Home Blogging Cum am evoluat în 2015

Cum am evoluat în 2015

by Daniela Bojincă
daniela bojinca raport

daniela bojinca raport

La sfârșit de an îți dai seama de ce e bine să ai un blog. Ca să însemnezi pe el gândurile și evoluția ta de zi cu zi, de lună cu lună și an de an. Pe un blog găsești mereu la sfârșit de an aproape tot ceea ce ai făcut. Și, uitându-te așa în urmă, îți vezi evoluția. Ceea ce e foarte tare.

Drept urmare m-am gândit să însemnez, la sfârșit de an, într-un articol, cum am evoluat pe 2015, privind de la coadă la cap. Să vedem:

Pe Blog

Am început să scriu constant. La un moment dat, în 2014, o lăsasem mai moale cu blogul. În 2015, însă, mi-am setat să scriu aproape în fiecare zi și, parțial, am reușit. Cel puțin la început. Uneori am scris în fiecare zi, alteori la câteva zile distanță când ori nu aveam timp, ori nu aveam deloc inspirație. Totuși, spre deosebire de 2014, am fost mai constantă și am scris 225 de articole – o medie de 19 articole pe lună, în timp ce în 2014 am avut o medie de 8-9 articole pe lună – bine, în patru luni de când am luat acest domeniu în 2014 (septembrie-decembrie). În privința asta aș putea să fiu mai exactă la sfârșitul lui 2016.

postari daniela bojinca

Pe Facebook

Anul 2015 pe Facebook a fost unul cât se poate de fain. Am evoluat. Am văzut asta, comparativ cu 2014. Dacă în 2014 like-urile, share-urile și reach-ul erau destul de slăbuțe, ei bine în 2015 au crescut enorm de mult. Oamenii au început să interacționeze cu ceea ce am scris, să dea like, să comenteze, să redistribuie și să mă susțină căci, până la urmă, asta e cel mai important: să fii susținut de comunitatea pe care o creezi. iar eu am început, ușor, ușor să creez o comunitate în jurul articolelor pe care le postez și lucrurilor pe care le mai pun pe Facebook.

Pagina blogului meu, pe lângă faptul că a crescut în numărul oamenilor care mă urmăresc, are acum și un nou nume. Am trecut de la Pishky la DanielaBojinca.ro. M-am maturizat, ca să zic așa.

Pe Google+

Anul 2015 a fost unul cât se poate de fain și pe Google+. Am evoluat și aici. Spre deosebire de 2014, mi-au dat mult mai mulți oameni follow și am strâns și acolo o comunitate de oameni care îmi comentează și îmi distribuie articolele. Din punctul ăsta de vedere aș putea spune că pe Google+ am parte de o interactivitate mai mare în jurul articolelor mele, iar pe Facebook am o vizibilitate mult mai mare și mai mulți oameni care ajung pe blogul meu. Ambele sunt, în opinia mea, benefice.

Apoi, mi-am făcut pagină și pe Google+, alături de profil. Pagina e pentru YouTube și profilul pentru blog. E complicat. Am vrut să am una singură dar când am făcut contul de YouTube mi s-a creat și pagina asta. E ok și așa, zic. Ideea e că am început și acolo să strâng o comunitate, iar asta mă bucură tare mult.

Pe Instagram

Cu Instagram am început în 2014 și mi-a plăcut. Atâtea poze faine din lumea întreagă într-un singur loc. Am început timid, cu câțiva followeri și aveam de gând ca în 2015 să trec de 1000. Însă DIGI m-a sabotat când am ajuns la București și m-a lăsat fără router, deși mi-l tot primit din septembrie 2015 și pe care tot nu mi-l dau pe motiv că: „Ne pare rău, n-am primit încă routere” – frate, din septembrie 2015 ei n-au mai primit routere!? Drept urmare nu pot posta poze că n-am suficienți GB de date pe telefon. Am mai recuperat însă în vacanță, acasă. Și aici, se pare, am strâns o comunitate de oameni care-mi apreciază cadrele, așa cum sunt ele: simple. Totuși, cred eu că am evoluat, când am avut wireless și am putut urca poze. :))

daniela bojinca instagram

Pe YouTube

În 2015 pe YouTube m-am apucat de Vlog. Și ăsta cred că-i unul dintre cele mai faine chestii de care m-am apucat în 2015 și sper să continui și în viitor. Deocamdată, la început, cu câteva sute de vizualizări, eu mă mândresc. Sper ca retrospectiva de la sfârșit de 2016 să fie una tare faină privind YouTube-ul și vlogurile mele de acolo.

