Home CărțiCartea din autobuz Iubirile croitoresei – o carte despre maturizarea unei femei

Iubirile croitoresei – o carte despre maturizarea unei femei

by Daniela Bojincă
iubirile croitoresei recenzie maria duenas

Și cartea aceasta, Iubirile croitoresei, scrisă de Maria Duenas, pe care o poți comanda de aici să te bucuri de ea în perioada asta de stat în casă, face parte din searia Cartea din Autobuz. Dar nu mai vreau să încurajez mersul cu mijloacele de transport în comun în perioada asta cu Coronavirus peste tot. Vreau să încurajez statul în casă, comanda online de cărți și omorâtul timpului într-un mod cât mai calitativ și relaxant, citind. În plus, am mai citit din ea și serile, după ce mă puneam în pat, înainte să adorm, câteva pagini.

Cartea Iubirile Croitoresei mi-a recomandat-o colega mea de birou, Alina. A citit-o și, într-o zi la birou, mi-a zis ceva de genul: cartea asta e… e pur și simplu așa… e… citește-o și ai să vezi. Și m-a convins. Căci fix așa este cartea asta. Este pur și simplu. E o stare. Un amalgam de trăiri și de emoții. Nu poți să o înțelegi decât dacă o citești.

Iubirile croitoresei o transformă dintr-un simplu copil, într-o adevărată femeie

Iubirile croitoresei sunt etapele maturizării personajului principal, Sira Quiroga, care dintr-o simplă fetiță, crescută pe străzile Madridului, se transformă într-o femeie matură, sigură de ea și calitățile sale, extraordinar de frumoasă, muncitoare și cu un rol foarte important în destinul Spaniei anilor ’40, relațiile acestei cu Germania Nazistă și posibilitatea Spaniei de a intra în război de partea naziștilor.

Viața nu e niciodată așa cum ți-o dorești. Viața e un carousel. Destinul te duce mereu pe căi nebănuite. Destinul și alegerile tale. Oamnii care îți apar în cale. Iar când privești retrospectiv, îți dai seama de toate lucrurile care te-au dus într-un loc, sau în altul. Toate motivele. Oamenii care apar în ea. Alegerile tale.

Acțiunea cărții Iubirile Croitoresei, pe care o poți cumpăra de aici, începe chiar înaintea revoluției franchiste din Spania, când Sira Quiroga, protagonista cărții, părăsește Madridul pentru cel care credea că este marea ei iubire. Fuge în Maroc, în Tanger, un oraș foarte exotic, care se dovedește a fi elementul inițiatic al maturizării și al transformării ei în femeia ce nu se va mai regăsi niciodată în cea care admira străzile Madridului, clădirile acestuia și casele impresionante ale familiilor bogate pentru care cosea.

iubirile croitoresei recenzie maria duenas

Alegerile sunt etapele maturizării

Alegerile o poartă către noi destinații în viață, către noi pasiuni și noi iubiri. Iubiri mult mai mature, mai frumoase și mai pline de însemnătate sufletească.

Viața Sirei este presărate de trădări, aventuri pasionale, saloane de haute couture, hoteluri de lux, conspirații politice, misiuni ale serviciilor secrete și forța puternică a iubirii care îți demonstrează că poți să fii capabil de lucruri și alegeri nebănuite.

Evoluția Sirei și maturizarea acesteia este una cât se poate de fascinantă. De intrigantă. Și pe alocuri revoltătoare. Povestea te prinde și te poartă ca într-un carousel. Te prinde, te cuprinde, te îmbie, te fascinează, te face să te îndrăgstești de locuri, de oameni, iar apoi te aruncă prin viață cu o viteză și o agresivitate de neimaginat.

Mi s-au părut interesante etapele maturizării Sirei. Cum se schimbă în comportament, în gândire și în alegerile bărbaților din viața ei. Cred că e carte, pe alocuri, educativă pentru tinere. Nu tot ce zboară se mănâncă. Și nu e bine să te arunci cu capul înainte, în viață, cu oricine apare în ea. Cartea asta e despre alegeri și destinul pe care fiecare alegere ți-l proiectează în față.

Mie mi-a plăcut foarte mult. Deși, trebuie să recunosc, de multe ori am lăsat-o din mână. Pentru că, așa cum ziceam și anterior, e ca un carousel. Te prinde. Te lasă. Te prinde iar. Dar ți-o recomand cu drag. Are chiar un preț super bun aici.

Există chiar și o mini-serie

Ulterior, fascinată fiind de carte, am aflat că există și o mini-serie Iubirile croitoresei. Am văzut-o online. Foarte faină. E doar un sezon cu 18 episoade acâte 40 – 45 de minute fiecare. Urmează bine scenariul cărții însă, pe alocuri, au mai venit cu lucruri de umplutură. Deloc deranjante, dar destul de observabile.

Sper să-ți placă recomandarea și să te bucuri de ea în vremea asta de stat în casă, numai bună de citit. Așa că pune de o comandă online.

Și uite și o serie de reduceri la cărți, proaspăt scoase din cuptor, care s-ar putea să te intereseze:

You may also like

Leave a Comment