Home Filme Agentul de la U.N.C.L.E – un film captivant

Agentul de la U.N.C.L.E – un film captivant

by Daniela Bojincă
man-from-uncle

Am fost săptămâna trecută, marți cred, și am văzut filmul Agentul de la U.N.C.L.E. Am tot văzut că-i intens promovat pe absolut toate rețelele de socializare și mi-am zis să-l văd și eu. Speram doar să nu fie un film eșuat precum Fifty Shades of Grey care, de altfel, a fost la fel de intens promovat.

M-am uitat la trailer, am văzut că-i ceva cu spioni și-mi părea destul de interesant pentru gusturile mele așa că n-am mai stat mult pe gânduri, mi-am luat prietenul și ne-am dus la cinema.

Filmul este un fel de re-ecranizare a serialului Agentul de la U.N.C.L.E care era pe TV prin anii 1960, sau ceva de genul. Asta, sinceră să fiu, m-a dezamăgit puțin la el. Mi s-ar fi părut cu adevărat un film bun dacă scenariul ar fi fost unul 100% original. Așa, dacă pur și simplu iei ideea unui alt scenariu, personajele și chiar scenariul în sine, filmul parcă își pierde din strălucire. Sau cel puțin în opinia mea se întâmplă treaba asta. Alții poate n-au absolut nicio problemă cu treaba asta. și nu, nu este același lucru cu ecranizarea unei cărți, ca să spunem că și în acest caz, scenariul filmului este însăși acțiunea cărții.

Pe scurt, filmul Agentul de la U.N.C.L.E are ca subiect principal colaborarea dintre KGB și CIA în timpul războiului rece pentru a reuși împreună să pună capăt acțiunilor criminale ale unei organizații cu gândire nazistă. Totuși, CIA și KGB, oricât de buni le-ar fi spionii, nu pot reuși asta fără fata unui om de știință răpit de către propriul frate, unul dintre capii organizației. Astfel, filmul se axează pe aventurile celor trei spioni care, de cele mai multe ori, sunt de-a dreptul comici. 

Din filmul ăsta, Agentul de la U.N.C.L.E, mi-a plăcut tare mult de Napoleon Solo (Henry Cavill) – spion american – și de Illya Kuryakin (Armie Hammer) – spion rus. Bine, de Illya nu doar că mi-a plăcut, ci m-am îndrăgostit lulea. Deci era atât de drăguț cu accentul lui de rus, de nu vă spun. Și, nu știu de ce, dar îmi părea mie mult mai simpatic decât Solo. Pur și simplu, Illya m-a cucerit, așa că, dacă ar fi să vă spun un fel de „De ce să vezi filmul ăsta?”, fără să stau pe gânduri v-aș spună că pentru Illya și personajul pe care îl creează sub acest nume. 

Apoi, ca să fiu sigură că vă conving, am să vă las trailerul mai jos. Chiar dacă scenariul nu este unul original, filmul este oarecum bun și captivant. Te prinde, iar asta îl face să merite să fie vizionat.

Filmul încă îl mai găsiți în cinematografe.

Sursă Youtube (user Warner Bros. Pictures)

You may also like

4 comments

Diana septembrie 2, 2015 - 21:19

Daca e o reecranizare ma gandesc ca are deja segmentul de clienti caruia i se adreseaza plus cativa ca noi, curiosi. In plus daca zici ca Illya te-a cucerit, poate mai face si alte cuceriri. 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 3, 2015 - 12:51

Da, și asta poate să fie adevărat. Și da, Illya cu siguranță va face multe cuceriri, indiferent că tipele sunt cu prietenii sau nu :))

Reply
razvan septembrie 5, 2015 - 22:35

tarantino a furat sute de scene din alte filme, si e un geniu al cinematografiei. de exemplu shameless UK e o mizerie de serial, iar shameless US e divin, desi e acelasi scenariu!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 6, 2015 - 18:46

N-am zis că nu-i bun. E un film care m-a ținut acolo, prinsă în poveste. Ziceam doar că mi-ar fi plăcut doar să nu fie ideea furată, dacă mă înțelegi :D.

Reply

Leave a Comment