pe stradă îmi apreciază căciula și mă opresc să mă întrebe de unde am luat-o, ori pur și simplu să-mi spună că-i tare faină și că-mi stă bine.

caciula iarnacadou sarbatori

Acum, dacă eu v-am spus ce-am primit cadou de Mos Nicolae, sunt curioasă ce-ați primit voi. Cu ce surprize v-a întâmpinat Mos Nicolae?

P.S.: Știu că v-ați fi așteptat, unii dintre voi, să primesc o botiță. Moșul nu a vrut nici de data această să-mi dăruiască așa ceva. Îmi pare rău.

You may also like

2 comments

Descude decembrie 8, 2014 - 21:11

Pe mine Mosu Nicolae m-a uitat :))
http://www.descude.com

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 8, 2014 - 21:12

Pfaaa!!! Urât din partea lui!! Și tu, cum să-i permiți așa ceva? Eu mă duceam după el și-l sechestram :))!

Reply

Leave a Comment