Home Calatorii Uite ce-am văzut eu prin Praga și-ți recomand și ție

Uite ce-am văzut eu prin Praga și-ți recomand și ție

by Daniela Bojincă
castelul din praga

N-am mai scris de mai bine de o săptămână. Și, sincer, nu-mi pare prea rău. Mi-a prins tare bine să mă deconectez aproape de tot de la tot ce înseamnă tehnologie. Și când spun aproape de tot, o spun pentru că am mai intrat vreo 5-10 minute pe zi ca să mă chătuiesc cu maică-mea pe Facebook, dacă tot a înțeles cum stă treaba cu tehnologia. Îi mai spuneam ce-am vizitat, îi mai trimiteam poze și alte d-astea, astfel încât să o asigur că încă trăiesc, sunt bine și nici nu m-a răpit nimeni, chiar dacă n-ar fi avut de ce, că n-are nimeni ce draci să facă cu o scândură de 1.60.

Planurile mele, ce-i drept, au fost cu totul altele, doar de aia m-am și cărat cu laptopul după mine. Îmi pusesem în gând să scriu pe blog în fiecare seară, despre toate obiectivele pe care le vizitasem în seara aia. Doar că netul ălora din Praga și din Viena a fost atât de prost, dar atât de prost, încât după ce se conectau mai mult de două telefoane, pica. Iar laptopul meu efectiv nu voia să se conecteze la așa ceva. Așa că am lăsat-o baltă și m-am ales cu o săptămână și ceva fără internet, blog, Facebook, mail și alte din astea ce implică tehnologia. Am vizitat și atât. M-am plimbat câte 12-13 ore pe zi și am cunoscut multe locuri faine.

Să vă zic acum cam ce am vizitat eu în Praga, ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut din ce am vizitat. Adică pe ce merită și pe ce nu merită să dai banii, căci sunt și locuri pe care chiar nu merită să dai banii.

În prima zi, am revăzut centrul vechi al orașului Praga. Catedrala, turnul, muzeul figurinelor și podul Charles. Astea merită să le vizitați. Să urcați în turn și să vedeți Praga de sus :D.

obiective turistice pragaobiective turistice praga

Apoi, a doua zi, am fost la Grădina Zoo din Praga, care-i super, dar super tare și pe care chiar nu merită să o ratați (200 de coroane cehești de adult – aproximativ 30 de lei, cu reducere pentru grupuri de peste 10 persoane, ori pentru familii – 2 adulți și maxim 2 copii). La Grădina Zoo din Praga, nu vezi niște animale chinuite, vezi suprafețe întregi amenajate conform climatului și toate cele necesare animalelor. Ca să înțelegeți ce și cum, vă arăt în pozele de mai jos. La Gărdina ZOO puteți ajunge cu tramvaiul 17 (până la cap de linie) și de acolo cu autobuzul 112. Iar dacă vreți să vedeți toată grădina, liniștiți, vă trebuie cam 3 ore și ceva, aproape 4.

gradina zoo pragagradina zoo pragagradina zoo pragagradina zoo pragagradina zoo praga

Apoi, am mers la Castelul din Praga, castel care merită vizitat măcar o dată în viață și unde am prins schimbarea gărzii. Mi s-a părut foarte faină, dar parcă puțin prea scurtă și nu foarte spectaculoasă. Adică mă așteptam la cu totul altceva. Ceva mai mult, dacă înțelegeți ce vreau să zic. După ce-am văzut castelul și catedrala, ne-am plimbat pe străduțe până la Podul Charles și am văzut ceea ce ei numesc Venice Little Praga pentru simplul fapt că un firicel din Vâltava trece printre clădiri.

castelul din pragacastelul din pragacastelul din pragacastelul din praga

În cea de-a treia zi am mers la Acvarium din Praga. Și, după ce-am văzut Grădina Zoo din Praga, care ni s-a părut spectaculoasă, ne-am așteptat ca și acvariumul să fie la fel. Ei bine nu. A fost o chichineață prin care ne-am plimbat 10-15 minute și în care am văzut mai puține specii de pești decât am văzut la Grăzina Zoo din Praga. Și am mai dat și 280 de coroane. A fost o dezamăgire totală. Așa că, dacă ajungeți prin Praga, numai acolo să nu vă duceți… pe bune!

acvarium praga

De la Acvarium, am plecat spre așa numita Clădire Dansatoare ce își are numele de la geamurile inegale ce creează niște iluzii optice tare simpatice. Merită să o vedeți și să-i faceți o poză.

cladirea dansatoare praga

De văzut, dar asta peste 5 ani, este și Muzeul Național. Noi l-am văzut doar pe exterior, căci pe interior este supus renovării pentru o perioadă de 5 ani. Am putut doar să ne uităm pe un geam, în interior, în hol, și să ne minunăm de frumusețea acestuia.

