Home Calatorii Scurtă excursie în Serbia – impresii

Scurtă excursie în Serbia – impresii

by Daniela Bojincă
excursie serbia

De pe malul celălalt al Dunării, România pare și mai frumoasă!

Am fost acum două săptămâni în Serbia. Și mi-a plăcut tare mult. Nu neapărat Serbia, ci cât de frumoasă era România de pe malul celălalt al Dunării. Eram pur și simplu mândră de țara mea. De frumusețea ei. De superbitatea ei. Serbia spre exemplu, nu e la fel de frumoasă ca România, nici de pe un mal, nici de pe altul. Are și ea frumusețea ei, desigur, dar frumusețea aia pălește în fața României noastre.

Trebuie să recunosc că nu mi-am admirat doar țara de pe malul sârbilor, ci le-am admirat și țara lor. Am admirat frumusețea, civilizația și respectul lor. Cel mai mult însă, am apreciat faptul că vorbeau limba română. Stâlcit, dar o vorbeau corect gramatical. Înțelegeai ce vor să-ți spună chiar și pocind cuvintele. Sincer vă spun, am rămas impresionată de amabilitatea lor și de cum îți săreau imediat în ajutor, vorbindu-ți în română și ajutându-te. Am fost șocată o mare parte din timp și nu-mi venea să cred.

Apoi, mi-au plăcut indicatoarele. Aveau prea puțin indicatoare mari pentru mașini și o multitudine de indicatoare mici pentru bicicliști. Erau atât de drăguțe și de simpatice. Dat fiind faptul că la noi în țară nu se găsește așa ceva, bineînțeles că m-au impresionat și indicatoarele pentru bicicliști împreună cu pistele lor, desigur.

Nu mi-au plăcut drumurile. Nu. Erau mai proaste ca la noi în țară. Deși, au o scuză. Au avut război până de curând. Poate că ar trebui să fiu totuși mult mai îngăduitoare cu acest aspect. Și na, uitați, n-am să mai continui cu subiectul ăsta. Am să las deoparte drumurile din Serbia.

Mi-a plăcut că au produsele la aproape jumătate de preț de noi și, dacă ai factură sub 300 de euro, îți recuperezi și TVA-ul. Bine, eu am fost cu ai mei în Serbia nu pentru plimbare (de asta am profitat ulterior) ci pentru a cumpăra un coș pentru o centrală. Coș care, în țară, costa vreo 3700 RON, iar din Serbia, același coș, l-am luat la prețul de 1500 de RON. Asta ca să vedeți diferența colosală de preț și adaosul de peste 100% pe care ai noștri îl pun la produsele importate. Ceea ce nu e tocmai OK. Și, cu drumul și toate cele până acolo, dus-întors, am ieșit cu mult sub prețul din România. Și ne-am și plimbat puțin.

Pe scurt, o simplă și scurtă vizită în Serbia, mi-a făcut să-mi plănuiesc pentru viitor o excursie mult mai lungă, prin toată țara. Cu siguranță am multe lucruri de văzut și de experimentat.

Și, pentru că v-am spus atâtea, zic că nu se cade să nu vă las și poze, nu? Drept urmare, aveți mai jos o galerie atent aleasă.

***Pentru mărire click pe poză.

excursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbiaexcursie serbia

You may also like

12 comments

Ioana decembrie 10, 2014 - 07:24

N-am fost niciodata in Serbia asa ca astept mai multe detalii 🙂 Sa mai scrii despre asta.
Imi plac la nebunie fulgii de zapada care cad pe blogul tau 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 10, 2014 - 11:05

Aș fi dat mai multe detalii, dar nu am stat mai mult de o zi în Serbia. Deocamdată atât am avut de împărtășit cu voi. Dar, după cum am mai spus, plănuiesc să ajung acolo pentru mai mult timp și să vizitez cât mai mult.
Mă bucur că-ți plac fulgii de nea. La mine, dacă e iarnă, trebuie să fie peste tot.. deci și pe blog :)).

Reply
Beto decembrie 10, 2014 - 08:51

Bun așa! 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 10, 2014 - 11:23

Păi da!

Reply
RaduThor decembrie 10, 2014 - 10:02

Mergi la cetatea din Belgrad ! Merită vizitată. Tot în Belgrad poţi vedea fostul minister al apărării lovit de o bombă termică americană, dar şi superbul pod peste Dunăre pe care sârbii l-au apărat cu tricouri pe care aveau inscripţionat: ” Eu sunt ţintă.”
Plescoviţa îmi place cel mai mult la grătar. 🙂 , Deh, aşa pot pronunţa eu…

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 10, 2014 - 11:08

Mulțumesc frumos pentru recomandări! Când am să mai ajung prin Serbia și am să pot petrece mai mult timp, am să vizitez cât mai mult. Acum nu am stat decât câteva ore în Kladovo :D.

Reply
Cris decembrie 10, 2014 - 15:49

Indicatoare simpatice….funny that!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 10, 2014 - 17:10

Simpatice foc! Mi-ar plăcea să avem și noi așa ceva în țară. Și piste de biciclete, desigur. Cele fotografiate de mine erau cele care duceau spre cel mai apropiat oraș și spre comune :). Mi s-a părut foarte tare chestia!

Reply
ricamihai13 decembrie 17, 2014 - 19:21

Sună interesant, cred că aș vrea să merg și eu….

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 17, 2014 - 19:35

Cât am reușit să văd, mie mi-a plăcut. Chiar vreau să o vizitez în viitorul apropiat.

Reply
inchirieri microbuze decembrie 19, 2014 - 20:04

Sincer sa arecunos am auzit multe persoane ca au vizitat Siberia si chiar au fost incantati la intoarecere dar articolul tau chiar m-a convins ca as vrea sa vizitez Siberia si chiar o sa incerc sa il pun primul pe lista anul viitor!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 19, 2014 - 20:20

Mă bucur tare să aud asta! ȘI eu sper ca, în viitorul apropiat, să vizitez Serbia în adevăratul sens al cuvântului, nu doar pentru câteva ore! Sunt sigură că are multe de arătate și de oferit cum, de altfel, fiecare țară în parte are ceva de arătat și de oferit pentru fiecare în parte.

Reply

Leave a Comment