Plătește cu o poezie pentru cafeaua sau ceaiul de mâine

by Daniela Bojincă
Plătește cu o poezie 2

Dacă îți place cafeaua, ori ceaiul, mâine, 21 martie 2017, de Ziua Internațională a Poeziei, le poți plăti cu o poezie în cafenelele partenere din țară. O inițiativă a celor de la Julius Meinl de a îndemna oamenii de ziua poeziei să-și redescopere creativitatea la o ceașcă de cafea sau de ceai. Plătește cu o poezie și bucură-te de o cafea sau de un ceai.

În toată țara au devenit partenere în campania acesta foarte tare de promovare a creativității și poeziei vreo 270 de cafenele, dintre care vreo 44 (după numărătoarea mea, dar să zicem aproximativ 50) sunt în București. Și sunt foarte mândră că și în Târgu-Jiul meu sunt vreo 5 cafenele în care poți plăti pentru cafeaua sau ceaiul de mâine cu o poezie. Îți las aici harta cu toate cafenelele în care poți plăti cu o poezie pentru cafeaua sau ceaiul tău.

Plătește cu o poezie 2

 

Cum a luat naștere Plătește cu o poezie

Cei de la Julius Meinl au făcut un sondaj din care a reieșit că mai mult de 80% dintre respondenți se simt deziluzionați de starea actuală a lumii și cum că explorarea părții creative a sinelui te poate ajuta să îți îmbunătățești perspectiva asupra vieții.

Iar Julius Meinl a a dat drumul campaniei manifest Plătește cu o poezie  care are scopul la nivel global de a oferi oamenilor optimism prin poezie și inspirație prin cafea/ceai. Asta și pentru că este dovedit științific cum că poezie are un impact pozitiv asupra emoțiilor noastre. Și ce moment mai bun de inspirație să avem, dacă nu când ne bem cafeaua sau ceaiul? Cei de la Julius Meinl cred că există un poet ascuns în fiecare dintre noi, doar că trebuie să-l descoperim și să-l lăsăm să se exprime.

Așa că mâine, 21 martie 2017, de Ziua Internațională a Poeziei, intră într-una dintre cafenelele partenere, scrie o poezie, lasă-ți poetul din tine să se manifeste și primești în schimb o cafea sau un ceai.

Anul trecut s-au strâns 18000 de poezii scrise de români din peste 70 de orașe din țară. Deci s-au dat 18000 de cafele și ceaiuri.

Julius Meinl Plătește cu Poezie 2017

Feed the poem

Pe lângă faptul că poți scrie o poezie într-o cafenea pentru ceaiul sau cafeaua ta, tot mâine, pe 21 martie 2017, de Ziua Internațională a Poeziei, dacă intri pe pagina oficială de Facebook Julius Meinl poți deveni muză pentru artiști prin faptul că lași un comentariu cu o poezie preferată. Trupa Otherside, împreună cu Helen, vor interpreta live, de la ora 13:00, toate versurile pe care internauții le-au trimis prin comentarii.

Alătură-te și tu campaniei manifest Plătește cu o poezie

Dacă îți place să scrii, așterne și tu mâine pe o coală de hârtie, într-o cafenea, niște versuri. Lasă creativitatea să iasă la suprafață. Deblochează creativitatea cu o cafea sau cu un ceai cald. Misiunea Julius Meinl este de a te inspira să fii unul dintre oamenii care aduc mai multă poezie în lume prin pași mici, da semnificativă. Acceptă și tu misiunea asta faină!

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More