muzeul national praga

Ultimul lucru pe care l-am făcut în Praga, a fost să mă plimb cu funicularul. Despre funicular citisem într-o carte cu Imperiul Otoman. Am fost fascinată când am citit și mi-am dorit din suflet să am ocazia, măcar o dată în viață, să mă plimb cu așa ceva. Și uite că am avut. Am urcat cu el până la imitația turnului Eiffel din Praga, într-un parc de pe una dintre cele mai înalte coline pe care este așezată Praga. Și am și urcat în turn, am văzut Praga de sus, iar când am coborât am făcut baloane de săpun.

funicular pragaturn pragaturn pragaturn praga

Ce-aș mai vrea să vă mai spun despre Praga, ar fi câteva lucruri despre transport. În Praga, dacă stai vreo 3 zile, așa cum am stat eu, ar fi bine să-ți iei un bilet de turist de 3 zile, cu 310 coroane și să te plimbi, cât vrei tu, pe unde vrei tu, pe orice linie, atât cu tramvaiul, cu autobuzul și cu metroul (la ei e pe același abonament/bilet, nu ca la noi), peste tot. Eu m-am plimbat cu toate cele 3 mijloace de transport și mi-au plăcut tare mult. Unele sunt vechi, dar foarte bine îngrijite, care îți dau aerul acela de timp trecut al orașului Praga, iar altele noi, așa cum nu vezi prin România. Am să vă las și poze mai jos, cu tramvaiele, metrourile și stațiile. Menționez că și pentru funicular am folosit același bilet pentru transportul în comun.

transport pragatransport pragatransport praga

Praga este un oraș care merită vizitat de mai multe ori. Eu vreau să mai revin prin Praga și, următoarea dată să vizitez cât mai multe muzee și să ajung la strada aia îngustă și semaforizată din zona Podului Charles. Am fost tare aproape de ea, dar n-am reușit să ajung.

You may also like

10 comments

Adela martie 25, 2015 - 15:47

Ne spui si despre cazare?Cum sunt hotelurile?

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 25, 2015 - 16:34

Hotelurile au net prost. În Praga, eu am stat la Hotel Aron, unde nu mi s-a părut cine știe ce și nu recomand absolut deloc. Micul dejun același timp de 4 dimineți. Lenjeria de pe pat era murdară.. și multe altele.. de asta nici n-am scris în articol.. ca să nu-l stric :).

Reply
Adela martie 25, 2015 - 17:26

Si cum sunt preturile?

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 25, 2015 - 18:00

N-aș putea să-ți spun exact. Eu am plătit 11 milioane pe câteva nopți în Praga și câteva nopți în Viena, cu mic dejun inclus, plus transportul dus-întors. Iar hotelul din Viena era de enșpe mii de ori mai fain ca ăla din Praga 🙂

Reply
Foxcrawl martie 26, 2015 - 17:48

Praga este intr-adevar un oras superb si destul de chic. Erau fascinant stradutele de la poalele castelului si cu tramvaiele lor rosii imi dadea senzatia ca eram in Iasi. O asemanare izbitoare!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 30, 2015 - 21:09

Oooo, da! Și mie mi-a plăcut zona aia de la poalele castelului!

Reply
Iulian martie 29, 2015 - 17:48

Mi-as dori sa ajung si acolo, mai ales ca este destul de aproape de Romania si preturile sunt rezonabile. Pana acum am vizitat doar Budapesta si Dublin, de mentionat ca in graba, dar recomand sa le vizitezi, daca o sa ai ocazia. Cu de gadget ai facut pozele?

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 30, 2015 - 21:32

Bună Iulian!
În Dublin am fost. În Budapesta n-am mai apucat, dar mi-am promis să ajung și pe acolo. Am de gând să vizitez cât mai multe prin lumea asta.
Pozele le-am făcut cu un Canon :D.

Reply
Uite câteva obiective pe care le-am văzut prin Viena și pe care merită să le vezi și tu martie 31, 2015 - 00:21

[…] articolul anterior v-am povestit despre prima parte a călătoriei, cea din Praga. Și cum am fost plecată iarăși ceva zile bune și n-am apucat să scriu pe blog, astăzi vă […]

Reply
Cum am evoluat în 2015 | danielabojinca.ro iunie 14, 2020 - 15:57

[…] Am călătorit. Am vizitat Cehia și Austria pentru a doua oară și am reușit să văd tot ce nu văzusem prima dată (ca obiective turistice, zic). Am cunoscut oameni faini și m-am speriat de cât pot să bea niște tipe de 15-16 ani. Despre lucrurile frumoase din excursiile astea puteți citi aici și aici. […]

Reply

Leave a Comment