Home Calatorii Ce-aș putea să văd 3 zile în Brașov?

Ce-aș putea să văd 3 zile în Brașov?

by Daniela Bojincă
brasov

Mâine plec la Brașov. Și stau 3 zile acolo. Adică de miercuri până vineri. Și, dacă tot merg la Brașov, voiam să vă întreb ce-aș putea să văd pe acolo, în afară de Piața Sfatului și Biserica Neagră pe care le-am văzut de vreo câteva ori până acum. Cu siguranță trebuie să mai fie și altceva pe acolo: un muzeu, clădire istorică făcut acum muzeu și alte locuri de genul. 

Desigur, am să vreau să revăd Piața Sfatului și Biserica Sfatului, dar parcă vreau și altceva. Sunt 3 zile. 3 zile în care un turist vrea să viziteze o posibilă Capitală Culturală Europeană. Drept urmare, ce-i de văzut în orașul vostru? Care sunt, pe lângă festivaluri, locurile alea de trebuiesc musai vizitate măcar în o dată în viață din orașul vostru? Adică, fără chestiile astea, dacă nu le aveți, înseamnă că orașul, istoric fiind, cu clădiri impozante și frumoase, nu merită totuși titlul de Capitală Culturală Europeană.

Am căutat și pe net și am mai găsit câteva chestii care îmi fac cu ochiul și-mi par interesante, cum ar fi: Muzeul Județean de Istorie, Casa Mureșenilor (astea două sunt în Piața Sfatului, cică), Strada Sforii cică ar fi faină, Bastionul Țesătorilor, Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru și Strada după Ziduri.

Ohh, și aș vrea să urc acolo sus, pe Tâmpa. Tare mult mi-ar plăcea să fac asta. Multă lume mi-a zis că-i tare frumos acolo sus și pe bune că îi cred pe cuvânt. Priveliștea de acolo trebuie să fie o splendoare.

Însă, pentru că sunt cârcotașă de la mama natură (toate reproșurile să se ducă la ea), eu mai vreau și altceva. Adică ce altceva aș putea să mai văd în Brașov în afară de cele enumerate mai sus? Ceva mai mult, orice? Adică, zic eu, un oraș care se vrea Capitală Culturală Europeană parcă nu poate avea doar câteva chestiuțe de vizitat. Trebuie să vină în fața turiștilor cu o ofertă cât mai amplă și mai interesantă din punctul meu de vedere.

Așa că, dacă aveți să-mi spuneți și alte locuri faine din orașul Brașov pe care le-aș putea vizita, sunteți liberi să o faceți. Eu aștept orice propunere. Sunt sigură că fiecare loc are povestea lui și frumusețea lui ce abia așteaptă să iasă în calea unui nou turist.

Vă mulțumesc anticipat pentru orice propunere! 😀

You may also like

13 comments

Diana Coltofean septembrie 8, 2015 - 13:12

Cetatea Brașov – nu știu exact dacă se poate vizita, știu că restaurantul a fost închis, dar merită urcat
Prima Școală Românească – în curtea bisericii Sf. Nicolae și după de poți plimba în zona aia până la Pietrele lui Solomon
Bastionul Graft – e pe După Ziduri
Turnul Alb – urci de la Bastionul Graft
Biserica Sf. Bartolomeu – în zona de după Stadion
Sinagoga Neologă – e între Strada Sforii și Poarta Șchei
De aici poți merge până la Arena Liceului Sportiv și să te plimbi în zona aia, e foarte faină

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 8, 2015 - 13:34

Mulțumesc frumos pentru propuneri, Diana!

Reply
Giorgiana Mihăescu septembrie 8, 2015 - 13:20

Iti recomand sa mergi pe strada Sforii si sa urci pe Tampa! Nu vei regreta!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 8, 2015 - 13:32

Mersi frumos! Erau pe listă :D. Voiam și altceva :D.

Reply
raul septembrie 8, 2015 - 13:25

Dino park – Rasnov , Parc aventura si gradina zoologica din Brasov . neaparat trebuie sa le vezi ….asta daca reusesti sa pleci de la Oktoberfest …..e o atmosfera superba

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 8, 2015 - 13:45

Dino Park Râșnov e pe listă, dar nu pentru acum. Acum știu aproape sigur că n-am timp și de el. Grădini Botanice am tot văzut… vreau ceva al locului, care să reprezinte locul, istoria, cultura și alte din astea. Și abia aștept să văd cum e atmosfera și pe la Oktoberfest :D.
Mulțumesc frumos pentru propuneri :D.

Reply
Ianolia septembrie 8, 2015 - 14:29

Eu am fost pe Strada Sforii, desi numai cu GPS am ajuns acolo, trecand de doua ori pe langa ea pe doua strazi paralele. Mergi la Muzeul de Istorie din turnul aflat in Piata Sfatului. E 2 sau 3 lei intrarea, dar merita. M-a fascinat reproducerea unei farmacii si a unei redactii de ziar. Urca pe Tampa, eu nu am putut urca cand am fost in Brasov. Mergi la Beraria Ciucas sau la Restaurant Transilvania daca vrei sa mananci. Au mancare ieftina si buna. 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 8, 2015 - 15:35

Mersi frumos, Ianolia! De mâncat, am mâncarea asigurată, 3 mese pe zi și n-am nevoie :D.
Vreau să ajung și la Muzeul de Istorie. Bine, astea după ce termin ce am eu prin Brașov, că nu mă duc doar să vizitez. Mă duc cu treabă și, în timpul liber, să vizitez ce apuc :)).
Iar pe Tâmpa nu se pune problema să nu urc! Nu plec de acolo până nu urc pe Tâmpa :))).

Reply
mikyangel007 septembrie 10, 2015 - 20:26

Si eu iti recomand Strada Sforii, Dupa ziduri, Turnurile, Piata Enescu, Cetatea, Beraria Ciucas, restaurantul Prato, Festival 39, aici au cele mai faine mancaruri si prajituri din oras. Paradisul Acvatic, Zoo, Aventura Parc pentru putina adrenalina.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 12, 2015 - 13:30

Am ajuns la o parte dintre ele: turnuri, Cetate (care nu se poate vizita), centru. Zoo și paradis acvatic n-am vrut. Nu-s ale locului. Din alea găsești peste tot, pe când clădirile istorice ale locului nu le găsești peste tot. Alea sunt, de fapt, de vizitat, cred eu :D.

Reply
Cristi septembrie 12, 2015 - 09:29

Brasovul e un oras foarte frumos! Nu ratati centrul orasului si bisericfa Neagra din Brasov. Dar si imprejurimile….Se merita….

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 12, 2015 - 13:25

M-am întors deja acasă. Am stat doar trei zile. Dar n-am ratat centrul orașului și Biserica Neagră în care, de data asta, am putut și intra.
Într-adevăr, Brașovul este un oraș frumos, păcat că mai toate locurile frumoase sunt închise și nu se pot vizita.

Reply
Peripeții prin Brașov | danielabojinca.ro septembrie 12, 2015 - 21:59

[…] cum v-am zis în articolul de aici, am plecat la Brașov. Trei zile. De miercuri până vineri. Am prins vreme relativ ok. Era […]

Reply

Leave a Comment