Home Cultură Bloggerii craioveni au venit să-și facă selfie cu operele lui Brâncuși

Bloggerii craioveni au venit să-și facă selfie cu operele lui Brâncuși

by Daniela Bojincă

Dacă ați stat sâmbătă pe Facebook, ori duminică, sigur m-ați văzut etichetată prin diferite postări și fotografii de-ale craiovenilor, căci au fost să-și facă selfie cu Brâncuși în Săptămâna lui Brâncuși.

În caz că nu știați, săptămâna 16-22 februarie 2015 i-a fost dedicată în întregime lui Brâncuși, dat fiind faptul că pe 19 februarie 2015 s-au împlinit 139 de ani de la nașterea sa, după cum spuneam și în articolul de aici. Ei bine, cu ocazia Săptămânii lui Brâncuși au avut loc o serie de evenimente, atât în offline, cât și în online. Iar cel din online avea ca scop fotografiile de tip selfie cu operele lui Brâncuși. Așa că bloggerii craioveni s-au mobilizat, s-au urcat în tren și au venit la Târgu-Jiu să se tragă-n selfie cu operele, iar apoi să le publice pe Facebook, Twitter și Instagram cu hashtagurile #Brancusiselfie #Brancusi139 #Brancusiweek #Brancusi și #ConstantinBrancusi, pentru ca toți cei care le urmăresc și nu se află în locul în care se aflau ei să se bucure alături de noi toți de frumusețea acestei săptămâni culturale dedicate lui Brâncuși.

Am ajuns în gară la 10:36. Am fost punctuală, nu ca trenul care a venit la 10:38. Au coborât fain frumos din tren și ne-am dus înspre Coloana Infinitului, să ne tragem în poze cu ea. La Coloana Infinitului am întâlnit o doamnă gardian tare de treabă. Cred că e primul gardian pe care-l întâlnesc și este drăguț cu vizitatorii. Ne-a vorbit o grămadă despre Brâncuși, ne-a făcut poze și s-a purtat tare frumos cu noi. Pe bune, m-a șocat. De obicei gardienii din parcul respectiv sunt tare plictisiți de viață și recalcitranți. Dânsei, toată stima și mulțumirile pentru informațiile aduse.

Ne-am îndreptat apoi către Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, unde am făcut o grămadă de poze. Eu, în total, am 2000 și ceva de poze. Am făcut poze și ne-am distrat. Am râs. Și tindeam să ne facem de râs, căci ne prosteam la maxim. Dar măcar ne-am distrat și ne-am simțit al naibii de bine. S-a creat o comunitate tare frumoasă între olteni. Și, oficial, pe 21 februarie 2015 a avut loc primul blogmeet la Târgu-Jiu, cu ocazia Săptămânii Brâncuși. 

Desigur, nu i-am plimbat doar pe la operele lui Brâncuși. I-am dus și pe Insulița de pe Jiu, la un pub și la un restaurant< că erau aproape morți de foame. Apoi i-am urcat fain frumos în tren și i-am trimis la ei acasă! 🙂

M-am bucurat să le fiu gazdă. Și sper să revină cu plăcere și cu altă ocazie. Eu îi aștept. Până atunci, vă las niște poze, ca să vă faceți o idee despre cum a fost și cum ne-am distrat noi.

You may also like

4 comments

Dan Pavel februarie 23, 2015 - 00:15

As fi vrut si eu sa revizitez Tg Jiu in formula blogosferica! 🙂 😉 data viitoare!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 23, 2015 - 00:17

Data viitoare te aștept și pe tine! 🙂

Reply
Ralu ka februarie 23, 2015 - 09:59

Ne-ai primi asa de frumos incat sigur o sa mai venim, cu sau fara motiv:))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 23, 2015 - 10:25

Eu vă aștept! Cu sau fără motiv mă bucur să vă plimb. Poate data viitoare o să vedeți și alte locuri :D.

Reply

Leave a Comment