Home Muzică Cristi Minculescu și Iris revin cu turneul „Din nou împreună”

Cristi Minculescu și Iris revin cu turneul „Din nou împreună”

by Daniela Bojincă
Afis Cristi Minculescu si Iris

Fac parte din generația tânără. Aș putea spune că eu, personal, n-am crescut cu trupa Iris. Eu am crescut cu trupele momentului din anii 1990-2000. Știți voi, formațiile care apăreau pe atunci.

Părinții mei însă au crescu cu Cristi Minculescu și cu trupa Iris și, pentru că lor le-a plăcut tare mult și ascultam și eu, inevitabil, prin casă, a ajuns să-mi placă și mie ceea ce Iris cânta. 

Când s-au despărțit însă, nu i-am blamat. Știu să înțeleg că, fiecare lucru în viața asta, fie el bun, fie el rău, la un moment dat ajunge să se sfârșească, ca în urma lui să apară altceva. E normal. Ăsta este, până la urmă, chiar și cursul vieții.

Recunosc, formula Iris care a urmat ulterior nu mi-a surâs. Dar deloc. Așa că am renunțat. Pentru mine, Iris, însemna altceva și îl avea în componență pe Cristi Minculescu. Fără el nu mai putea fi tot Iris. 

Însă, acum, Iris revine. Cristi Minculescu și Iris revin în turneul „Din nou împreună”, după 3 ani de absență, în mai multe orașe din țară, cum ar București, Pitești, Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava, Iași, Bacău, Buzău și Craiova, cât și în Chișinău, Republica Moldova, în perioada 18 septembrie – 15 octombrie.

Dar, cred eu, la Craiova, pe 21 septembrie, la Teatrul Marin Sorescu, o să fie probabil cel mai frumos spectacol căci, Cristi Minculescu, strâns legat de Craiova, are o iubire aparte pentru acest oraș dat fiind faptul că o bună parte din viață și-a format-o pe meleagurile lui, printre oamenii lui.

“Eu percep Craiova ca pe cel mai frumos oraş din lume, aşa l-am şi botezat în mintea mea, plus că aşa cum şi cântăm, îmi inspiră “dragoste şi credinţă/ mândrie şi suferinţă”. Calea Brestei, strada Dezrobirii şi Calea Bucureşti formează pentru mine triunghiul echilateral afectiv şi emoţional în care am trăit multă vreme.”Cristi Minculescu

Așadar, dacă ți-a plăcut cândva Iris, iar dacă ți-a plăcut cu siguranță nu i-ai putut uita, dacă ai crescut cu melodiile „Baby”, „Nu mă uita”, „De vei pleca” sau „Strada ta”, dacă vrei să-i redescoperi, ori chiar să-i descoperi, Cristi Minculescu și Iris te invită, craiovean fiind, ori piteștean, ori băcăuan etc., să retrăiești alături de ei, timp de aproape două ore, cei 35 de ani de succes, într-un concert pentru toate vârstele.

Desigur, ai nevoie și de bilete, iar biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol, în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone şi Diverta sau online pe www.iabilet.ro.

You may also like

2 comments

Loredana septembrie 11, 2015 - 20:08

Imposibil sa nu-ti placa macar una din melodiile lor – este una din trupele locale care a facut istorie.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 12, 2015 - 13:27

Da, adevărat! Din păcate însă, nu mulți mai sunt cei cărora în ziua de azi le place Iris :).

Reply

Leave a Comment