Home Calatorii Biciclim în Ajutor pentru Taxiul cu Bomboane

Biciclim în Ajutor pentru Taxiul cu Bomboane

by Daniela Bojincă
biciclim in ajutor taxiul cu bomboane

Am aflat de proiectul Biciclim în Ajutor de la Lucian Mitra. Pe Lucian l-am cunoscut la Bloggers Lan Party 13, un eveniment cu bloggeri și vloggeri care se joacă unele dintre cele mai faine și noi jocuri. Cred că ai mai auzit despre el. În fine, nu-i asta important.

Țin minte că pe Lucian l-am cunoscut fix așa. Eu voiam să mă joc Activity. Iar la masa la care el se juca cu încă câțiva oameni, tocmai părăsise cineva frontul de luptă. Așa că am intrat în joc și, dacă nu mă înșel, cred că am făcut și echipă la Activity. Și mai țin minte un lucru despre Lucian: e foarte înalt și când stă pe scaun.

Iar acum faceți și voi cunoștință cu Lucian!

lucian biciclim in ajutor

Ce este și ce își propune să facă proiectul Biciclim în Ajutor

Acum că ți-am povestit câte ceva despre Lucian, zic să-ți povestesc și despre proiectul ăsta super fain. Un proiect pe care Lucian l-a inițiat împreună cu un prieten și despre care mi-a vorbit cu atât de mult entuziasm.

Biciclim în Ajutor este un eveniment care are loc an de an, cu scopul de a strânge fonduri pentru diferite asociații caritabile. Anul acesta, spre exemplu, sunt #parteneriinfaptebune cu Asociația Taxiul cu Bomboane. Asociație care are un scop atât de frumos – împrăștie fericire colorată printre copiii din spitale. Dar am să-ți povestesc eu și despre asociația asta câteva cuvinte. Acum să revenim la biciclit.

Lucian pleacă astăzi, la ora 16.30, din Arad, împreună cu un prieten – Lupu Octav, să pedaleze 2600 de kilometri, tocmai până în Franța, mai exact în Lannion. Mi-a mărturisit că fac asta și pentru că le place să pedaleze, dar și pentru că și-ar dori foarte tare să strângă bani pentru Asociația Taxiul cu Bomboane care ajută copiii nevoiași din spitale și nu numai. Vrea să ajute Taxiul cu Bomboane să pună bazele unui loc numit Bomboland (doamne cât de genial sună – în mintea mea e un nume potrivit pentru paradis). Bomboland va fi paradisul copiilor cu nevoi speciale ce termină 10 clase și care vor beneficia de o sumedenie de ateliere gratuite cu scopul de a le reda sentimentele de utilitate și incluziune socială. Niște sentimente care sunt aproape vitale pentru copiii cu nevoi speciale. E vital să te simți util și inclus într-un grup anume.biciclim in ajutor taxiul cu bomboane

Pe lângă ajutor, Lucian vrea să demonstreze că și în România se poate

Lucian vrea să demonstreze că și în România există evenimente caritabile super faine, nu doar pe la alții. Iar în călătoria sa și-a propus să se întâlnească cu asociații din țările prin care trece. Și dacă o să urmărești pagina de Facebook a proiectului, ai să vezi acolo zilnic clipuri video, poze și povești cu aventura asta faină.

Iar la final o să realizeze și un mini-documentar despre tot și toate.

Cine s-a implicat până acum în proiect

Nu poți realiza un proiect de genul fără alți oameni care să aibă încredere în visurile tale. Fără oameni care să ți le susțină. Așa că alături de Lucian Mitra și prietenul său Lupu Octav au intrat în horă cei de la Pegas, Taxi Pelicanul – care de altfel sprijină proiectul Taxiul cu Bomboane – și EuroLines. Și se pare că n-au spus nu nici fondurile personale de 4000 de lei.

Cum poți tu ajuta?

Pe lângă fondurile personale de 4000 de lei și ajutorul celor de la Pegas, Taxi Pelicanul și EuroLines, Lucian și prietenul său Lupu Octav mai au nevoie să strângă cu ajutorul nostru vreo 8000 de lei pentru Bomboland.

Așa că dacă vrei și tu să le susții această aventură, să-i încurajezi să se mai aventureze și la anul și să le arăți că și noi, în România, ne implicăm să-i ajutăm pe cei care au vizibil nevoie de ajutorul nostru, poți dona o sumă modică aici. Atât cât poți tu, desigur.

Oamenii știu că pentru orice primești, trebuie să dai și ceva înapoi, așa că au niște recompense foarte frumoase

Dacă vei susține și tu acest proiect, o să fii desemnat prieten de onoare al Asociației Taxiul cu Bomboane și al proiectului Biciclim în Ajutor. Și ce poate fi mai frumos decât onoarea unei prietenii?

Apoi, în funcție de donația ta, poți să fii desemnat Cavaler/Domniță/Rege/Regină al/a bomboanelor.  Și pe lângă asta o să primești o insignă care să-ți ateste rangul nobil ce o să-l primești.

Oh, nu îl ultimul rând, poți fi invitat la petrecerea lor de întoarcere ca să îi cunoști. Să vezi cui ai dat cu adevărat banii și pe cine ai susținut. Să le afli pe viu poveștile din aventura lor.

Sursă Vimeo (user Lucian Mitra-Alexandru)

You may also like

2 comments

Steffi iulie 31, 2017 - 17:30

Felicitari pentru implicare! O ocazie minunata sa putem ajuta acesti copii!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 31, 2017 - 17:50

Bună, Steffi!
Mă bucur că îți place inițiativa și sper să contribui cu drag în îndeplinirea visului lor.

Reply

Leave a Comment