Mască exfoliantă și hidratantă pentru ten uscat

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
masca exfolianta si hidratanta ten uscat

Eu am probleme cu tenul. Și, dacă tot le am, mi-am zis să le împărtășesc cu voi, mai ales că acum, pentru tipul meu de ten uscat, am găsit o mască care să-mi elimine țesutul uscat și ca să îmi și hidrateze tenul în același timp. Iar după ce aplici această mască exfoliantă și hidratantă îți recomand să aplici pentru hidratarea tenului după exfoliere această mască hidratantă naturală pentru ten uscat.

Seamănă cu măștile astea exfoliante de aici, doar că cea făcută în casă mie mi se pare mult mai eficient. Dacă însă nu ai chef și nici timp să cumperi ingrediente și să faci o mască în casă, care e cea mai bună, pe testate, căci am testat foart emulte și din comerț, fără niciun efect, poți să și cumperi una dintre măștile de aici. Sunt ok, dar nu cele mai bune. Tot ce faci cu mâna ta e mai bun. Dar așa, ca să-ți faci o idee de comparație cu ce e prin comerț.

În ultimele luni, am tot încercat diferite tipuri de măști, ba exfoliante și apoi hidratante, ba nu știu cum, ba nu știu cu ce ingrediente.

Citisem undeva că după o mască exfoliantă, trebuie să aplici neapărat una hidratantă, motiv pentru care îți recomand să o aplici după aceea pe cea recomandată mai sus. În general eram mulțumită doar după ce foloseam această mască pe care am să o lasă mai jos, fără altceva după, deoarece în compoziția ei masca asta are și ingrediente hidratante. Însă aceastea sunt ca să nu fie exfolierea agresivă și nicidecum pentru a-ți hidrata cu adevărat tenul. Drept urmare ai nevoie de o mască hidratantă naturală ulterior. Masca hidratantă o aplic doar pe ea, fără alte elemente exfoliante.

Acum, bineînțeles, trebuie să ai grijă să folosești o mască potrivită tipului tău de ten. Adică pentru ten uscat/mixt/gras. Dacă ai făcut o mască pentru ten gras, ori pentru ten mixt, iar tu ai un ten uscat, rezultatul final va tinde spre 0 absolut. Tipul de mască exfoliantă pentru ten uscat este recomandată strict persoanelor care au un ten uscat. Pentru ten mixt, ori un ten gras se folosesc alte tipuri de măști, cu alte ingrediente.

Am făcut introducerea de mai sus pentru a înțelege importanța aplicării măștilor pentru fiecare tip de ten în parte. Nu trebuie să amestecăm capra cu varza, căci fiecare-i cu treaba ei.

masca exfolianta si hidratanta ten uscat

Zic să vă dau rețeta mea pentru masca exfoliantă și hidratantă specifică pentru un ten uscat.

Ingrediente mască exfoliantă și hidratantă pentru ten uscat:

3-4 lingurițe de zaț de cafea (de la cafeaua de dimineață, să fie proaspăt – zațul de cafea ajută la exfolierea celulelor moarte);
albușul de la un ou (ajută la exfoliere);
o linguriță de miere (pentru a aplica și un plus de hidratare și a nu irita tenul deja uscat);
o linguriță de lapte (și laptele are grăsimi și ajută la hidratare și în același timp ca zațul de cafea să acționeze eficient pentru exfoliere);
zeama de la un sfert de lămâie (hidratează);
o linguriță de ulei de măsline (din aceleași considerente – uleiul de măsline este hidratant, tonifiant și acționează împreună cu zațul de cafea în exfoliere fără a-ți irita tenul);

Atunci când aplicăm o mască pentru exfoliere și avem un ten uscat, este foarte importat ca pe lângă ingredientele principale de exfoliere (în cazul nostru zațul de cafea și albușul de ou) să avem și ingrediente hidratante precum: uleiul de măsline, laptele, zeama de lămâie și miere. Altfel riscăm ca exfolierea să nu se facă blând, ci agresiv. Iar exfolierea agresivă este benefică tenului gras și nicidecum tenului deja uscat.

