Zile ciudate de weekend

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
zile ciudate

Weekendul ăsta am avut parte de zile ciudate. Sâmbătă a fost atât de frumos de dimineață. Și după-masă. Era călduț, soare și câțiva nori trecători pe cer. Mă pregăteam să ies frumos din casă și să mă duc la Festivalul Luminii din parcul Carol. Când, ce să vezi, fix când să ies eu pe ușă, îmbrăcată ca de vară, aud niște sunete ciudate afară. Mă întorc și mă duc la geam, în bucătărie: ploua cu găleata.

zile ciudate

Am stat la geam și am așteptat să se oprească ploaia. Bătea vântul și părea că norii treceau, așa, într-o parte. Deci nu ar fi trebuit să dureze mult. Și nu a durat. Cam în 15 minute s-a și oprit. A ieșit soarele, iar eu am purces către parcul Carol.

Era o grămadă de lume pe acolo. Foarte multă lume. De la cei mai mici, la cei mai mari și mai vârstnici. Toți se plimbau și așteptau să se însereze să se aprindă gulguțele și să se bucure de lucrurile mărunte. Am fost, oarecum, surprinsă să văd atâta lume. Nu mă așteptam să fie chiar atâția oameni. Și m-am bucurat căci, cu ceva timp în urmă, am fost și eu un mic cercetaș. Și știu ce bucurie ai în suflet când vezi că-ți vin oameni și se bucură de munca pe care tu ai depus-o în echipă.

Ce m-a surprins însă cel mai mult, n-a fost neapărat numărul mare de oameni. A fost faptul că am zărit o mulțime de mame împingând cărucioare de copii fie cu copiii în ele, fie cu copiii pe lângă, ba ținându-se de mânuță, ba ținându-se de cărucior, când alții nu ies cu zile din casă de teamă să nu se îmbolnăvească copilul.

Probabil vă întrebați de ce m-a minunat asta, nu? Ei bine, pentru că deși se oprise ploaia, vremea tot instabilă era. Mai ploua mocănește, se mai însenina și tot așa. Iar când am ajuns eu acolo, deja era lume în parc cu copii mici. Deci, probabil, plecaseră pe ploaie. Ceea ce e fain că nu s-au speriat de ploaie și au ieșit din casă cu copii mici de tot. Cu siguranță și ei s-au bucurat nespus de tare de starea evenimentului, chiar dacă n-au prea înțeles ei ce-i pe acolo. Luminițele alea drăgălașe cred că bucurau pe oricine.

Și era așa de senin și frumos, așa că am zis să mă duc la ASTRO FEST, să văd și eu Luna prin telescop, Marte, Jupiter și așa mai departe. Doar că fix când am ajuns eu în parcarea de la Biblioteca națională s-a înnorat atât de tare, încât abia am reușit să văd Luna într-un gol mic de nori, preț de câteva secunde. Și a fost o experiență faină. Am înțeles că o să mai continue sesiunile astea.

Apoi, duminică a fost frumos. M-am putut îmbrăca și eu în sfârșit în haine de vară. Speram să o fac și azi, dar azi se pare că-i vreme urâtă, cu mulți nori negricioși, de ploaie. Poate altădată, când or fi zile mai frumoase.

You may also like

6 comments

Loredana mai 17, 2016 - 05:48

Instabila rau vremea in ultima perioada. Ma deprima si ma enerveaza in acelasi timp. In primul rand ca plec imbracata nepotrivit si ma apuca tremuratul… si ca am ajuns sa car o umbrela dupa mine si cand ma duc la baie. As vrea sa vad si eu stelele prin telescop.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 17, 2016 - 20:50

Da, cunosc sentimentul ăsta frustrant de-a dreptul.

Reply
Silviu Pal mai 17, 2016 - 22:45

Ploaie în luna lui Ma….i 🙁

Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 17, 2016 - 23:53

SOARE! SOARE ÎN LUNA LUI MAI! VREAU SOARE!

Reply
Silviu Pal mai 18, 2016 - 11:50

Da…m-am saturat de ploaie…Dar uite! E soare azi 😀

Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 18, 2016 - 14:54

Da. Până mai târziu, când o să plouă iar :)).

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More