Dacă ești pasionat de știință, uite aici un colț din internet care s-ar putea să-ți placă

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
univers

Am prin casă o grămadă de cărți despre știință. Mi-a plăcut întotdeauna să aflu mai multe. Eram un copil curios (iar copilul ăla a mai rămas și acum, la fel de curios, în mine).  Însă dintre toate ramurile științei, cel mai mult am fost pasionată de misterele Universului. Așa că am căutat mereu să citesc tot felul de curiozități despre el, prin tot felul de cărți, iar acum, de când cu netul, pe tot felul de site-uri. Așa că, mai jos, am de gând să vă prezint și vouă un site pe care l-am descoperit recent, dacă tot sunt pro documentare online – atunci când vrei să afli ceva rapid și nu te delectezi cu o carte de specialitate cap coadă din lipsă de timp sau mai știu eu ce.

Site-ul Descoperă Universul, pe care îl puteți accesa din paragraful anterior, nu oferă informații doar din sfera Universului, ci din întreaga sferă a științei, oferind articole și documentare despre spațiu, natură, mistere, animale, istorie,  biografii, spiritualitate și oameni. E divers, iar asta-mi place la nebunie. Îmi plac mereu locurile în care mă pot delecta cu informații din diferite domenii.

Când am aflat pentru prima dată despre el, mi-am zis: „Băi frate, despre astfel de locuri de pe internet, trebuie să scriu!”. Însă, înainte de a face asta, l-am luat puțin la puricat și am citit o grămadă de articole din fiecare categorie amintită mai sus. Dat fiind faptul că este un site nișat în domeniul științei, mă gândeam că o să fie ok și cu tot felul de informații, însă aveam oarecum dubiile mele că am să dau peste articole poate nu foarte bine documentate, nu foarte bine puse la punct cu noile descoperiri și teorii. Dar m-am înșelat. Articolele sunt chiar foarte bine documentate și nu par a fi copiate de pe undeva, stilul de scriere fiind unul cât se poate de lejer și degajat, cu multe exemple și exerciții de imaginație palpabile și posibile observării noastre cu ochiul liber în viața de zi cu zi, astfel încât articolele să poată fi cât mai ușor înțelese și digerate de către oricine poposește pe acel site.

Desigur, un limbaj formal se potrivește perfect atunci când sunt scrise articole despre știință. Însă unul lejer te ajută mult mai bine să înțelegi anumite fenomene care, la început, par destul de complexe și greu de înțeles cum se întâmplă ele de fapt. Personal, îmi plac mult mai mult articole cu un limbaj lejer, atunci când se vorbește despre producerea unui anumit fenomen.

Dacă vrei și tu să afli mai multe despre știință, pe lângă site-urile arhicunoscute, te poți delecta și cu acest site.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More