Cum a fost prima mea cursă cu Uber

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
uber romania

Astăzi, când am plecat din București, am mers cu un Uber de undeva din zona JW Mariott, până la Gara de Nord.

De obicei nu merg cu taxiul prin București. Folosesc metroul, tramvaiul ori autobuzul. De data asta, cel mai simplu îmi era să iau tramvaiul. Însă, aseară, Sorin m-a convins să-mi instalez aplicația și, în caz că nu mai avem cu ce pleca de la Summer Well, să chemăm un Uber. Doar că n-a mai fost nevoie.

Și, dacă tot mi-a dat Sorin un cod ce poate fi folosit pentru o cursă gratuită, am zis să încerc și eu azi un Uber.

Aveam tren la 8:45. Mi-am pus alarma să sune pe la un 7:00, asta ca să fiu sigură că la 7:30 sunt în picioare. Am deschis aplicația Uber și, surpriză, niciun Uber disponibil. Așa că m-am dus la baie, sperând ca atunci când mă întorc eu să fi ieșit vreunul pe traseu. Și, când m-am întors, surpriză. Nimic. Niciun Uber.

M-am îmbrăcat. Mi-am verificat geanta să am biletul de tren, telefonul, bateria externă și portofelul cu actele și cu banii. Erau toate la locul lor. Și da. Atâtea am eu într-o geantă. Poate o umbrelă când e vremea nașpa. Sau o bluziță în caz că stau până seara târziu și mi se face frig. Irelevant.

După ce m-am îmbrăcat, niciun Uber. Nimic. M-am pus să mă încalț și să ies pe ușă în direcția tramvaiului 1 sau 11, care mă ducea până pe Podul Basarab. Speram în momentul ăla, la 8 fără 15 minute, să vină tramvaiul repede și să ajung la gară să prind trenul. 

Dar am zis să mai fac o ultimă încercare și să mai arunc un ochi pe aplicație. Și, ce să vezi, un Uber la 5 minute! L-am chemat repede și m-am simțit cea mai fericită persoană din lume: nu doar că prindeam trenul, dar aveam timp să și mănânc ceva și eventual să-mi iau și pe tren și să nu mor 6 ore de foame.

Pe ceas vă zic, Uber nu a venit în 5 minute. A venit în 4 minute și 25 de secunde! Un Peugeot 307. Frumos, îngrijit, primitor. Și cu un om cu zâmbetul pe față, bucuros că a început ziua bine încă de când a ieșit pe traseu:

– Deci nici nu știți cât am stat după un Uber să apară pe traseu! Mă gândeam că nu mai prind trenul.
– Da, vă cred. Dimineața e mai greu. Eu m-am și speriat. Cum am pornit, am și primit comandă. Nu mă așteptam!

Și era așa de fericit de comanda lui. Mi-a făcut și mie ziua mai bună. 

Mi-a plăcut că era politicos. M-a întrebat dacă vreau cumva o altă rută față de cea pe care a generat-o programul, ori dacă vreau să ascult altceva la radio și chestii de genul. Adică, omul chiar ține de stelele lui de pe Uber. Sau nu știu dacă e neapărat asta, ci pur și simplu așa sunt ei, politicoși. Și drăguți cu clientul din mașină. Geniali oameni! Geniali!

Și cursa ar fi fost ieftină, dacă aș fi plătit-o și nu ar fi fost gratuită. 8 lei. Un taxi normal mi-ar fi luat pe puțin dublu. Poate nu neapărat pe ceas, dar atât mi-ar fi cerut. Doar unul mi-a aruncat bagajele în stradă că făcea cursa 7 lei și nu i-am dat mai mult. La Uber nu se întâmplă din astea. Nu lași nimic în plus. Cât face în aplicație, atât îți ia și de pe card. Doar dacă vrei tu, am văzut acum, poți seta din cont cât la sută din sumă să fie bacșiș pentru șofer: undeva între 0% și 30%. Da, ai și opțiunea de 0%. Dacă nu vrei să lași, nu lași. Plătești cursa și atât.

uber romania

Mi-a plăcut cu Uber. Mi-a plăcut la nebunie. Și sunt sigură că, atunci când am să mă întorc în București, am să apelez la serviciile lor. 

Și, pentru că-s fată drăguță, vă las un cod promoțional pentru o cursă gratuită. Îl băgați la promoții și, următoarea voastră cursă cu Uber o să fie gratuită: danielab1394 (poate fi folosit de mai multe persoane, dar o singură dată de către fiecare).

You may also like

10 comments

Ioana august 11, 2015 - 08:47

Fain. Mi-am instalat si eu aplicatia dar inca nu am ajuns la Bucuresti. Abia astept sa testez uber-ul :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 11, 2015 - 11:09

Să bagi și codul promoțional, ca să ai o cursă gratuită! :)
Ai acolo meniul și scrie promotions. Acolo bagi codul pe care l-am dat eu și ai o cursă gratuită :D.

Reply
Alex Ureche august 11, 2015 - 12:17

Parca l-au interzis astia in Romania.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 11, 2015 - 13:17

Nope. S-a vrut, dar nu s-a reușit, din fericire pentru toată lumea.

Reply
RaduThor august 11, 2015 - 17:38

Pare fain! Am auzit de ei! Săptămâna următoare ajung la Bucureşti!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 11, 2015 - 17:45

Chiar sunt faini! Poate săptămâna viitoare folosești și codul. Te asigur că, apoi, numai cu Uber o să vrei să mergi când ajungi prin București :)).

Reply
Kathy august 11, 2015 - 18:53

E super Uber. Eu am prins sa merg gratuit si cu ZOE, era de ziua mediului cu masini electrice. Am mai primit si un voucher gratis acu o luna, din pacate nu am prins masina de inghetata si nici cand au fost masini decapotabile de lux :( dar in rest e genial. Oamenii super de treaba. Am mers si cu un politist la un moment dat. Sper sa prind si o femeie curand.
Si pe bune acu… decat sa ma tiganesc cu un taximetrist, chem o masina si ajung acasa in siguranta.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 11, 2015 - 22:18

Da, Kathy, exact! Șoferii de pe Uber sunt foarte tari. Și acum te mai poți bucura de încă o cursă gratuită.
Iar când ajung iar în București, sper să prind și eu chestii din astea faine, gen înghețată și alte din astea. :)).

Reply
Loredana august 13, 2015 - 20:31

Trebuie sa incerc si eu ca de peste tot nu aud decat de bine! :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 14, 2015 - 00:49

Păi nici nu prea ai cum să auzi altfel. E de așa natură sistemul lor încât clientul să se simtă bine în timpul mersului.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More