Home Blogging Uite o metodă prin care poți să câștigi bani din blog legal: afiliere

Uite o metodă prin care poți să câștigi bani din blog legal: afiliere

by Daniela Bojincă
bani din blog

De-a lungul timpului am tot fost întrebată cum se pot câștiga bani din blog, legal. Așa că m-am gândit să răspund acestei întrebări, povestindu-vă câte ceva despre cea mai simplă metodă: metoda de afiliere.

Ce-i această metodă de afiliere? Afilierea este o formă de marketing bazată pe modelul cost per acțiune. Adică tu, afiliat, ești plătit pe fiecare acțiune făcută în beneficiul advertiserului. Iar eu am să vă explic exact cum se întâmplă asta.

După cum bine se observă, în partea dreaptă a blogului meu se află niște bannere de la QuickMobile.ro, realizate prin afiliere (eu m-am afiliat prin Profitshare). Cum câștig eu prin ele? Ei bine, dacă tu dai click pe bannerul de la QuickMobile pentru că ție ți se pare interesantă reclamă, eu nu primesc fix nimic. Și abia aici intervine partea cea mai interesantă, căci prin marketingul afiliat nu primești bani pe click-uri, ci exclusiv pe vânzările care provin din click-urile tale. Iar totul se întâmplă legal, căci se semnează un contract în urma căruia cei de la Profitshare se angajează să-ți rețină 16% din câștiguri și să-i plătească statului.

Dacă un cititor intră pe bannerul respectiv și i se pare un produs atât de interesant și de util încât decide să-l și cumpere, tu primești o cotă parte din banii produsului respectiv. Spre exemplu, ca să înțelegeți mai bine, gama QuickMobile include peste 6000 de produse disponibile online de la circa 200 de branduri internaționale premium. Mai mult, QuickMobile oferă comisioane ce depășesc media oferită de advertiserii IT&C din rețelele de marketing afiliat, respectiv 3% pentru Telefoane și Tablete, 10% pentru produsele din categoria Gadgets, 20% pentru articolele din categoria Accesorii, 20% pentru produsele din categoria Branduri de lux.

Cei de la QuickMobile sunt noi în echipa celor de la Profitshare dar, din câte se pare, promit a fi cei mai buni dintre cei mai buni advertiseri căci aceștia nu oferă afiliaților Profitshare doar modalitatea de afiliere și comisioanele pe fiecare acțiune în parte ce aduce beneficii celor de la QuickMobile. Cei de la QuickMobile, îmrepună cu cei de la Profitshare, au dat startul unui concurs în perioada 1 Aprilie – 30 Aprilie 2015 (deci încă mai este valabil), iar premiul cel mare constă într-un Samsung Galaxy S6 32 GB negru, adus în premieră în România de către QuickMobile, în timp ce premiul doi și trei constau într-o tableta Xiaomi MIPAD şi un smartwatch MYKRONOZ ZeClock. Tot ceea ce trebuie să faceți este să promovați cât mai multe produse din gama QuickMobile și să vă rugați săs e alinieze planetele în favoarea voastră atunci când are loc extragerea marelui câștigător.

Deci, dacă vrei să faci bani din blog simplu și ușor, trebuie doar să-ți pui niște bannere. Și să aștepți ca cititorii tăi să cumpere prin intermediul lor. Ori să-i încurajezi să facă asta. Deși, cred eu, dacă bannerele duc către branduri de renume și către tot felul de produse must have în era noastră, chiar nu trebuie să faci prea multe. Spor în afiliere și baftă la concursul celor de la QuickMobile și Profitshare, că sigur ți se pare interesant și o să participi. Adică, de ce nu ai vrea să câștigi premiul cel mare?

You may also like

12 comments

Loredana aprilie 21, 2015 - 09:21

Orice metoda prin care poti sa castigi bani, legal bineinteles, este foarte buna. Mai ales ca practicarea unei metode poate duce la acumularea de experienta iar experienta duce la performanta. Interesanta metoda, nu stiam de ea pana acum cum functioneaza.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 21, 2015 - 12:51

Desigur că orice metodă legală prin care poți câștiga bani este bună. Mă bucur că ți-am putut fi de folos cu acest articol. Sper să te alături și tu echipei :).

Reply
Georgeta Popoiu aprilie 21, 2015 - 13:02

Uitase, bine ca mi-ai amintit si iti multumesc ! Succes !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 21, 2015 - 13:23

Cu mare plăcere! Spor!

Reply
Bebe aprilie 21, 2015 - 18:21

Dar astia de la quickmobile nu erau aia cu probleme cu garantiile? N-as avea incredere sa comand de la ei.
Daca va uitati la zoso pe blog…. e nebunie ce e acolo despre quickmobile.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 21, 2015 - 18:51

Hmm.. eu am câteva chestii de la ei și n-am avut probleme până acum cu absolut nimic. Nu pot afirma ceva atâta timp cât eu nu am pățit-o pe pielea mea. Din punctul meu de vedere au fost serioși.

Reply
Ceoaca Elena Alina mai 9, 2015 - 10:50

O foarte buna metoda, merci pentru articol asa am aflat multe detalii.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 9, 2015 - 11:03

Mă bucur că ți-a fost de folos, Alina! 🙂

Reply
margareta mai 9, 2015 - 18:23

O informatie utila.Multumesc.Sunt la inceput de drum si sunt interesata.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky mai 10, 2015 - 00:00

Mă bucur tare mult dacă te-am putut ajuta și dacă ți-am oferit o informație utilă.
Pentru asta și este acest blog. Ca , din când în când, să-mi ajut și cititorii.

Reply
dancusc iunie 21, 2015 - 22:25

buna…de curand am pornit si eu un blog…sunt in perioada de documentare inca 🙂 cum pot pune banere in cadrul blogului? trebuie cont pe profitshare? exista anumite site-uri care colaboreaza cu profitshare? cum pot promova anumite site-uri pe blog? multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 22, 2015 - 10:31

Bună, Dan!

Treaba asta-i mai complicată pentru că, tu, având subdomeniu, adică extensia asta „.wordpress.com” și nu direct cosmeticelecristinei.com, sau.ro, nu te poți afilia la profitshare deoarece subdomeniul nu suportă javascript. Adică nu suportă codul pe care o să ți-l dea cei de la profitshare să-l pui în editorul de teme.
Poți promova în schimb altfel, diferite site-uri. Ele vin la tine să le promovezi, iar tu pui pur și simplu un link către ele în partea dreaptă a blogului, pe care îl ți acolo un număr de zile, sau de luni, în funcție de cât stabiliți. Dar nu să te duci tu la ele, căci asta înseamnă cerșit. Aștepți să mai crești și o să te caute cu siguranță lumea.

Sper că te-a ajutat răspunsul meu și că ți-a fost util.

Reply

Leave a Comment