Azi am avut o zi plină. Nu de evenimente sau alte alea, ci o zi plină de relaxare. Ceea ce m-a făcut să mă simt extraordinar de bine (e cam logic, dar mă rog). Am dat o tură pe defileul Jiului, până la Petroșani și înapoi, după care am tras un pui de somn și-am mers la un concert de muzică clasică, mai exact la un recital de pian din Mozart (Wolfgang Amadeus Mozart – ca să mă dau cultă și citită).

Și, pentru că mie îmi place tare mult muzica clasică, m-am gândit să fac o listă cu X motive pentru care cred eu că trebuie să asculți și, din când în când, să mergi și la concerte live de muzică clasică, nu doar să le asculți pe youtube. Și eu ascult o grămadă de concerte de muzică clasică pe youtube, că na. Dar atunci când chiar am ocazia, nu ezit să merg să ascult unul live, așa cum am și făcut în seara asta.

Să încep, zic, a vă înșira cele 5 motive ale mele:

1. Pentru sunete. Nu știu cum ești tu, dar eu, personal, ador sunetele alea care ies din pian. Simt că mă fac să plutesc. Mă relaxează și mă simt ca și când aș fi dormit vreo două trei ore. Adică aptă de noi activități.

2. Pentru liniște. Dacă vrei să nu auzi nimic altceva decât niște sunete muzicale și respirația lentă a celor din sală, mergi la un concert de muzică clasică. Eu, când merg la câte un concert de muzică clasică, din când în când, închid ochii. Și mă las așa, purtată de muzică și de suflul sălii. O ascult și… și n-aș putea să vă descriu sentimentul, cert e că merită trăit.

3. Pentru sănătatea creierului. Asta se știe deja. Muzica clasică sporește activitatea cerebrală și menține creierul sănătos, aproape la fel de mult precum o face și practicarea constantă a unui sport, alături de o dietă sănătoasă. Se spune că atunci când asculți muzică clasică puterea ta de concentrare crește. Iar eu vă pot confirma asta. Învăț mult mai bine atunci când ascult muzică clasică. Mult mai bine. Adică rețin mult mai ușor.

4. Pentru cultură. Da. Muzica clasică este o formă a culturii, iar după un concert de muzică clasică, ești clar ceva mai cult decât ai intrat. Poate ai învățat numele unei sonate, ori al celui care a compus acea sonată. Ori pur și simplu te-ai culturalizat prin sunetele muzicale. Nu contează. Muzica clasică înseamnă cultură.

5. Pentru a ieși din zona aia de confort. E clar că nu asculți 24/24 de ore muzică clasică. Nimeni nu face asta. Nici măcar cei care o cântă. Dar,să te rupi din când în când de la activitățile tale zilnice și să asculți câte un concert de muzică clasică, înseamnă să ieși din zona ta de confort. E bine pentru propriul organism să ieșim din zona de confort și să facem și alte lucruri față de cele cu care deja ne-am obișnuit și de care suntem sătui până peste cap.

Dacă îți place și ție muzica clasică, aștept să-mi mai spui și alte motive pentru care merită să o asculți, ori să mergi la concerte. Sau, de ce nu, poate chiar motive pentru care nu merită, ori motive pentru care ție nu-ți place (nu suntem toți la fel și putem avea gusturi și păreri total diferite, ceea ce este perfect normal).

Facebook Comments
https://danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2015/04/muzica-clasica.jpghttps://danielabojinca.ro/wp-content/uploads/2015/04/muzica-clasica-150x150.jpgDaniela Bojincă - PishkyCulturăconcert mozart,concert muzica clasica,mozart,mozart pian,muzica clasica,muzica pian,pian,sonata mozartAzi am avut o zi plină. Nu de evenimente sau alte alea, ci o zi plină de relaxare. Ceea ce m-a făcut să mă simt extraordinar de bine (e cam logic, dar mă rog). Am dat o tură pe defileul Jiului, până la Petroșani și înapoi, după care am...