Pe Twitter

Am Twitter din 2012, dar nu l-am prea folosit. Era așa, o chestie care să fie acolo. Nici poză de profil nu am avut până în 2015. Acum mă pot lăuda că l-am aranjat și i-am dat și lui șansa la viață, cât de cât. iar numărul de followeri a început să crească și acolo. E ok. Să vedem în 2016 cumo să fie.

În Offline

În Offline cred că am evoluat cel mai frumos. Am cunoscut oameni. Am participat la o serie de evenimente faine în blogging precum Social Media Summit, Webstock, Campania CGS și am fost chiar și la Food Bloggers cu numele și prin reprezentanți (mi-au trimis oamenii ăia atâtea poze, în timp ce eu zăceam la pat, încât pot spune că am fost și eu cu ei). Cel mai mult îmi place să merg la evenimentele ăstea pentru că am parte de mulți oameni noi și faini în viața mea.

Apoi, am început să merg la filme, despre care scriu într-o categorie specială, aici. Asta mă ajută să mă relaxez și să-mi formez un ochi cât se poate de critic. Sunt la început, cei drept. Încă nu mă pricep eu atât de bine să scriu despre filme, dar sunt sigură că voi evolua. Oricum, până la urmă, spun strict părerea mea personală și cum s-a văzut filmul prin ochii mei.

Pe lângă filme, am mai mers și la câteva piese de teatru. Spre deosebire de 2014 sunt mult mai multe! Puteți citi despre ele în categoria chestiilor culturale. Îmi place cum se joacă teatrul în București. E diferit față de orașele mici din provincie. E altceva. Încă sunt impresionată de ce am găsit aici. Și îmi place.

Am început să merg și la Escape Rooms și, cu ocazia asta, am descoperit cât de utili sunt oamenii nu foarte înalți în viața celorlalți. Sunt buni la căutat chestii. Și la descifrat puzzle-uri. mai multe, însă, dacă doriți, puteți citi în secțiunea dedicată și acestei activități.

Am călătorit. Am vizitat Cehia și Austria pentru a doua oară și am reușit să văd tot ce nu văzusem prima dată (ca obiective turistice, zic). Am cunoscut oameni faini și m-am speriat de cât pot să bea niște tipe de 15-16 ani. Despre lucrurile frumoase din excursiile astea puteți citi aici și aici.

Am pedalat mai mult decât în 2014 și am câștigat un premiu frumos pentru asta.

Prin intermediul blogului am mers la două festivaluri faine de muzică, Untold și Summer Well, cât și la concertul celor de la Iris. Despre toate astea puteți afla mai multe aici. A fost o experiență tare faină. Mi-a plăcut mult de tot.

Cam astea ar fi cele mai importante chestii pe care le-am făcut în Offline și Online. Pe mine m-au ajutat să mă dezvolt și uite așa am evoluat. Față de 2014, eu observ schimbarea în ceea ce mă privește. Sunt schimbată și ca om. Nu știu dacă neapărat în bine sau în rău, dar sunt schimbată. Sunt schimbată în atitudine, în modul cum gândesc și cum acționez în diverse situații.

Vă urez un an nou cât mai fain și plin de bucurii și împliniri! Să fie așa cum vi-l doriți voi!

You may also like

5 comments

Simona ianuarie 1, 2016 - 14:45

Felicitări! Să ai un an și mai bun! La mulți ani!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 1, 2016 - 16:53

Mulțumesc frumos! Așa să fie! La mulți ani și ție și să ai un an cât se poate de frumos!

Reply
Planuri pentru 2016? | danielabojinca.ro ianuarie 1, 2016 - 22:34

[…] faine din jurul meu căci, sunt sigură, dacă 2015 a venit cu o grămadă de chestii minunate despre care am scris ieri aici, cu 2016 o să fie și mai […]

Reply
Vali Crintea ianuarie 2, 2016 - 22:02

felicitari ! Succes si pe viitor !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 6, 2016 - 18:04

Mulțumesc frumos! Să fie!

Reply

Leave a Comment