Home CalatoriiWork and Travel Cum am ajuns în SUA

Cum am ajuns în SUA

by Daniela Bojincă
sua work and travel

De când am tot început să oftic lumea cu poze pe Facebook din SUA, m-au întrebat foarte mulți cum am ajuns în SUA, cât stau, ce fac, unde sunt mai exact și așa mai departe. Și m-am gândit să scriu o serie de articole despre toată treaba asta. Începem acum cu prima parte și anume cum am ajuns eu în SUA, ce fac aici și cât stau.

sua work and travel

Cum am ajuns în SUA?

În SUA am ajuns prin programul Work and Travel. M-am hotărât încă de când am început facultatea că vreau să merg în SUA prin programul ăsta. Practic, m-am hotărât din liceu că atunci când o să ajung la facultate, o să merg cu Work and Travel în SUA în timpul facultății. Și așa am și făcut.

M-am dus la prima agenție care mi-a ieșit în cale pe holurile facultății și m-am înscris în program (ceea ce nu a fost cea mai înțeleaptă decizie, ce-i drept, dar am ajuns în SUA până la urmă – despre alegerea agenției, cât și sfaturi pe care vreau să le dau, într-un articol separat). E bine că nu sunt singură și mai sunt cu încă două prietene (o colegă de facultate și colega ei de cameră). Și cu un tip din Timișoara, peste care am dat alaltăieri. Cred că dacă eram singură pe aici o luam razna.

Ce fac în SUA?

După cum e și numele programului: muncesc și călătoresc. Bine, mai întâi trebuie să muncesc ca să am bani de călătorit și abia apoi pot să și călătoresc.

Aici muncesc ca ride operator sau, altfel spus, tipa care pornește și oprește caruselul. Desigur, pe lângă asta trebuie să știu toate culorile și tipurile de brățări ale parcului de disctracții în care lucrez, ca să nu-i las pe alții să se dea cu alte brățări, din alte parcuri, să am grijă să fie suficient de înalți (îi măsor la un perete), să am grijă să își pună bine centurile și să urmăresc mașinuțele din carusel să meargă bine. Asta 4 zile pe săptămână câte 9 ore pe zi în zilele din timpul săptămânii și câte 11 ore pe zi în weekenduri.

Apoi, alte două zile sunt pe  house keepeing  ca al doilea loc de muncă. Aici trebuie să dau cu aspiratorul, să fac curat prin baie și să schimb lenjeriile. Și să șterg geamurile, dacă e nevoie.

Pare ok pentru început. Să vedem cum o să fie după câteva săptămâni.

Unde stau în SUA?

Parcul de distracții în care lucrez este între Boston și Portland, în statul Maine. Orașul e Saco și e fix pe marginea Atlanticului. Ceea ce înseamnă că am Atlanticul la picioarele mele, după cum se poate observa și în poza de mai sus. E frumoasă zona. E răcoare aici (maxim 25 de grade) și adie vântul. Chiar mă bucur că am scăpat de canicula din București.

Cât stau în SUA?

În SUA stau până pe la jumătatea lui Octombrie. Până la sfârșitul lui Septembrie muncesc și apoi îmi iau și eu o bună parte din Octombrie să mă distrez și să mă plimb. Că sunt sigură că o să mi se ia de atâta muncă și de atâta responsabilitate să nu dau cu oamenii jos din carusel (încă nu știu de ce mi-am ales jobul ăsta).

Așa e programul. Muncești până la sfârșitul lunii Septembrie și apoi mai ai dreptul să stai o lună și să te plimbi pe unde are suflețelul tău chef.

You may also like

4 comments

Loredana iunie 25, 2016 - 04:37

Interesant! Mereu m-am intrebat cum este programul asta. Sa ne mai spui. Sunt curioasa in legatura cu agentia.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 27, 2016 - 22:22

O să spun și legătura cu agenția. O să spun tot.

Reply
Emil Calinescu iunie 28, 2016 - 16:35

Pe unde sufletul tau chef sau pe unde ai bani sa te plimbi? #IntrebPentruUnPrieten

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 30, 2016 - 20:18

Mno, mai vedem noi :)). Deocamdată am în gând să mă plimb prin Boston, New York și Washington. Și Cascada Niagara.

Reply

Leave a Comment