Mod de preparare și aplicare:

– se amestecă, până se face o pastă;

ingrediente masca exfolianta hidratanta
– se aplică cu o dischetă pe față, uniform, în mai multe straturi (să fie cât mai mult zaț de cafea), evitându-se ochii și buzele – vă rog, nu vă speriați de poza de mai jos;

masca exfolianta hidratanta
– după ce a fost aplicată se masează cu o dischetă fața, ca zațul de cafea să poată îndepărta celulele moarte (1-2 minute); se poate masa și cu degetele și e chiar mai eficient așa;
– se lasă 20-30 de minute, iar apoi se curăță cu o altă dischetă îmbibată cu apă caldă.

Masca asta o folosesc cam o dată la două-trei zile, după baie, sau după ce am stat cu fața vreun sfert de oră la aburi. De obicei, când uit să o mai aplic și stau timp îndelungat așa, am fața foarte încărcată și plină de mici pielițe și foarte aspră. După ce o aplic și dacă mai fac asta și constant, tenul meu este foarte fin și lucios. Pe bune, e precum un ten de bebeluș. Pentru mine și tipul meu de ten uscat, tipul ăsta de mască cu ingredientele pe care le folosesc, e foarte bun.

În plus, cu această compoziție îți poți da și pe mâini și pe picioare. Rezultatul este cam același: piele fină și catifelată.

You may also like

10 comments

Diana Radu septembrie 3, 2015 - 14:51

Tot frumuşică eşti. 🙂
Şi lasă că rezolvi tu problemele cu tenul.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 3, 2015 - 15:00

Mersi, Diana :)). Numai ai mei zic că se sperie de mine prin casă.
Cât despre ten, așa de proastă îmi e gena. Indiferent de ce i-aș face, el tot uscat rămâne, așa că trebuie să-l ajut eu cum pot și cu ce pot. oricum, e important să fie ingrediente cât mai naturale.

Reply
Luciana septembrie 3, 2015 - 16:27

Ai dermatită. Și eu fac cojițe dacă nu am mare grijă de ten. Din păcate, este o stare a pielii, nu o boală propriu zisă, așa că cică nu trece niciodată de tot. Cel puțin așa mi-a zis dermatologul.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 3, 2015 - 16:40

Da, Luciana. sau, mai pe scurt, ten foarte uscat, ca să priceapă toată lumea :)). Știu că nu scapi niciodată și trebuie să ai grijă de el și să-l ajuți să se exfolieze și să se hidrateze. Și am zis să mai zic și altora. Să știi că masca asta e foarte faină, poți să o încerci și tu :D.

Reply
7 utilizări cosmetice pentru uleiul de cocos | Luciana Corlan septembrie 7, 2015 - 07:18

[…] Danielei, am o piele mai pretențioasă, care dacă nu este îngrijită ca la carte, se usucă foarte tare. […]

Reply
Ursu Tania mai 25, 2016 - 11:45 Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 25, 2016 - 14:22

Mulțumesc frumos pentru recomandare 🙂

Reply
Crina mai 6, 2017 - 13:51

Buna,îmi poți spune te rog ce fond de ten folosești?si eu am tenul foarte uscat si nu am găsit pana acum un fond de ten care sa mi se potrivească

Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 11, 2017 - 11:31

Bună, Crina!
Eu nu folosesc fond de ten. Eu îmi fac doar măști și mă dau cu creme de față. Cam atât.:D. Îmi place să îmi las tenul să respire și să nu-l încarc cu fond de ten :D.

Reply
Mască hidratantă naturală pentru ten uscat | danielabojinca.ro iulie 22, 2017 - 20:23

[…] vreo doi ani am scris un articol despre o mască exfoliantă și hidratantă, naturală, pentru tenul uscat, așa că acum vreau să-ți spun despre o mască hidratantă naturală pe care o aplic după cea […]

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More