Home Muzică Cum s-a văzut Media Music Awards din online?

Cum s-a văzut Media Music Awards din online?

by Daniela Bojincă
media music awards

Prost. Foarte prost. Și a fost și din vina organizatorilor, cât și a unor cântăreți cam paraleli cu vocea plăcută naturală.

N-am ajuns la Sibiu și bine că n-am făcut asta. Aș fi regretat o asemenea experiență artistică proastă. Mi-a fost de ajuns să intru le livestream și să mă uit acolo.

Foarte multe voci nașpa

Sincer, până la Holograf, Alex Velea și Andra, credeam că sonorizarea organizatorilor e cea mai slabă sonorizare de când lumea căci, atunci când cântau unii, mă zgâria atât de tare pe ureche, încât îi puneam pe mut și mai reveneam în TAB-ul respectiv doar ca să verific dacă au plecat de pe scenă, să mă asigur că auzul meu este în siguranță.

Holograf, Alex Velea și Andra, în schimb, au avut aproximativ aceeași voce de pe înregistrările din studio. Logic, se cunoștea că nu sunt în studio, pentru că rezonanța era alta și toate cele, însă vocea lor era bună și nicidecum falsă, pițigăiată și nici nu pierdeau notele muzicale pe scena aia imensă de la Media Music Awards.

Apoi, pentru că nu l-am prins chiar de la început, am dat înapoi să văd cine a mai cântat și cum. Mi-a plăcut Nicole Cherry. Are voce fata și, oriunde ar cânta, indiferent de condiții, se vede treaba asta. Ahh, da și Lora, Corina, Tiberiu de la Fameless. Și ei s-au auzit ok.

În rest, praf. Efectiv ziceai că-s niște unii care rag pe acolo. Aș fi putut cânta și eu pe scena aia. M-aș fi auzit la fel de bine ca ei.

Media Music Awards și show-urile erotice

Media Music Awards, mi s-a părut că se transformă într-un show erotic. Corina l-a transformat într-un show erotic cu mișcările ei și cu banana de la sfârșit în jurul căreia numai că dansa nu puteai spune. Ăla a fost un început de show erotic și nu cred, chiar nu cred că despre asta este vorba la Media Music Awards. Acolo ar trebui să fie vorba despre muzică bună și atât. Spectacolul să fie decent căci, în timp ce Corina își făcea spectacolul erotic, camerele de filmat surprindeau o grămadă de copii pe umerii părinților. Acum, dacă spectacolul nu era pentru copii, trebuia să nu-i lase să intre și nu cred că ar fi fost vreo problemă. Și totuși Media Music Awards nu-i despre show-uri erotice. E despre muzică și atât.

Sunet praf

Cea mai amuzantă fază a fost când a intrat Alina Eremia pe scenă și a început să cânte pe scena Media Music Awards. Se auzeau negativul și vocile de background, iar ea cânta și nu se auzea nimic. Săraca, se uita disperată din 5 în 5 secunde în spate, probabil la unii din staff, încruntată, că ea cânta acolo de zor și nu se auzea nimic. Și ca să se întâmple asta la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, după cum Pavel Bartoș a zis, mi se pare destul de aiurea. Neprofesional, ca să zic așa.

Premiile de la Media Music Awards

Delia le-a luat aproape pe toate pentru piesa Pe aripi de vânt. Asta înseamnă să ai în spate o echipă care să se priceapă la speculații și să știe ce prinde la public. Le-a ieșit. Au fost în topuri vreo 18 săptămâni și, drept urmare, le-au luat majoritatea premiilor la Media Music Awards. 

Treaba asta e ca și cu citatele lui Poptămaș, articolele lui Radu F. sau Otravă. Ei știu ce prinde la public, chiar dacă viața reală nu se bazează absolut deloc pe așa ceva.

You may also like

2 comments

Tibi Marian martie 30, 2016 - 13:01

Daniela Bojinca .
Scrie tu mai bine despre bucatarie te rog.
Spune-mi ce eveniment din Romania a fost difuzat la aceasta calitate online?
Probleme tehnice au fost si la Mtw Music Awards, si la Grammy’s.
SI Adele a avut probleme tehnice la Gammy’s .Intr-adevar a fost o problema cu microfonul Alinei si s-au auzit backing vocals pe spate.Toti artistii isi pun backing vocals pentru a suna bine , altfel suna prea crud.Dar tu nu ai de unde sa cunosti aceste lucruri pentru ca din ceea ce ai scris se deduce faptul ca nu ai nicio treaba cu industria muzicala.
Referitor la sunetul ” praf” ai comparat cu vreun eveniment live (OUTDOOR) din Romania?A sunat undeva mai bine?
Referitor la showurile „erotice” ,da a avut Corina un show mai „controversat” dar tu probabil te uiti doar la Trinitas si nu te uiti afara la Rihana, Miley Cirus, Lady Gaga, Madona etc.
Sunetul folosit la MMA este cel mai performant din Europa de est si a costat jumatate de milion de euro.In Piata a sunat foarte bine, pe tv sau online mai pot interveni multi factori la deteriorarea acestuia.
In concluzie cred ca despre bucatarie te pricepi cel mai bine sa comentezi.
Ia fa o comparatie intre aceste doua evenimente si decide unde se aude mai bine:
https://www.youtube.com/watch?v=KIu-mbt5uPY
https://www.youtube.com/watch?v=Dx0Wo0t5P-k
si spune-mi la ce eveniment live OUTDOOR s-a auzit mai bine decat la Media Music Awards 2014 si 2015.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 30, 2016 - 17:54

Eu zic să nu mă mai rogi, că oricum scriu despre ce vreau eu aici. Că de aia e blogul meu. Și nu. Nu mă uit deloc la Trinitas. Nu-s tocmai cea mai religioasă persoană de pe acest pământ. Erotismul, în public, nu e un exemplu.

Reply

Leave a Comment