Home Blogging TheCon susține bloggerii

TheCon susține bloggerii

by Daniela Bojincă
thecon

O firmă de web design din România (de pe la Galați), TheCon, susține bloggerii și le rezolvă problemele într-ale bloggingului astfel încât blogul lor să fie cât mai bine optimizat, să se încarce repede și să fie cât mai drăguț din punct de vedere grafic atât pentru cititorii lui, cât și pentru blogger. Să fie, oarecum, pe gusturile tuturor în funcție de nișă și de toate cele.

Încă de când a apărut programul ăsta, am tot dat peste el. Și, când am dat eu peste el, sincer, nu mi se părea deloc cine știe ce și n-am avut încredere să-i las să-și bage nasul în blogul meu, fără ca eu să-mi fi dorit asta dinainte.

Însă, azi așa, mâine așa, poimâine așa, la un moment dat, tot apărându-mi chestii despre cum TheCon susține bloggerii, am zis hai frate să mă bag și eu, să văd ce și cum, de ce sunt în stare, cum colaborează cu bloggerii, dacă au răbdare cu ei și, mai ales, dacă țin cont de părerea bloggerului și nu fac ei ce-i taie capul și atât. Căci, în cazuri de genul, în care ei se oferă benevol să facă ceva pentru tine, se mai întâmplă și din astea.

Și uite așa am dat eu peste Marian din cadrul proiectului de susținere a bloggerilor al celor de la TheCon, un tânăr care și-a sacrificat vacanța de vară ca să învețe lucruri noi privind crearea și optimizarea site-urilor și să ne suporte căci, sincer vă spun, nu-i chiar ușor să lucrezi cu un blogger. Sunt ciudați. Acum vor ceva, după nu mai vor așa, te pun să schimbi și să modifici chestii până simți efectiv că-ți vine să-l iei la palme.

Ce se întâmplă în spate la TheCon, puteți vedea în reportajul de aici, făcut de Digi24. Marian, în momentul ăla, lucra chiar la blogul meu. Deci pot să spun că sunt o fericită deoarce blogul meu a apărut, într-un fel sau altul, la Digi24. Ieeeeeeiiiii.

Cu ce m-a ajutat pe mine Marian și proiectul celor de la TheCon, exact? Ei bine, blogul meu s-a ales cu următoarele:

→ are un logo drăguț – cel puțin eu m-am îndrăgostit de această variantă și-mi place la nebunie; adică îmi place tipa aia, mi se pare că mă caracterizează;

→ l-a făcut să se încarce mult mai repede, ceea ce eu habar nu aveam să fac;

→ mi-a implementat un plugin 3 in 1 pentru postările cele mai citite, recente și ultimele comentarii;

→ a încercat să modifice și pozele, doar că acolo am intervenit eu și nu l-am lăsat – bine, mint, l-am lăsat ca mai apoi să-l pun să modifice de enșpe mii de ori;

→ mi-a optimizat tema pentru mobil, căci era varză și mai nimeni nu putea să citească ok;

→ și, cel mai important, mi-a rezolvat o eroare care făcea să-mi pice blogul.

Proiectul este foarte fain, pe bune. Mie chiar mi-a plăcut experiența asta și, de ce să nu recunosc, mi-a prins foarte bine. Oamenii sunt buni în ceea ce fac și vin cu idei faine. Așa că, dacă ești blogger și vrei să iei și tu parte la proiectul celor de la TheCon, te invit să participi cu încredere în campania de susținere a bloggerilor.

You may also like

9 comments

Diana Radu august 9, 2015 - 15:20

http://www.ugal.ro/stiri/360_de_studenti_beneficiari_ai_proiectului_practica_in_studentie__garantia_unui_loc_de_munca

Eu abia aştept să intru anul II pentru a putea colabora cu această firmă. Iniţial am primit şi eu mail de la o tipă bloggeriţă de aici din Galaţi, dar nu mi-a inspirat prea multă incredere. Se merită să mă las pe mână lor? 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 9, 2015 - 16:04

Da, chiar se merită să te lași pe mâna lor. Tocmai asta spuneam și în articol. Să știi că sunt foarte ok oamenii ăștia de la TheCon și comunică cu tine și, dacă nu-ți place ceva, nu fac.

Reply
ProAgora august 9, 2015 - 22:44

Daca ai blog pe o platforma gratuita, nu ti se pot face prea multe lucruri dintre cele enumerate mai sus. Poti sa iti optimizezi fotografiile, dar asta poti face si singura. Nu poti instala pluginuri, de exemplu.

Mare atentie! SEO nu se invata la facultate!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 10, 2015 - 16:21

Ce-i drept, se pliază mai mult pe blogurile pe domeniu. Însă și pe platformele gratuite se pot face multe și se pot implementa multe.
1. La Blogspot spre exemplu chiar se pot implementa o grămadă de chestii și se poate modifica mare parte din ce-i pe acolo și se pot instala și chestii.
2. La platformele nu foarte permisive în modificări de genul, te pot ajuta să-ți alegi o temă potrivită, ori îți pot face un logo.
Cât despre SEO, nu a zis că se învață la facultate.Se referea la faptul că dintr-un anumit an încolo poți colabora cu firme de genul. Nu e vorba doar de SEO, e vorba și de ceva cunoștințe de limbaj de programare :).

Reply
Claudiu Popescu august 9, 2015 - 16:16

Blogul tau fiind in limba romana, ar mai putea avea parte de o modificare: Cand vizitatorul cauta ceva in casuta de cautare si nu apare niciun rezultat, mesajul ar trebui sa apara in limba romana. 😛

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 10, 2015 - 16:17

Da, o să fie implementată și treaba asta cât de curând. Mulțumesc că mi-ai amintit. Am tot zis că mă ocup :D.

Reply
TheCon sustine bloggerii | Rares Manolache august 11, 2015 - 22:57

[…] TheCon am aflat zilele trecute de pe blogul Danielei si destul de neincrezator la inceput am zis sa aplic si eu la programul lor. Cu ce m-am ales? Cu un […]

Reply
Blogul are haine noi | EmilCalinescu.EU februarie 26, 2016 - 08:55

[…] va zic cum am aflat de ei: citisem despre ei la Daniela Bojinca. Ea a avut norocul sa apara, indirect, si la tv. Atunci nu am avut nevoie (sau nu am considerat […]

Reply
Peste 60 de bloguri implicate în campania de susținere a bloggerilor. Vrem sa ajungem la 100! – thecon mai 10, 2016 - 15:54

[…] danielabojinca.ro […]

Reply

Leave a Comment